Sla de wachtrij over: toegangskaart Albertina in Wenen

 • Tourcode: 43094P1
 • Locatie: Vienna, Oostenrijk
 • Duur: Flexibel

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens
Product momenteel niet beschikbaar

Het Albertina Museum is gelegen in het hart van het stadscentrum van Wenen en herbergt een van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld. Het museum is gesticht in 1776 en is tegenwoordig eigenaar van meesterwerken van Da Vinci, Raphael, Michelangelo, Dürer, Rembrandt enzovoort. Deze collecties worden gepresenteerd in tijdelijke tentoonstellingen. De Batliner collectie "Van Monet tot Picasso" is permanent te zien en toont de belangrijkste werken van kunstenaars uit de periode van het modernisme. De Habsburgse historische statiezalen van het Albertina ademt een sfeer van keizerlijke glamour.

Talen tour

Tekst Engels

Hoogtepunten

 • Vermijd de wachtrijen
 • Uitstekende waarde voor uw geld.
 • Familievriendelijk
 • Tour toegankelijk voor rolstoelen

Het Albertina
Het Albertina Museum heeft niet alleen de grootste en waardevolste grafische collecties ter wereld, met werken zoals Dürers “Haas” en Klimts studies van vrouwen. De nieuwste tentoonstellingscollectie presenteert meesterwerken van de modernen, van Monet tot Picasso en Baselitz. Als grootste Habsburgse residentiële paleis domineert het Albertina het zuidelijke puntje van het Keizerlijk Paleis op een van de laatst overgebleven fortmuren in Wenen.

Meesterwerken in de collecties
De collectie, in 1776 begonnen door Hertog Albert van Saxony-Teschen, schoonzoon van keizerin Maria Theresia, omvat meer dan één miljoen afdrukken en 60.000 tekeningen. Bekende stukken zoals Dürers “Haas” en zijn “Handen gevouwen in gebed”, Rubens’ studies van kinderen en meesterwerken van Schiele, Cézanne, Klimt, Kokoschka, Picasso en Rauschenberg zijn te zien in de wisselende tentoonstellingen.

Permanent te zien in de nieuwe tentoonstellingscollectie van het Albertina zijn de boeiendste kunstbewegingen van de afgelopen 130 jaar: van het Franse impressionisme tot het Duitse expressionisme, de Russische avant garde en het heden. Monets "Waterlelievijver", Degas' "Dansers" en Renoirs "Meisje" zijn te bewonderen, evenals schilderijen van Beckmann, Macke, Chagall, Malevich, Rothko, Rainer en Katz. 

Daarnaast heeft het Albertina een architectuur- en fotografiecollectie (incl. Helmut Newton, Lisette Model), met werken in speciale shows.

De Habsburgse historische statiezalen
De statiezalen van het grootste Habsburgse residentiële paleis werden ooit bewoond door de favoriete dochter van keizerin Maria Theresia, Aartshertogin Marie-Christine, en later door haar aangenomen zoon, Aartshertog Karl, de winnaar van de Slag van Aspern tegen Napoleon. De statiezalen in lichtend geel, groen en turquoise, deels ingericht met originele meubels, brengen bezoekers terug naar de tijd van hun bewoners. Het gehele verguldsel van de reliëfs met de speciale legering van "Albertina-goud" en de artistieke parketvloeren met rozen en ebbenhouten intarsia zijn beide een bezichtiging waard.

Dineren
Gasten kunnen zichzelf trakteren op een uitgelezen diner bij Do & Co Albertina. De Augustinerkeller bevindt zich pal naast het Albertina en biedt delicatessen uit de Weense keuken. De Tirolderhof of het Café Mozart, beide eveneens naast het Albertina, serveren ook typisch Weense gerechten en fantastische koffie.

Programmagegevens

Vertrekpunt:
Centraal gelegen in het hart van Wenen.
Vertrektijd:
Dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur
Op woensdag van 10:00 tot 21:00 uur

Geldig vanaf eerste gebruik voor de geselecteerde periode.

Duur:
Flexibel
Gegevens terugreis:
Uw bezoek eindigt op de plek waar u het Albertina binnenkwam. Geniet van het hart van Wenen met nog veel meer om te ontdekken!

Voucherinfo

Voor deze attractie/activiteit is een papieren voucher vereist. U dient deze af te drukken en mee te nemen op de dag van de activiteit, zoals vereist door onze lokale organisator. Wat is dit?

Aanvullende informatie

Sla de wachtrij over: toegangskaart Albertina in Wenen

Welcome to the Albertina, Vienna!

Inbegrepen:
 • Entree
 • Gegarandeerd voorbij aan lange wachtrijen
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Audiogidsen
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Rugzakken, paraplu's, pakketjes, tassen en handtassen van 28 x 35 cm en groter moeten bij de garderobe worden achtergelaten. Tassen moeten zonder uitzondering zijdelings over de schouder worden gedragen. In bepaalde gevallen kan het Albertina bezoekers verzoeken om ook kleinere tassen die de toegestane grootte niet overschrijden in te checken.
 • Als het langdurig regent of sneeuwt, kunnen de Habsburgse statiezalen ter behoud tijdelijk worden gesloten voor het publiek.
 • Speciale evenementen in de Habsburgse statiezalen kunnen soms leiden tot een tijdelijke sluiting van, of beperkte toegang tot, deze zalen.
 • Af en toe kunnen werkzaamheden in verband met de plaatsing of verwijdering van apparatuur in deze ruimten de mogelijkheden tot bezichtiging beperken.
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.