Toegangskaart Leopold Museum Vienna

 • Tourcode: 42325P1
 • Locatie: Vienna, Oostenrijk
 • Duur: Flexibel
Van USD 15,51

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

U moet een papieren voucher afdrukken en meenemen voor deze activiteit. Wat is dit?
 • Opslaan
 • Gegevens

Het Leopold Museum is een unieke schatkamer van Weense jugendstil, de Wiener Werkstätte en expressionisme. Het is het meest bezochte museum van de stad in het MuseumsQuartier, de hippe culturele wijk, en herbergt de belangrijkste en grootste Egon Schiele-collectie ter wereld, evenals meesterwerken van Secession-oprichter Gustav Klimt.

Tip: de panoramische ramen van het museum bieden een prachtig uitzicht op het centrum van Wenen met het Maria Theresa-plein en het Hofburg-paleis.

Hoogtepunten

 • Inclusief alle toegangsprijzen
De Leopold Collection is een van de belangrijkste collecties van moderne Oostenrijkse kunst ter wereld. De meer dan 5000 stukken werden over een periode van vijf decennia verzameld door Rudolf en zijn vrouw Elisabeth Leopold. In 1994 werd de collectie geconsolideerd door Rudolf Leopold met de hulp van de Republiek Oostenrijk en de Oostenrijkse Nationale Bank in de Leopold Museum Private Foundation - een non-profit privé-stichting.
Het Leopold Museum is een uniek en actief museum overspoeld met licht in het hart van Wenen en is de grootste culturele magneet in het MuseumsQuartier. Naast spannende speciale exposities herbergt het niet alleen de grootste en meest belangrijke collectie van Egon Schiele ter wereld, maar ook onbetaalbare meesterwerken van Gustav Klimt, zoals bijvoorbeeld zijn belangrijkste figuratieve schilderij 'Dood en leven'. In geen enkel ander museum in Wenen kun je zo dicht bij het fameuze 'Fin de siècle Wenen' komen en de geboorte van moderne kunst bekijken. De collectie geeft aan hoe de kunst van het Habsburgse rijk van streng historisme en prachtig impressionisme binnen enkele jaren veranderde in de wereldwijd unieke stijl 'Wiener Moderne' met niet alleen Klimt en Schiele maar ook Oskar Kokoschka, Richard Gerstl, Koloman Moser en vele andere artiesten die allemaal goed vertegenwoordigd zijn met grote werken in het Leopold Museum.
Het museum focust ook op het Oostenrijkse interbellum, een periode die vele belangrijke kunstenaars voortbracht zoals Albin Egger-Lienz, Anton Kolig en Herbert Boeckl en richt zich ook al deels op de tweede helft van de twintigste eeuw. Daarom zijn er ook diverse werken van Oostenrijkse kunstenaars van de naoorlogse generatie of uitzonderlijke werken uit de 19e eeuw van Ferdinand Georg Waldmüller, Friedrich Gauermann, August von Pettenkofen, Anton Romako, Emil Jakob Schindler, Carl Schuch en anderen te zien.
Grote en verrassend modern ontworpen alledaagse objecten uit het Fin de Siècle maken de collectie compleet, waarbij met name Otto Wagner, Adolf Loos, Dagobert Peche en de oprichters van de Wiener Werkstätte Josef Hoffmann en Koloman Moser moeten worden genoemd.
En omdat alle grote artiesten van het Wiener Moderne elkaar regelmatig ontmoetten in de plaatselijke koffiehuizen voor inspirerende gesprekken, spreekt het vanzelf dat ook in het Leopold Museum er een koffiehuis aanwezig is. Bij 'Café Leopold' kunt u zich ontspannen en stilstaan bij uw bezoek aan de Leopold-collectie die in de loop van vijf decennia is verzameld door Rudolf Leopold en zijn vrouw Elisabeth en nu meer dan 5000 kunstvoorwerpen omvat.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Leopold Museum MuseumsQuartier Wien
Vertrektijd:
Uw kaartje is één dag geldig

Openingstijden:
Dagelijks behalve dinsdagen 10:00 tot 18:00 uur
Donderdag 10:00 tot 21:00 uur, gesloten op dinsdag
Juni, juli, augustus: dagelijks geopend!
Duur:
Flexibel

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT


Voucherinfo

Voor deze attractie/activiteit is een papieren voucher vereist. U dient deze af te drukken en mee te nemen op de dag van de activiteit, zoals vereist door onze lokale organisator. Wat is dit?

Aanvullende informatie

Toegangskaart Leopold Museum Vienna

Leopold Museum VIenna

Inbegrepen:
 • Entree
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Gids
 • Audiogids
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene
 • Korting voor kinderen alleen met geldige ID-kaart
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Toon uw Viator-voucher bij de kassa om deze om te wisselen voor een ticket. Druk u voucher a.u.b. af
 • Audiogids beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans - extra kosten: EUR 4
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.