Sla de wachtrij over: Rondleiding door Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel

 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: Varieert
Van USD 77,97

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Sla de wachtrijen over en geniet een ochtend of middag van alle weelde die Vaticaanstad te bieden heeft tijdens een twee uur durende rondleiding door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pieter. Bewonder de Kaartengalerij, Tapijtengallerij, Giuseppe Momo's wenteltrap en de iconische fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Bent u ook geïnteresseerd in de religieuze kant van Rome? Upgrade naar een rondleiding van een hele dag door de basiliek van Santa Maria Maggiore, catacomben en nog veel meer! U kunt ook een traditionele lunch toevoegen.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Verschillende vertrektijden gedurende de dag
 • Ophalen van hotel inbegrepen
 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Vermijd de wachtrijen
 • Inclusief alle toegangsprijzen
Ochtend- of middagtour:
Kies uit een ochtend- of middagtour en stap in uw touringcar met airconditioning in de buurt van station Termini in Rome of bij uw in het centrum gelegen hotel. Reis de korte afstand naar Vaticaanstad in alle comfort en passeer locaties zoals het Piazza del Popolo en de oude Aureliaanse Muur.

Stap uit de bus en sla de lange wachtrijen voor de ingang over met uw kaartje met voorrang voor de Vaticaanse Musea. Het complex bevat een van de grootste kunstcollecties ter wereld, inclusief een uitgebreide reeks schatten die zijn verzameld door de pausen van het Vaticaan. Volg uw gids en daal Giuseppe Momo's wenteltrap af (een kenmerkende Vaticaanse attractie) en bezoek twee van de topattracties van het museum: de Tapijtengalerij en de Kaartengalerij.

Bewonder de Vlaamse tapijten die aan de wanden van de eerste ruimte prijken en ontdek hoe ze zijn gebaseerd op schilderijen van leerlingen van Rafaël, een van de toppers uit de renaissance. Verbaas u over de gedetailleerde topografische kaarten in de Kaartengalerij en verlaat het museumgebied om vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen te gaan. Praten is verboden binnen in deze heilige locatie, dus loop rond en bewonder de twee fresco's van Michelangelo – De schepping van Adam en Het laatste oordeel.

Eindig uw tour met een wandeling rondom de Sint-Pietersbasiliek, de thuisbasis van de rooms-katholieke kerk. Bewonder nog meer artistieke schatten, zoals Michelangelo’s Pietà en Bernini’s Baldachino, en luister naar nog weinig bekende verhalen over de geschiedenis van de kerk. Keer terug naar uw touringcar en laat u afzetten bij uw hotel of bij een van de verschillende locaties in het centrum van de stad.

Tour van een hele dag of tour van een hele dag met lunch:
Upgrade naar de tour van een hele dag om de ochtendtour te combineren met een wandeling door christelijk Rome 's middags. Als u ervoor kiest om ook te lunchen als onderdeel van de tour, zet uw gids u af bij een traditioneel restaurant in het centrum voor een heerlijke 2-gangenmaaltijd met een drankje.

U ontmoet uw gids op de vooraf afgesproken tijd en gaat op pad om de christelijke bezienswaardigheden van Rome te bekijken. Loop over de Esquilijn, de grootste van de oude zeven heuvels van Rome, en ga de Basiliek van Santa Maria Maggiore binnen, een prachtige 5e-eeuwse kerk bovenop. Kuier na verkenning van de basiliek naar de Heilige Trap en stop voor foto's bij het Lateraanse Paleis, een oude residentie van pausen.

Bezoek de Basiliek van Sint-Jan van Lateranen met uw gids en loop vervolgens over de Via Appia, een historische weg die dateert uit circa 300 v. Chr. De laan bevat diverse mooie kerken en catacomben (ondergrondse begraafplaatsen), en uw gids wijst u de beste aan. Bekijk de kerk van Domine Quo Vadis en bezoek een van de drie beroemde catacomben: San Callisto, Domitilla of San Sebastiano. Na de verkenningstocht onder de grond bezoekt u de oude spa-ruïnes van de Thermen van Caracalla, waarna uw tour eindigt bij het afzetpunt bij het hotel of in de stad.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Ontmoetingspunt Via Giovanni Amendola 32. 
Als alternatief kunt u worden opgehaald bij het hotel. Dit geldt ALLEEN voor centraal gelegen hotels (neem contact op met de leverancier voor meer informatie).
Vertrektijd:
Varieert
Duur:
Varieert
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt. U kunt ook worden afgezet bij Via Veneto, Piazza Barberini, Piazza Venezia, Piazza Cavour, Piazza della Repubblica, station Termini en Terminal GLT. Vraag het uw gids op de dag van de trip.

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Ochtendrondleiding in het Engels
Code: EN0800M

Vaticaantour van 4 uur, start om 8:00 uur. Let op: dit is een meertalige tour

Engels
Van
USD 77,97
Prijsgegevens
Middagrondleiding in het Engels
Code: EN1430A

Vaticaantour van 4 uur, start om 14:30 uur. Let op: dit is een meertalige tour

Engels
Van
USD 77,97
Prijsgegevens
Dagtour in het Engels
Code: EN0800FD

Dagtour, met ochtendtour van 3 uur in het Vaticaan (start om 8:00 uur) en middagtour van 3 uur. Let op: dit is een meertalige tour

Engels
Van
USD 139,39
Prijsgegevens
Tour van een hele dag met lunch, in het Engels
Code: EN0800FDL

Dagtour, met ochtendtour van 3 uur in het Vaticaan (start om 8:00 uur), lunch en middagtour van 3 uur. Let op: dit is een meertalige tour

Engels
Van
USD 171,29
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Sla de wachtrij over: Rondleiding door Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel

Skip the Line: Vatican Museums and Sistine Chapel Tour
©shutterstock_000051885448

Inbegrepen:
 • Professionele gids
 • Vervoer heen en terug van Rome naar Vaticaanstad
 • Sla de wachtrij voor het Vaticaan over met uw speciaal daarvoor bestemde kaartje
 • Lunch (indien deze optie is geselecteerd)
 • Afhalen bij het hotel (alleen bij bepaalde hotels)
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Let op: dit is een meertalige tour
 • Wanneer u deze rondleiding van tevoren boekt, kunt u de lange wachttijden (van soms wel twee uur) voor de Vaticaanse Musea overslaan.
 • Bezoekers moeten bij de beveiligingscontrole door een detectiepoortje. Het kan 20-30 minuten duren om door de beveiligingscontrole te komen.
 • Er is een kledingvoorschrift voor toegang tot de Vaticaanse Musea en de knieën en schouders van zowel mannen als vrouwen MOETEN bedekt zijn. Dit kledingvoorschrift moet strikt worden nageleefd, anders kan u de toegang worden geweigerd.
 • Is de tour geschikt voor rolstoelgebruikers? Weet u of het Vaticaan rolstoelen beschikbaar stelt? Deze rondleiding is NIET toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Vaticaanse Musea stellen gratis rolstoelen beschikbaar in de lobby. U kunt er bij binnenkomst gemakkelijk een ophalen, voordat u uw bezoek zonder rondleiding begint. Als u op zoek bent naar een rondleiding voor rolstoelgebruikers, adviseren wij u onze privétours te boeken, zodat een gids u langs de alternatieve routes kan leiden.
 • Deze tour wordt afgeraden voor personen met loopbeperkingen 
 • Opmerking: als de Sint-Pietersbasiliek is gesloten, blijft u langer in de Vaticaanse Musea
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.

Beoordeling door: Charlotte N , juni 2014

Skal bare opleves, men halvpris at bestille via Vertikanets hjemmeside. Har nu lært ikke st bestille gennem en agent.

Beoordeling door: Roeling , april 2016

We werden opgehaald en afgezet door de bus vlak bij onze b and b en kregen onderweg nog een aantal mooie dingen te zien.
Onze oudere, Engelstalige gids loodste ons met zijn gele vlaggetje langs de lange wachtrijen.
Hij deed nog zijn best om ons bij een Nederlandstalige groep te krijgen, maar dat mislukte.
We kregen uitgebreide informatie over wat we te zien zouden krijgen, doorspekt met leuke anekdotes. Fijne man!
Jammer dat het zo druk was, maar daar kon de gids niet aan doen.

Beoordeling door: Roeling , april 2016

We werden opgehaald en afgezet door de bus vlak bij onze b and b en kregen onderweg nog een aantal mooie dingen te zien.
Onze oudere, Engelstalige gids loodste ons met zijn gele vlaggetje langs de lange wachtrijen.
Hij deed nog zijn best om ons bij een Nederlandstalige groep te krijgen, maar dat mislukte.
We kregen uitgebreide informatie over wat we te zien zouden krijgen, doorspekt met leuke anekdotes. Fijne man!
Jammer dat het zo druk was, maar daar kon de gids niet aan doen.

Beoordeling door: H N , augustus 2013

ondanks de enorme drukte een goede rondleiding met een enthausiaste gids, dankzij deze tikket stonden wij 2 uur na het landen op het vliegveld in het vaticaan terwijl er een wachtrij van meer dan 3 uur voor de deur stond.

Beoordeling door: E.E. v , april 2013

de tour was prachtig. De reisleider gaf hele duidelijke en op een leuke manier informatie.
Wel een punt van kritiek was dat we de dag van te voren moesten bellen hoe laat we opgehaald zouden worden. Er werd doorgegeven om 7.00 uur. Vervolgens werden we uiteindelijk pas 7.50 uur opgehaald! Het bleek dat wij uiteindelijk als laatste stel werden opgehaald. Ik denk dat de chauffeur om 7.00 uur is gaan rijden! Hierdoor hebben we ons ontbijt gemist die pas vanaf 7.00 genuttigd kon worden. Ik begrijp dat een exact tijdstip niet haalbaar is, maar 50 minuten later worden opgehaald is wel erg verlaat. ****
Vervolgens vond ik het jammer dat de reisleider je aan het eind van de tour naar een shop loodst waar hij vervolgens de provisie kan beuren met wat verkocht wordt.

Beoordeling door: Erik W , december 2013

Te weinig praktische info over de rondleiding. Bijv bij de terugreis kan je elders afstappen. Bagage in de bus laten is praktisch doch soms ook minder zinvol als je de afronding van de rondleiding anders wil. Er had wat minder pauze mogen zijn en wat meer bezichtiging met meer uitleg. (zeker voor deze prijs)
Fijn de afhaling aan het hotel. Goed uitgeruste bussen naar het Vaticaan.

Beoordeling door: Frederik V , april 2016

Gids was moeilijk te verstaan. Er was geen rij, dus wachtrij overslaan was op die dag niet aan de orde. Rondleiding stopte 1,5 uur eerder dan geboekt. Kortom, veel te duur voor het gebodene.

Beoordeling door: pierlewietje , Belgium, april 2016

Je betaald meer dan 50 euro per persoon, en daarvoor krijg je dan een ingangstiket van 16 euro. Er zijn zo veel mensen die dit sla de rij... ook nemen, dat je daar ook al meer dan een uur moet aanschuiven!
Dus is mijn vraag heeft het wel zin om dit dure pakket te nemen???? Anders wacht je misschien wel twee uur, maar je hebt toch vlug 35 euro per persoon gespaard. De rondgang op zich is zeker de moeite, maar ook druk,druk, druk.

Beoordeling door: cor a , juli 2014

Zonde van het extra geld.
en ticket ksot 16 euro en er was geen rij.
De gids was aardig maar niet te verstaan.
Dus NIET DOEN Gewoon zelf gaan een boekje kopen is veel beter.