Historische tour door Warschau in retro Nysa-busje

 • Locatie: Warschau, Polen
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 49,59

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Mensen die Warschau voor de eerste keer bezoeken zullen deze kans op een tour terug in de tijd om het historische Polen te ervaren, niet willen missen. Uw gids neemt u mee voor een rit in een busje uit de communistische tijd tijdens een reis door het verleden. Bekijk alle verschillende gezichten van Warschau, bezoek het Museum van het leven onder het communisme en geniet van Poolse gerechten in een lokale melkbar.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Familievriendelijk
 • Lunch inbegrepen
 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Kleine groepstour per minibus
 • Krijg tips van insiders ter plekke
Deze tour maakt gebruik van het oude communistische busje "Nysa 522" als vervoermiddel tijdens een trip naar plaatsen die meestal niet makkelijk te vinden zijn. De enthousiaste gidsen nemen de groep mee naar niet-toeristische gebieden voor een unieke ervaring voor bezoekers van Warschau.

Op weg naar de eerste halte brengt de tour u naar de overblijfselen van het communisme op het Plac Konstytucji (plein van de constitutie) en het Paleis van Cultuur en Wetenschap. De tocht gaat verder naar vooroorlogse straten die de Tweede Wereldoorlog hebben doorstaan, het Joodse getto en de Boheemse Praga-wijk.

De eerste stop van de tour is een bezoek aan het stadscentrum waar de straten die de Tweede Wereldoorlog hebben doorstaan zichtbaar zijn. Bij de entree bekijkt u de poorten, binnenplaatsen en trappen van weleer. In veel van die gebouwen zijn de kogelgaten van de Opstand van Warschau nog intact, waardoor u het gevoel hebt volledig in de sfeer van het oude Warschau te worden ondergedompeld.

Stop in de laatste straat van het Joodse getto om een glimp op te vangen van het deel van Warschau dat niet meer bestaat. Dit is een ideale plek om te praten over de culturele diversiteit die zo kenmerkend voor het Warschau van vóór de oorlog was. Zie de mix van verschillende soorten architectuur en ga daarna naar de communistische wereld waar de naoorlogse ideeën worden tentoongesteld. Zie de manier waarop de communisten de stad met een enorme dosis propaganda herbouwden. Deze stop is inclusief een bezoek aan het Plac Konstytucji, Partijhuis en Paleis van Cultuur en Wetenschap.

De volgende stop is de Boheemse wijk Praga. Praga heeft de oorlog overleefd, maar dit was vroeger een vergeten en gevaarlijk deel van de stad. Onlangs zijn kunstenaars hier echter ingetrokken en zij hebben dit stadsdeel getransformeerd. Uw gids geeft u een goed gevoel voor de sfeer van de straten en steegjes, oude markt en voormalige wodkafabriek.

Na vele bezienswaardigheden is het tijd voor lunch in een melkbar, die in de communistische tijd populair was, om te genieten van typisch Poolse gerechten. Daarna zien we een ander gezicht van Praga: de oude fabriek die onlangs werd omgebouwd tot het centrum van verschillende activiteiten.

De tour eindigt met een bezoek aan het Museum van het leven onder het communisme. Bekijk een klein appartement ingericht in socialistische stijl, een kantoor van een communistische partijlid, een winkel, een bar en een straat uit het tijdperk. Zie hoe de mensen woonden en bekijk propagandafilms van de jaren '50. Wij zijn ook zo vriendelijk om u uit te nodigen voor een typisch aperitief voordat we u weer bij uw hotel afzetten.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
- Als uw groep bestaat uit slechts 1-2 deelnemers: het vertrekpunt is onder de gitaar van het Hard Rock Cafe
- Als uw groep bestaat uit meer dan 2 deelnemers: ophalen bij het hotel is mogelijk. Bevestig van tevoren de ophaaltijd.
Vertrektijd:
10:00 uur

U wordt vóór deze tijd bij uw hotel opgehaald. Neem contact op met de lokale reisorganisator om uw exacte ophaaltijd na te vragen.

Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:
U wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke vertreklocatie

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

U wordt opgehaald bij het Hard Rock Cafe
Code: TG1

Kies deze optie als u alleen 1-2 deelnemers in uw groep hebt. Het vertrekpunt is onder de gitaar van het Hard Rock Cafe.

Engels
Van
USD 49,59
Prijsgegevens
U wordt opgehaald bij uw hotel
Code: TG2

Kies deze optie als uw groep meer dan 2 deelnemers heeft. U wordt bij uw hotel opgehaald. Geef uw hotelinfo ten tijde van de boeking op en herbevestig uw ophaaltijd voorafgaand aan de reis.

Engels
Van
USD 49,59
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Historische tour door Warschau in retro Nysa-busje

Discover Warsaw by old milicia van!

Inbegrepen:
 • Entree
 • Lunch
 • Snacks
 • Entreeticket
 • chauffeur en gids
 • Ophalen en afzetten (bij het hotel (3+ personen)/bij het ontmoetingspunt (1-2 personen))
Niet inbegrepen:
 • Alcoholische dranken (te koop)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie