Culinaire tour Venetië met Rialto-markt en Cicchetti

 • Locatie: Venetië, Italië
 • Duur: 2 uur 30 minuten (circa)
Van USD 85,65

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Laat de toeristische route links liggen en ontdek de culinaire geschiedenis van Venetië, vanaf de dagen waarop de stad een belangrijke haven voor de specerijenhandel was tot de dag van vandaag. U hoort alles over de invloed van de maritieme geschiedenis van Venetië, ontdekt waar de plaatselijke bevolking eet en krijgt tips voor de lekkerste Venetiaanse gerechten. Verken de Rialto-markt, bezoek een bakkerij, slagers en een eeuwenoude specerijenhandel. Geniet van bezoekjes aan beroemde 'cichetti' bars en de Venetiaanse kijk op Spaanse tapas, natuurlijk met een heerlijk glas wijn.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Directe bevestiging
 • Kleine groep garandeert persoonlijke service
 • Krijg tips van insiders ter plekke
 • Hapjes en drankjes inbegrepen
U ontmoet uw gids in het centrum van Venetië en begint met een introductie van de stad en de culinaire geschiedenis. U hoort hoe Venetië het centrum was van de specerijenhandelroute in de Middeleeuwen, en over de liefde voor verse vis, schaal- en schelpdieren, lokaal gevangen natuurlijk.
In de afgelopen jaren is de reputatie van de keuken bezoedeld geraakt door verhalen over veel te dure toeristische restaurants. Dus volg uw gids en ontdek de plekken waar de plaatselijke bevolking eet en vermijd de toeristenvallen.
Slenter over de Rialto-markt met kraampjes boordevol vers fruit, groenten en vis, en leer alles over de maritieme geschiedenis van Venetië. Daarna maakt u een wandeling door de straatjes en ontdekt u verrukkelijke smulwinkels zoals een bakker, slagers en één van de oudste specerijenhandels ter wereld.
Tijd om aan boord te stappen van een gondel voor een tochtje over het Canal Grande naar Cannaregio. Cannaregio stond ooit bekend als het Joodse getto en was omgeven door muren om de inwoners binnen de wijk te houden. Vandaag de dag is Cannaregio favoriet onder de lokale bevolking vanwege de geweldige eetcultuur, mooie straatjes en pleinen en de buitengewoon ontspannen sfeer, ver van de toeristische routes.
Na al dat gepraat over eten hebt u vast honger, dus proeven we een heerlijke lokale wijn en nemen een cicchetti mee voor onderweg. Aan deze kant van het Canal Grande stopt u bij twee van de meest populaire lokale bars van Venetië. De cicchetti is het antwoord van Venetië op de Spaanse tapas en bestaat uit lokale lekkernijen zoals crostini (sneetjes geroosterd brood met heerlijk beleg, zoals snippers kabeljauw) en Venetiaanse panini (technisch gezien zijn het sandwiches, maar het is zo veel meer). In elke bar helpt uw gids u twee van de beste cicchetti te kiezen, met natuurlijk een glas wijn, prosecco of bruis om de hapjes weg te spoelen.

Uw avontuur gaat verder naar een andere lokale bar voor een ander soort cicchetti. Fritti is een veel gegeten gerecht van gebakken vis of groenten dat populair is in deze buurt. Wedden dat u opkijkt als u hoort hoeveel van de Venetiaanse keuken (en de Italiaanse keuken als geheel) is beïnvloed door de joodse gemeenschap? Wij eten onze fritti net als de lokale bevolking - op een stok, om mee te nemen - en stappen van boord voor een korte wandeling langs de bruggen en pleinen van Cannaregio.
De tour eindigt met een bezoek aan ons favoriete Venetiaanse restaurant, een vriendelijke en sfeervolle trattoria met de naam La Colonna. Hier wordt u hartelijk begroet door de gastheer en kunt u genieten van de pastaschotel van de dag, geserveerd met, hoe kan het ook anders, nog een glas wijn.
Na drie uur eindigt uw tour bij de Rialto-brug.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Bij de fontein in het midden van Campo San Giacomo di Rialto (Campo San Giacometto), Venetië
Vertrektijd:
10:30 uur
Duur:
2 uur 30 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
De tour eindigt bij de Rialto-brug

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Culinaire tour Venetië met Rialto-markt en Cicchetti

Venice Food Tour

Inbegrepen:
 • Vier cicchetti van uw keuze
 • Drie glazen wijn/prosecco/bruis
 • Een fritti voor onderweg
 • Pastalunch
 • Gondelvaart over het Canal Grande
 • Kleine groepen van 12 personen of minder
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Geef specifieke dieetwensen door wanneer u boekt
 • Deze tour vindt plaats onder alle weersomstandigheden. Houd er echter rekening mee dat de gondelvaart niet werkt tijdens zware regen of hoog water. In dit geval bieden we u een alternatieve route.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie