Viator

Keizerlijk Koetsenmuseum nabij Schloss Schönbrunn, Kaiserliche Wagenburg Wenen

  • Tourcode: 8583P8
  • Locatie: Vienna, Oostenrijk
  • Duur: 45 minuten (circa)
Van USD 11,96

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

  • Opslaan
  • Gegevens
Koetsen van keizers en gewaden en japonnen van keizerinnen
In het Keizerlijk Koetsenmuseum nabij Schloss Schönbrunn nodigt een uniek keizerlijk wagenpark u uit voor een rondleiding door de Oostenrijkse geschiedenis. Bewonder de barokke keizerlijke koets en volg de Sisi Trail in de voetsporen van Keizerin Elisabeth.
Het Keizerlijk Koetsenmuseum in Wenen nabij paleis Schönbrunn nodigt u uit voor een wandeling door de geschiedenis van Oostenrijk. Bekijk de rijtuigen van beroemde vorsten zoals Maria Theresia, Napoleon of Franz Joseph en vergezel hen door hun bewogen levens. Het hoogtepunt is de barokke keizerlijke koets, maar er zijn ook prachtige staatsiekoetsen, comfortabele reiskoetsen en de charmante kinderkoetsen van de Habsburgse prinsen en prinsessen.

De Sisi-route in het museum volgt het leven van keizerin Elisabeth van haar huwelijk tot haar tragische dood

Sinds 2008 kunnen bezoekers de Sisi-route volgen in de hoofdgalerij van het koetsenmuseum. Aan de hand van haar koetsen en unieke originele souvenirs volgt u het leven van Keizerin Elisabeth, van haar bruiloft tot en met haar tragische dood.

U ziet bijvoorbeeld de koets waarin ze als een keizerlijke bruid zat, de charmante koetsen van haar kinderen, de gouden keizerlijke koets die ze gebruikte bij haar kroning tot koningin van Hongarije, de koets waar ze uitstapte, enkele minuten voordat ze werd vermoord in Genève, en de indrukwekkende zwarte lijkkoets die haar naar haar laatste rustplaats bracht.

Naast deze koetsen ziet u portretten, schilderijen en unieke objecten die ooit toebehoorden aan Sisi; de weelderige zwarte japon met eindeloze sleep, voor de keizerin ontworpen door Fanny Scheiner c. 1885, heeft iconische status onder Sisi-fans; de japon tekent het slanke figuur van deze beroemde schoonheid, die werd geprezen om haar smalle taille. Ook ziet u de enige bestaande zadel dat door de keizerin werd gebruikt (die werd beschouwd als de beste amazone van haar tijd) en haar gereconstrueerde 'paardenkapel' met portretten van haar favoriete paarden.


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Keizerlijk Koetsenmuseum in Wenen / Kaiserliche Wagenburg Wenen, nabij Schloss Schönbrunn
Duur:
45 minuten (circa)

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT


Aanvullende informatie

Keizerlijk Koetsenmuseum nabij Schloss Schönbrunn, Kaiserliche Wagenburg Wenen

Imperial Carriage Museum

Inbegrepen:
  • Entree
  • Entreeticket
  • Audiogids
Niet inbegrepen:
gids (u kunt ook een privé-gids meenemen)
Vervoer
Aanvullende informatie:
  • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
  • Rolstoeltoegankelijk
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.