Dagtrip naar Córdoba vanuit Sevilla

 • Locatie: Seville, Spanje
 • Duur: 9 uur (circa)
Van USD 110,60

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Met witgekalkte binnenplaatsen, kleurrijke geplaveide steegjes, historische monumenten en een fascinerende smeltkroes van islamitische, christelijke en Joodse cultuur, kan Córdoba niet anders dan betoveren. Op deze lichte dagtrip vanuit Sevilla laat een deskundige gids u de hoogtepunten zien van deze prachtige Andalusische stad, waarvan het stadscentrum tot het Werelderfgoed behoort (de op één na grootste oude stad van Europa). Vergaap u aan de Mezquita en het Alcázar, bezoek een van de weinige nog bestaande synagogen van Spanje, struin door de middeleeuwse straatjes van de Joodse wijk en schiet een kiekje van de iconische Calleja de las Flores.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Dagtrip (van bestemming A naar B)
 • Gratis ophalen/afzetten bij hotel inbegrepen
 • Perfecte kennismaking voor nieuwe bezoekers
 • Inclusief alle toegangsprijzen
‘s Ochtends stapt u bij uw hotel in Sevilla in een touringcar met airconditioning voor een dagtrip naar Córdoba, op ongeveer 1,5 uur rijden. Deze intrigerende Andalusische stad, tevens hoofdstad van de provincie Córdoba, is een betoverende mix van christelijke, islamitische en Joodse geschiedenis, cultuur en architectuur, en u merkt dit zodra u voet zet in het historische centrum van de stad.
Volg uw gids, bewonder de architectonische hoogtepunten en compacte geplaveide straatjes omzoomd met bloeiende balkons, oude bodega’s, levendige bars en ambachtelijke winkeltjes. Duik in de geschiedenis van de stad, te beginnen met de 10e eeuw, toen Córdoba volgens deskundigen de meest dichtbevolkte stad ter wereld was. In de eeuwen daarna werd de hoofdzakelijke islamitische maatschappij het intellectuele centrum van Europa, bekend om zijn tolerantie ten opzichte van de christelijke en Joodse minderheden. Tegenwoordig staat Córdoba op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, en haar kloppende epicentrum blijft de op één na grootste oude stad in Europa.
Bezoek het Alcázar de los Reyes Cristianos, een middeleeuws paleis en fort van de christelijke koningen, met prachtige tuinen en fonteinen en een opvallende architectuur. Betreed daarna het belangrijkste monument van Córdoba, de Mezquita (ofwel de moskee-kathedraal van Córdoba), een symbool van de vele religieuze veranderingen die de stad door de eeuwen heen heeft ondergaan. Van oorsprong een katholieke kerk werd het gebouw in de Middeleeuwen omgebouwd tot een islamitische moskee, en daarna weer terug tot een kerk na de Reconquista. Met zijn buitenaardse architectuur wordt de Mezquita beschouwd als een van de meest grootse Moorse monumenten ter wereld. Let op de mix van statige Romeinse zuilen, fresco's uit de barok en de renaissance en Moorse tegels en bogen tijdens uw wandeling door het interieur.
Vervolgens gaat u naar de oude Joodse wijk (Judería), waarvan de langgerekte straten uitkomen op verborgen binnenplaatsen waar de lokale bewoners na de siësta genieten van tapas. Luister terwijl uw gids u wijst op de onmiskenbare Moorse flair van deze middeleeuwse steegjes, herinnerend aan de joodse welvaart onder het kalifaat van Córdoba. Hier brengt u een bezoek aan de synagoge van Córdoba, een van de weinige nog bestaande synagogen in Spanje, gebouwd in 1315 in mudéjarstijl.
Loop, voordat u Córdoba verlaat, door het smalle steegje Calleja de las Flores, een van de populairste straten van de stad. Kijk achterom om te zien hoe het hoogste punt van de Mezquita boven het steegje uittorent - het meest iconische beeld van Córdoba. Stap daarna weer in de touringcar voor de terugreis van 1,5 uur naar Sevilla.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Geselecteerde hotels in Sevilla en andere locaties in het centrum van Sevilla
Vertrektijd:
Ophaaldienst vanaf 9:00 uur; neem contact op met de plaatselijke dienstverlener om uw definitieve ophaaltijd te controleren

Ophalen van hotels begint circa 30-60 minuten eerder; het exacte tijdstip wordt bij herbevestiging doorgegeven.

Duur:
9 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Dagtrip naar Córdoba vanuit Sevilla

Mosque, Cordoba
©user photo

Inbegrepen:
 • Professionele gids
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Vervoer per touringcar met airconditioning
 • Entreeprijzen
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie