Viator

Volledige dagtour: Vaticaanse Musea, de Sint-Pietersbasiliek en de belangrijkste basilieken van Rome

 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: 9 uur (circa)
Van USD 127,07

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Vier uw bezoek aan Rome met een speciale tour door het Vaticaan en de patriarchale basilieken van Rome. Na een tour zonder wachtrij door de Vaticaanse Musea, bezoekt u de Sixtijnse Kapel en ziet u de eerste grote basiliek van de dag: de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek de Basiliek van Sint-Paulus buiten de Muren, de Basiliek van San Giovanni in Laterano en de Basiliek van Santa Maria Maggiore. Bekijk de tombe van Bernini, de Santa Scala. U maakt onderdeel uit van een kleine groep van maximaal 12 personen 's ochtends en 25 personen 's middags.

Talen tour

Gids Engels
Als eerste bezoekt u de Vaticaanse Musea, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan en die in het jubileumjaar behoren tot de heiligste plekken van het christendom. Wandel langs de lange wachtrijen en stap meteen naar binnen met uw kaartje voor toegang zonder wachtrij. Met uw gids verkent u de ongelooflijke galerijen met kunstwerken, zoals Rafaëls Kamers, evenals de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek - de eerste patriarchale basiliek die tijdens de tour worden bezocht.

Na het bezoek aan het Vaticaan kunt u genieten van een lange pauze (2,5 uur) waarin u kunt lunchen en misschien zelfstandig de omgeving wilt verkennen. Later ontmoet u de gids weer en reist u per touringcar naar het centrum van Rome. 's Middags bezoekt u de andere patriarchale basilieken van Rome.

Bezoek de Basiliek van Sint Paulus buiten de Muren, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en waar 5e-eeuwse mozaïeken wachten. Daarna volgt de traditionele zetel van de paus in de Basiliek van San Giovanni in Laterano. Bezoek de nabijgelegen Heilige Trap, waar naar verluidt Jezus Christus zelf de witmarmeren treden beklom, en ga daarna verder naar de Basiliek van Santa Maria Maggiore. Deze kerk is gewijd aan de Maagd Maria en er zijn tal van christelijke legenden die zich daaromheen afspelen.

Nadat u de fresco's, mozaïeken en uiteraard Bernini's tombe hebt bewonderd, neemt u afscheid van uw gids. De tour eindigt bij station Termini in Rome.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Vaticaanstad
Vertrektijd:
8:30 uur (u dient uiterlijk om 8:15 uur aanwezig te zijn)
Duur:
9 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Bij station Termini in Rome

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Volledige dagtour: Vaticaanse Musea, de Sint-Pietersbasiliek en de belangrijkste basilieken van Rome

Jubille of Mercy

Inbegrepen:
 • Deskundige, Engelssprekende gids
 • Kleine groepen van 25 personen of minder
 • Toegangskaartje en reserveringskosten voor de Vaticaanse musea
 • Toegang tot de Vaticaanse musea zonder dat u hoeft te wachten
 • Toegang zonder wachtrij tot de Sint-Pietersbasiliek
 • Toegang tot de vier kerken en de Heilige Trap
 • U wordt overal heen gebracht in een bus met airconditioning
 • Hoofdtelefoon, zodat u uw gids altijd kunt horen
Niet inbegrepen:
 • Fooien
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Transfer tussen de tours
 • Eten en drinken
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Mogelijk zijn er op sommige locaties extra controles, vanwege aangescherpte beveiliging. Bij toegang tot deze locaties kan er sprake zijn van vertraging vanwege de verplichte beveiligingscontroles. Mogelijk zijn er ook beperkingen voor de grootte van de tassen die u mee naar binnen mag nemen. Om overlast te vermijden en te voorkomen dat u de toegang wordt geweigerd, verzoeken we u om geen grote (hand)tassen of rugzakken mee te nemen tijdens de tour. In het Vaticaan zijn alleen zeer klein tassen toegestaan. Grote tassen, statieven, paraplu's en rugzakken zijn uitdrukkelijk verboden. Dergelijke spullen moeten bij de gratis bagageopslag worden ingecheckt, waardoor u de tour wellicht eerder moet verlaten om ze op tijd bij de ingang op te halen
 • Het is de verantwoordelijkheid van de bezoekers om 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn op het ontmoetingspunt. Gasten die na de vertrektijd aankomen, kunnen niet meer mee en gemiste tours of tickets kunnen niet gerestitueerd worden
 • Gasten dienen zowel 's ochtends als 's middags in te checken bij de plaatselijke vertegenwoordiger.
 • Tijdens deze tour wordt redelijk veel gewandeld en de route bevat diverse trappen. Wij raden u daarom aan om comfortabele schoenen aan te trekken.
 • De plaatselijke organisator kan helaas geen gasten ontvangen met rolstoel of andere hulpmiddelen die speciale ondersteuning nodig hebben
 • Buggy's en kinderwagens kunnen niet mee op deze tour
 • Voor het betreden van de Vaticaanse Musea en de basilieken gelden strenge kledingvoorschriften. De knieën en schouders van zowel mannen als vrouwen MOETEN bedekt zijn. Als u de toegang wordt geweigerd vanwege ongeschikte kleding, kan de lokale touroperator hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden
 • Er mogen foto's zonder flits worden genomen tijdens de tour, behalve in de Sixtijnse Kapel waar spreken en fotografie verboden zijn
 • De Vaticaanse Musea behoren tot de drukst bezochte locaties ter wereld. Met meer dan 6 miljoen bezoekers in 2014 en aantallen die elk jaar stijgen, leiden de musea tot een geheel nieuwe betekenis van het woord 'druk'. De route van deze tour wordt zo gekozen dat u zo weinig mogelijk last hebt van de menigte, maar bedenk wel dat de musea van nature zeer druk zijn
 • Alle vier basilieken kunnen op het laatste moment worden gesloten voor religieuze ceremonies tijdens het pauselijke jubileum. Bovendien is toegang via de heilige deuren niet mogelijk, omdat de locatie naar verwachting erg druk wordt bezocht
Reisplan:
Locaties waar u naar binnengaat
Vaticaanse musea
De Sixtijnse Kapel
Cortile della Pigna
Tapijtengalerij en de Kandelarengalerij
Galerie van de kaarten
Stanze di Raffaello
Sint-Pietersbasiliek
Basiliek van Sint-Paulus buiten de Muren (San Paolo fuori le Mura)
De Heilige Trap (La Scala Santa)
Sint-Jan van Lateranen (San Giovanni in Laterano)
Basiliek van Santa Maria Maggiore (Santa Maria Maggiore)

Locaties die u van buitenaf zult bezichtigen
Sint Pietersplein
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.

Beoordeling door: Sarah d , mei 2016

Super dag gehad! Ochtend deel hadden we Barbara als tour guide en s'middags Peter. Beide hele goede gidsen! Ze wisten alles en hadden op alle vragen antwoorden. Als tip doe deze tour aan het begin van je verblijf in Rome aangezien je heel wat kilometers aflegde. Aan het einde van de week waren wij echt te moe geweest aangezien wij alles in Rome liepen. Je loopt alle wachtrijen voorbij en geloof me zelfs s'ochtend om 8 uur staat er een rij voor het Vaticaan waar je u tegen zegt! Het is het geld meer dan waard!

Beoordeling door: Raoul S , oktober 2015

Hoogtepunt van de reis .Zeer goede gids Alicia

Beoordeling door: Klaas Jan V , augustus 2015

Prachtige tour door het Vaticaan en ideaal zonder wachtrijen! Zeker een aanrader als je het Vaticaan wilt gaan bezoeken!

Beoordeling door: DTT K , juli 2015

Aardige gidsen met veel kennis van zaken op een leuke manier gebracht. We hebben het op prijs gesteld dat we overal zo naar toe konden zonder wachtrij.

Beoordeling door: Christine L , juli 2015

ok

Beoordeling door: Kathleen.vermeersch , juni 2015

Top! Geen ellenlange wachtrijen in de moordende hitte!
Super gidsen! Bedankt Marina en Pia, jullie doen jullie job beiden uitstekend. Zeer deskundige uitleg met zo nu en dan een kwinkslag ertussen. Jullie nemen ook de volledige verantwoordelijkheid voor jullie groep, er werd zeer goed voor ons gezorgd wat een aangenaam gevoel gaf. Niet goedkoop maar Vaticaan individueel bezoeken is een onbegonnen zaak. Een aanrader!

Beoordeling door: Kimbo , mei 2015

Geweldige dag! Wat waren we blij dat we na een vriendelijke ontvangst de wachtrij over konden slaan en direct konden beginnen aan de rondtour. De ochtend hadden we een italiaanse gids die toch wat minder goed engels sprak. Toch vonden we het een geweldige ochtend in de Musea en de St.Pieter. De middag was boven verwachting met een fantastische, enthousiaste gids Rebecca. Wat een enthousiasme, kennis en duidelijke uitleg. Dit maakte de dag helemaal compleet. Een echte aanrader!!!

Beoordeling door: Soraya v , december 2014

Had twee tours geboekt, vooral om de verwachte lange wachtrijen te vermijden. Beide tours waren veel meer dan dat. Inderdaad geen wachtrij maar vooral: zeer boeiende rondleidingen door enthousiaste en zeer deskundige gidsen. Zo was bijv. onze gids in het vaticaanmuseum en de Sint Pieter (Shannon) een kunsthistorica. Kortom: zeer aan te bevelen, vooral door de zeer deskundige, enthousiaste en leuke gidsen. (Geen wachtrij is natuurlijk een heel prettige bijkomstigheid).

Beoordeling door: Egbert v , september 2014

Erg blij dat we dit voorafgaand aan onze daadwerkelijke reis hebben geregeld. Als je de rijen ziet die er voor het museum staan... Daarbij was de begeleiding door Gigi (ochtenddeel) en Julia (middagdeel) inhoudelijk erg goeden met zo nu en dan een kwinkslag. TOP!

Beoordeling door: Jeroen v , juni 2014

Geweldige tour fantastische tourleiding