Dagtrip vanuit John O'Groats naar de Orkney-eilanden

 • Locatie: John o'Groats, Verenigd Koninkrijk
 • Duur: 11 uur (circa)
Van USD 77,55

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Verken de Orkney-eilanden op deze dagtrip vanuit John O'Groats. Neem de veerboot en ga via de Churchill Barriers van eiland naar eiland voor een bezoek aan Kirkwall, thuisbasis van de schitterende Vikingkathedraal van St. Magnus. Stap 3000 jaar terug in de tijd in het dorpje Skara Brae en stop op de terugweg bij de Italiaanse Kapel.

Talen tour

Gids Engels
Deze dagtrip vanuit John O'Groats naar de Orkney-eilanden vertrekt elke zomerochtend. Steek in slechts 40 minuten met de veerboot de Pentland Firth over naar de eilanden. De Firth is rijk aan onderwaterflora en -fauna en de vele geïsoleerde eilanden bieden veilige broedplaatsen aan duizenden zeevogels. Misschien ziet u onderweg wel zeehonden en walvissen.

U gaat eiland hoppen over de Churchill Barriers, die vijf eilanden met elkaar verbinden en de oostgrens van Scapa Flow vormen. Bezoek de hoofdstad, Kirkwall, thuisbasis van de schitterende Vikingkathedraal van St. Magnus en het mooie dorpje Storminess, laatste aanloophaven voor zeilschepen op weg naar het Amerikaanse continent. Vervolgens stapt u 3000 jaar terug in de tijd tijdens een bezoek aan het neolithische dorpje Skara Brae. Dit dorp was verborgen onder zandduinen, perfect bewaard, totdat het 150 jaar geleden tijdens een winterstorm werd blootgelegd.

's Avonds, op de terugweg naar de veerboot, maakt u een stop bij de Italiaanse kapel. Deze kapel heeft een schitterende constructie die bestaat uit alleen maar ruwe grondstoffen tussen twee nissenhutten, waarvan u de schoonheid alleen met eigen ogen kunt aanschouwen.


Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Haven van John O'Groats
Vertrektijd:
8:45 uur
Duur:
11 uur (circa)
Gegevens terugreis:
De tour keert om ongeveer 19:45 uur terug bij het vertrekpunt (vanaf 2 september aankomst om 18:15 uur)

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Dagtrip vanuit John O'Groats naar de Orkney-eilanden

Italian Chapel, Scotland

Inbegrepen:
 • Overtocht met de veerboot
 • Engels sprekende gids
 • Transport per touringcar
Niet inbegrepen:
 • Fooien naar keuze
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Entreeprijs voor Skara Brae
 • Entreeprijzen voor Italiaanse Kapel
Aanvullende informatie:

 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie

Beoordeling door: Jeroen V , juli 2018

Hartstikke leuke trip waarbij je veel ziet, veel eigen tijd hebt en de tijd in de bus op een geweldige manier aan elkaar wordt gepraat door chauffeur Steward! Fantastische verhalen en anekdotes. Met humor als het kan, en serieus als het moet. Gewoon gaan!

Beoordeling door: H W , juni 2016

Leuke chauffeur die veel kon vertellen over het eiland.
Kirkwall was een leuk stadje om te stoppen. Stromness vonden wij geen toegevoegde waarde hebben.

Beoordeling door: kr8 , juli 2015

Chauffeur en gids Stuart was voor deze dag een cadeautje. Hij wist heel veel te vertellen en als 'eilander van buitenaf' wist hij zijn betrokkenheid goed te relativeren. De boottocht naar de Orkney's was door het stromachtige weer echter bepaald geen pretje. Toch is een dagje Orkney's sterk aan te raden.