5-daags duikavontuur op zoek naar grote witte haaien

 • Tourcode: 21367P1
 • Locatie: San Diego, Californië
 • Duur: 5 dagen (circa)

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens
Duiken met grote witte haaien bij het eiland Guadalupe in Mexico. Vertrek vanuit San Diego in Californië op ons 26 meter lange vaartuig en breng 5 dagen op het water door met grote witten haaien, orka's, walvissen, dolfijnen, zeehonden en zeeschildpadden die voorbij zwemmen onder uw voeten. De witte haaien van Isla Guadalupe zijn voornamelijk bijna volwassen dieren met een lengte van 3,5 tot 5 meter, ze zijn slank, snel en mooi. Ook komen we bij zeer zeldzame en zeer speciale gelegenheden makreelhaaien tegen. Later in het seizoen zien we veel grotere haaien die meer dan 6 meter lang kunnen zijn. Wij noemen dit de 'tijd van de Titanen'. Zo laat in het seizoen brengen deze grote haaien ook een grotere kans op slecht weer met zich mee, dus houd daar rekening mee bij uw keuze voor het duiken met haaien. U hebt geen duikcertificaat nodig. Accommodatie, maaltijden, bier en wijn, duikapparatuur en een DVD als souvenir zijn inbegrepen.

Gegarandeerd witte haaien spotten, en anders brengt de Shark Diver u terug naar het eiland zonder extra kosten.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Dit maakt u maar eens in uw leven mee
 • Allesomvattende tour
 • Meerdaagse trip
 • Alle belastingen, brandstoftoeslagen en servicekosten inbegrepen
 • Alle noodzakelijke uitrusting inbegrepen
 • Meestal snel uitverkocht

Nergens ter wereld kunt u zo mooi kooiduiken als op Guadalupe, met tot meer dan 100 meter zicht. De watertemperatuur varieert van 19,5 C tot 24,5 C, waardoor dit voor iedereen de ultieme bestemming is om witte haaien te spotten. Met name voor de veeleisende onderwaterfotograaf, maar ook voor beginnende fotografen.

U hoeft geen ervaren duiker te zijn om met ons te kooiduiken op onze Isla Guadalupe-duiklocatie. De enige vereiste is dat u een redelijke conditie hebt. Voor de niet-duikers die zich dit seizoen bij ons voegen op Guadalupe geldt dat ze aan boord een één uur durende presentatie over kooiduiken moeten volgen. Comfort in het water is een must. We raden niet-duikers aan om een introductieles te volgen bij hun plaatselijke duikwinkel voordat ze zich bij ons voegen op onze duiklocatie voor witte haaien.

Profiteer van urenlang tijd in onze geavanceerde kooien. De twee kooien bieden plaats aan 4 tot 5 duikers en zijn gebouwd voor maximale veiligheid en comfort. Met 50 vierkante meter per stuk zijn dit de grootste haaienduikkooien ter wereld. Onze kooien bieden een uitstekend zicht en lenen zich bij uitstek voor fotografie. U hebt totale bewegingsvrijheid en 360 graden panoramisch zicht.

De speciale aanvoer van lucht van de oppervlakte zorgt voor comfort en veiligheid tijdens uw duiken. Al onze luchtsystemen zijn door ons zelf ontwikkeld en wij werken nooit met de conventionele luchtcompressoren. Onze professionele en vriendelijke bemanning maakt uw avontuur tot een veilige en onvergetelijke ervaring.

De witte haaien van Isla Guadalupe zijn voornamelijk bijna volwassen dieren met een lengte van 3,5 tot 5 meter, ze zijn slank, snel en mooi. Ook komen we bij zeer zeldzame en zeer speciale gelegenheden makreelhaaien tegen. Later in het seizoen zien we veel grotere haaien die meer dan 6 meter lang kunnen zijn. Wij noemen dit de 'tijd van de Titanen'. Zo laat in het seizoen brengen deze grote haaien ook een grotere kans op slecht weer met zich mee, dus houd daar rekening mee bij uw keuze voor het duiken met haaien. Tijgerhaaien op de Bahama's hebben een lengte van 3,5-5 meter en zijn hoofdzakelijk vrouwtjes. Ze kunnen soms verlegen zijn, maar we werken gedurende een aantal dagen met ze op Tiger Beach totdat de haaien en onze duikers zich comfortabel voelen.


Programmagegevens

Vertrekpunt:
H & M Landing Marina in Point Loma, San Diego

Ongeveer 8 minuten met de taxi vanuit San Diego International Airport en 3 minuten van het partnerhotel, Holiday Inn Bayside in San Diego, Californië
Vertrektijd:
Aan boord om 21:00 uur
Vertrek om 23:30 uur

Tijden zijn onderhevig aan wijziging vanwege de plaatselijke verkeersomstandigheden.

Duur:
5 dagen (circa)
Gegevens terugreis:
Uw tour duiken naar haaien eindigt op de vertreklocatie.

Aanvullende informatie

5-daags duikavontuur op zoek naar grote witte haaien

Great whites, up to 18 feet, come to the cages.

Inbegrepen:
 • Vijf overnachtingen
 • Go-pro-verhuur
 • T-shirt en sweater
 • Maaltijden zoals vermeld in reisplan
 • Onbeperkt bier, wijn en frisdrank
 • Professionele gids
 • Ophalen en afzetten bij hotel (alleen bij bepaalde hotels)
Niet inbegrepen:
 • Fooien (aangeraden)
Aanvullende informatie:
 • U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
 • Alle reizigers moeten de volwassenenprijs betalen. Kinderen moeten worden begeleid door een volwassene
 • Geef specifieke dieetwensen door wanneer u boekt
 • Er moeten zich minimaal 10 personen aanmelden om dit avontuur te laten plaatsvinden
 • Het is niet raadzaam binnen 48 uur na uw vlucht te gaan duiken. Alle deelnemers moeten een vragenlijst over hun gezondheid invullen voordat ze mogen duiken. Als u een chronische medische conditie hebt (astma, hartproblemen enzovoort), mag u misschien niet duiken, dus vraag uw dokter om advies.
 • Op de dag van de reis hebt u een geldig paspoort nodig. Bij het boeken moet voor alle deelnemers de naam in het paspoort, het paspoortnummer, de vervaldatum van het paspoort en de nationaliteit worden opgegeven
 • Rolstoeltoegankelijk - passagiers die hulp nodig hebben, moeten zelf een verzorger meenemen
 • Afhankelijk van gunstige weersomstandigheden. Als deze rondleiding wegens slecht weer wordt geannuleerd, kunt u een alternatieve datum kiezen of volledig worden terugbetaald
 • De lengte van alle passagiers is vereist om de maat van het (verstrekte) wetsuit te bepalen
 • Het gewicht van alle passagiers is vereist om de maat van het (verstrekte) wetsuit te bepalen
Reisplan:
Dag één
Het inschepen begint om 21:00 - 23.00 uur op de avond van uw expeditiedatum. Voorafgaand aan de trip hebben de meeste van onze duikers bij de Holiday Inn Bayside geboekt onder ons speciale haaienduiktarief en ook dit jaar hebben we, voor het 8e seizoen alweer, een overeenkomst met het Bayside. De duikers komen in het algemeen een dag van tevoren en profiteren van de gratis luchthavenpendeldienst van het Bayside en de gunstige ligging op 7 minuten van de internationale luchthaven. Onze duikers verkennen ook graag het Gas Lamp District van San Diego, met enkele van de beste restaurants en andere uitgaansgelegenheden van Californië op slechts enkele minuten van het hotel. Als u vroegtijdig naar San Diego komt, plan dan een bezoek aan het stadje in. We vertrekken meestal tussen 11:00-12.00 uur uit de haven. De reistijd naar Guadalupe is ongeveer 28 uur. Bij aankomst aan boord van het vaartuig wordt u begroet door Martin Graf, uw duikmanager. Martin heeft de benijdenswaardige positie dat hij meer tijd op Isla Guadalupe doorbrengt dan andere mensen, afgezien van de haaienonderzoekers van CICIMAR. Zijn schat aan kennis op het gebied van haaien en duiken maakt Martin ook dit jaar weer tot onze eerste keuze als uitvoerder van het wittehaaienprogramma op de M/V Horizon. Bovendien spreekt hij ook vloeiend Duits en Zwitsers en werkt hij samen met de hele scheepsbemanning, die u snel zult leren kennen. Maar nu is het tijd om u te installeren en uw bed op te zoeken. Probeer wat te slapen, want wanneer u over een paar uur uw hoofd weer te ruste legt op een kussen, zullen er waarschijnlijk twee of drie witte haaien onder u zwemmen!

Dag twee
Wij passeren vroeg in de ochtend de Mexicaanse douane en zetten daarna koers richting Isla Guadalupe. Kijk uit naar dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen en geniet van uw dag op zee.

Dag drie
Even na middernacht zullen we bij Guadalupe arriveren. Bij aankomst gaan we voor anker, installeren we onze gigantische haaienkooien en gaan we aan de slag. Het ontbijt wordt in de kombuis geserveerd en Martin zal voorafgaand aan uw kooitijd uitgebreid op duikveiligheid ingaan. Het kooiduiken vindt gewoonlijk plaats in perioden van een uur en het schip is onderverdeeld in vier ploegen van vier bemanningsleden, zodat er steeds acht duikers in het water zijn. Uw eerste kooiduik wordt meestal voorafgegaan door iemand die "Witte haaaai!" schreeuwt. Een paar jaar geleden hadden we een jonge dekknecht, "Mikey uit Main", wiens herkenbare wittehaaischreeuw vandaag de dag nog steeds een traditie is. Welkom bij het kooiduiken. Houd uw ogen open terwijl u langs een korte ladder in de grootste kooi van de haaienduikbranche afdaalt. De kans is groot dat u over enkele minuten oog in oog met een witte haai zult staan. Rond het middaguur wordt de lunch geserveerd en voor de meeste duikers is dit een welkome onderbreking van de ochtend en het wennen aan de wereld van het kooiduiken. Na de lunch worden de kooiduikroulaties voortgezet of varen we verder, afhankelijk van de haaienactiviteit op deze dag. Het diner wordt om ongeveer 18:00 uur geserveerd. Na een warme douche en het aantrekken van gemakkelijke kleding is het tijd voor een biertje of drie bij zonsondergang op de boeg met uw collegahaaienduikers. Gefeliciteerd, u hebt een lange weg moeten afleggen om hier te komen, maar u hebt het gedaan en u bent nu klaar voor de komende twee dagen van witte haaien spotten, en meer. U bent nu een officiële Haaienduiker.

Dag vier
Als we besluiten om een andere locatie te proberen, gaan we vroeg op weg en beginnen we bij zonsopgang. Het kooiduiken gaat de hele dag door en de roulatietijden worden verlengd. Meestal verblijven we echter op dezelfde plek, want onze bemanning en kapitein weten waar ze het schip voor anker moeten leggen en waar de haaien zijn. Er is kans dat u een andere boot in de baai ziet, maar de haaien verplaatsen zich van boot naar boot en door het grote aantal dieren op de locatie krijgt iedereen voldoende tijd met de haaien. Het kan voorkomen dat de Mexicaanse marine ons praait terwijl we op de locatie zijn. Zij komen minstens drie of vier keer per seizoen bij alle vaartuigen aan boord. Ze controleren op geldige commerciële haaienduikvergunningen, controleren de passagierslijsten en willen graag wat water of frisdrank. Deze jonge mariniers werken heel hard voor een karig soldij, zodat we hun altijd een lunch en water aanbieden. Schrik niet als u wapens ziet, dit is een typisch Mexicaanse praaiprocedure en ze doen dit al sinds 2008. Het goede nieuws is dat hun aanwezigheid illegale sportvissersboten afschrikt die in 2007 nog pal voor onze ogen een witte haai vingen. Gelukkig konden wij een kleine boot naar ze toesturen om te filmen wat ze aan het doen waren, waarna ze snel de lijn doorsneden en vluchtten. Dus de aanwezigheid van de Mexicaanse marine is een goede zaak. Dag vier eindigt op dezelfde manier als dag 3, met dit verschil dat u nu bent doorgestoomd naar de klasse van Haaienduikexpert en u de kleur kent van het oog van een witte haai. Alleen een echte haaienduiker heeft deze kennis, dus daarmee behoort u tot een select gezelschap. Zoals eerder gezegd, wanneer u vanavond gaat slapen, moet u weten dat een paar meter onder u enkele van de witte haaien loeren die u in de afgelopen dagen hebt leren kennen. Shredder met zijn unieke rugvin, Fat Tony, Mau, of zelfs Bruce. Ze zullen er zijn wanneer u wakker wordt.

Dag vijf
In dit stadium zijn we inmiddels allemaal ervaren professionals en gaan we overal ontspannen mee om. Uw haaienkooiteam zal na dit nieuwste avontuur met Shark Diver een hechte vriendengroep zijn geworden. Kooiteams geven zichzelf doorgaans een naam, zoals "De lefkikkers" of "Team duistere diepten" en wanneer het tijd is om te gaan duiken is uw team er klaar voor en weet iedereen waar al het materiaal is en hoe het pak moet worden aangetrokken. Onze fotografen zijn erop gericht de beste foto's van de trip te maken en haaienfans kunnen nu nauwkeurig elke nieuwe haai identificeren en de lengte en het geslacht van het dier vaststellen. Shark Diver hanteert een beleid van het delen van alle haaienbeelden. Dus als u een topfoto maakt, deel deze dan met de anderen. Elke avond verstrekken wij geheugensticks, zodat de duikers hun foto's daarop kunnen zetten en ze met elkaar delen. Zo gaat elke duiker met de best mogelijke foto's naar huis, passend voor een echte groepsbelevenis. De laatste kooiroulatie is altijd bitterzoet: het is tijd om afscheid te nemen van de dieren die zo tot onze verbeelding spreken, voor velen al van jongs af aan. Hoe fantastisch het ook klinkt, soms ervaar je echt een connectie met een dier, een moment waarop het klikt. Shredder is al sinds ons eerste seizoen een dier waarmee veel duikers een klik hebben, en we hopen dat u hem dit jaar ook zult ontmoeten, want hij heeft laten zien een werkelijk uniek en fantastisch dier te zijn. Na de lunch varen we af en gaan we weer naar huis. Zorg ervoor dat u bij het wegvaren nog wat laatste foto's van Shark Fin Rock maakt. Meestal is het licht precies goed en het is een geweldige manier om afscheid te nemen.

Dag zes
We reizen terug naar San Diego en arriveren rond 16:00 - 17:00 uur in de haven.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.