Sla de wachtrij over: halfdaagse wandeling door de Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek

 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: 3 uur (circa)
Van USD 42,85

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Bekijk de hoogtepunten van Vaticaanstad met een ervaren gids en bezoek de Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pieter. Nadat u uw entreeprijs direct bij ons personeel hebt betaald op uw dag van aankomst, bezoekt u de grootste privékunstcollectie ter wereld met een ervaren gids. Ontdek zelf waarom het Vaticaan een bestemming is voor miljoenen reizigers en verken intrigerende plekken waaronder Rafaëls Kamers (alleen tijdens de tour van 8:30 uur) en breng vervolgens een bezoek aan de Sixtijnse Kapel met de wonderbaarlijke fresco's van Michelangelo. Sluit af met een rondleiding door de Sint-Pieter en bewonder het prachtige beeld La Pietà, terwijl uw gids u er alles over vertelt. Kies uit diverse begintijden of boek een upgrade naar een tour met kleine groep (maximaal 16 personen).

Belangrijk: de toegangskaarten voor de Vaticaanse musea zijn NIET inbegrepen. Deze worden verzorgd door het agentschap tegen bijkomende kosten (ter plaatse).

Talen tour

Gids Engels
Gids Nederlands

Hoogtepunten

 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Ochtend- of middagvertrek naar keuze
 • Proef de atmosfeer tijdens een wandelingtocht
 • Vermijd de wachtrijen
 • Meestal snel uitverkocht
Nadat u uw gids in Vaticaanstad hebt ontmoet, betaalt u de entreekosten direct in ons kantoor, waarna u met uw kaartje voor toegang zonder wachtrij de ongelofelijke Vaticaanse Musea kunt gaan bekijken. Terwijl u door de gangen wandelt, vertelt de gids verhalen over de vroomheid en de zonden van het Vaticaan. Zo krijgt u een intrigerend kijkje achter de schermen van de heiligste plaats in de christelijke wereld.

In een tijd waarin de Italiaanse kunst overal ter wereld toonaangevend was, gaf het Vaticaan alleen de beste Renaissance- en Barok-kunstenaars opdracht om gebouwen en omgeving te verfraaien. Het is dan ook niet verrassend dat de pausen een van de meest verfijnde collecties beeldhouwwerken, reliëfs, fresco's en schilderijen ter wereld verzamelden - een feest voor het oog, zowel voor kenners als voor leken.

Wandel door de adembenemende galerijen, zoals Rafaëls Kamers, een reeks onderling verbonden kamers die het artistieke genie van Renaissance-grootheid Rafaël en zijn leerlingen benadrukken. Stop om te kijken naar fascinerende schilderijen, zoals de School van Athene, met beelden van Michelangelo en Rafaël zelf, en luister naar de verhalen over de rivaliteit die heeft geleid tot een aantal van de meest invloedrijke werken die ooit zijn gemaakt in de westerse kunst.

Wandel door nog meer boeiende kamers, waaronder de Kaartengalerij en de Tapijtengalerij, en treedt dan binnen in de Sixtijnse Kapel - het eigen gebedshuis van de paus. Naast de religieuze hoogtepunten ligt de voornaamste aantrekkingskracht van de Sixtijnse Kapel in de ongelofelijke fresco's, allemaal van de hand van Michelangelo. Kijk omhoog naar het plafondfresco De schepping van Adam en naar Het laatste oordeel aan de achterwand.

Sluit de tour af met een wandeling door de Sint-Pietersbasiliek - de grootste en ontegenzeggelijk spectaculairste kerk van Italië, gebouwd op het vermeende graf van Sint-Pieter. Bewonder La Pietà, een van Michelangelo's vroege sculpturen en wrijf even over de voet van Sint-Pieter zelf om hem om geluk en een zegen te vragen. De tour eindigt buiten de kerk.

Tour van 8:30 uur:
Wilt u de wachtrij overslaan en de drukte vermijden? Kies dan voor de tour met de kleine groep van 8:30 uur. U slaat de wachtrijen over en bezoekt de musea voordat het grote publiek een voet binnen zet! Bekijk alle klassieke Vaticaanse bezienswaardigheden in een kleine groep van niet meer dan 16 personen, met persoonlijke aandacht van uw gids.

Tour van 19:30 uur:
Boek de tour van 19:30 uur en ontdek de Vaticaanse Musea na sluitingstijd - een gelegenheid die strikt seizoensgebonden is. Toegang is alleen mogelijk voor personen die vooraf een avondtour reserveren. Reserveer dus nu uw plek! Het seizoen loopt van 20 april t/m 26 oktober. Aantallen zijn beperkt tot 25 personen. Let op: tijdens de avondtour is toegang tot de Sint Pieter niet toegestaan.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Vaticaanstad, nabij metrostation Ottaviano (lijn A)
Vertrektijd:
Ontmoetingstijd: 20 minuten vóór vertrektijd
Duur:
3 uur (circa)
Gegevens terugreis:
De tour eindigt op het Sint-Pietersplein

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

8:30am Standard Tour: English
Code: EN0830

Standaardrondleiding met maximaal 25 mensen. Rondleiding met een Engels sprekende gids vertrekt om 8:30 uur.

Engels
Van
USD 44,01
Prijsgegevens
10am Standard Tour: English
Code: EN1000

Standaardrondleiding met maximaal 25 mensen. Met een Engelssprekende gids, vertrekt om 10:00 uur

Engels
Van
USD 44,01
Prijsgegevens
12:30 uur standaardtour in het Engels
Code: EN1230

Standaardtour met maximaal 25 mensen. Met een Engelssprekende gids, vertrekt om 12:30 uur

Engels
Van
USD 44,01
Prijsgegevens
2pm Standard Tour: English
Code: EN1400

Standaardrondleiding met maximaal 25 mensen. Rondleiding met een Engels sprekende gids vertrekt om 14:00 uur

Engels
Van
USD 44,01
Prijsgegevens
8:30 uur tour in kleine groep in het Engels
Code: ENUPGRADE2

Tour in kleine groep met maximaal 12 mensen. Met een Engelssprekende gids, vertrekt om 8:30 uur

Engels
Van
USD 68,33
Prijsgegevens
14:30 uur Nederlands, semi-privé
Code: TG24

Tour van 3 uur door het Vaticaan met Nederlandssprekende gids

Nederlands
Van
USD 173,73
Prijsgegevens
14:30 Standard Tour: English
Code: TG28

14:30 Standard Tour: English

Engels
Van
USD 47,49
Prijsgegevens
11:00 Standard Tour: English
Code: TG31

11:00 Standard Tour: English

Engels
Van
USD 47,49
Prijsgegevens
9:30 Standard Tour: English
Code: TG33

Standard tour with a maximum of 32 people. Departs at 9.30am with an English-speaking guide.

Engels
Nederlands
Van
USD 42,85
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Sla de wachtrij over: halfdaagse wandeling door de Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek

Visit the Vatican in Rome!

Inbegrepen:
 • Professionele gids
 • Tour met doorlopend commentaar
Niet inbegrepen:
 • Toegangskaarten voor de Musea van het Vaticaan zijn NIET inbegrepen 
 • Fooi/tip
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Belangrijk: de toegangskaarten voor de Vaticaanse musea zijn NIET inbegrepen. Deze worden verzorgd door het agentschap tegen bijkomende kosten (ter plaatse).
 • Hiervoor moet ongeveer 24 euro per volwassene ter plaatse worden bijbetaald. De entree is gratis op Wereldtoerismedag.
 • Alle bezoekers moeten bij de beveiligingscontrole door een detectiepoortje. Het kan 20-30 minuten duren om door de beveiligingscontrole te komen.
 • Bagageopslag is NIET beschikbaar
 • De avondtour omvat geen bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek.
 • Tours die op woensdag vertrekken: de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein kunnen niet worden bezocht vanwege de wekelijkse pauselijke audiëntie; de toegang tot de Sint-Pietersbasiliek is dan gesloten. Als alternatief bieden we u een langere wandelroute door de musea van het Vaticaan, waaronder de Sixtijnse Kapel en Stanze di Raffaello. Onze excuses voor enig ongemak. Als u de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein graag wilt bezoeken, kies dan GEEN woensdag als reisdatum.
 • In zeldzame gevallen wordt de Sint-Pietersbasiliek zonder kennisgeving gesloten. Als dit gebeurt, brengen we de volle 3 uur door in de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Zodra er sluitingsdata bekend zijn, zullen we deze ook vermelden. Als de Sint-Pietersbasiliek onverwachts is gesloten, proberen de reisgidsen de gasten hiervan bij aanvang van de rondleiding op de hoogte te stellen. Aangezien dit buiten onze zeggenschap valt, kunnen wij geen vergoedingen of kortingen geven
 • Deze rondleiding is NIET toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Vaticaanse Musea stellen gratis rolstoelen beschikbaar in de lobby. U kunt er bij binnenkomst gemakkelijk een ophalen, voordat u uw bezoek zonder rondleiding begint. Als u op zoek bent naar een rondleiding voor rolstoelgebruikers, adviseren wij u onze privétours te boeken, zodat een gids u langs de alternatieve routes kan leiden
 • Onze tours eindigen aan de voorzijde van de Sint-Pieter, dat een zeer gunstige locatie is om te lunchen, de Vaticaanse boekwinkel of het Vaticaanse postkantoor te bezoeken, de Sint-Pietersbasiliek binnen te gaan en de onderliggende grotten te bekijken of de koepel te beklimmen. Uw gids wijst u graag de juiste richting!
 • Wij kunnen niet voorspellen wanneer het in individuele musea erg druk wordt. In het algemeen zijn lange rijen gebruikelijk bij grote attracties in de zomer, op bijna elk weekend en tijdens drukke reisperioden gedurende het jaar (Kerstmis, Pasen, officiële feestdagen). Met onze speciale toegangsbewijzen (niet bij de prijs inbegrepen) kunt u de wachtrij overslaan, mocht er een zijn. 
 • Let op: Stanze di Raffaello zijn alleen beschikbaar tijdens de eerste ochtendtour.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie

Beoordeling door: Alain N , oktober 2016

Our tour through the Vatican musea was spectacular. Our guide, I forgot his name, a man in his 40's or 50's with short greyish hair was a very knowledgble man, with a passion for the art. He was also very organized in guiding us through the heaps of tourists. Would recommend this tour and guide.

Beoordeling door: Josephina D , december 2015

Zeer leerzame en prachtige tour. Geweldige gids die zeer boeiend kon vertellen.

Beoordeling door: Gjertrud E , december 2014

Veldig flink guid:-).

Beoordeling door: Robert K , december 2014

Nergens in de rij staan en rondgeleid worden door de grootste religieuze schatten ter wereld door een uitstekende, academisch opgeleide gids, wat wil een mens nog meer?

Beoordeling door: Ludovica M , december 2014

De groepen zijn niet te groot, de gids was heel goed en kon ook overal iets over zeggen. Zij nam zich ook de tijd om vragen te beantwoorden. Het overslaan van de wachtrij is ideaal! Als wij in de rij hadden moeten aansluiten zouden wij ongeveer 3 tot 4 uur hebben moeten wachten.

Beoordeling door: N. B , december 2014

Alfredo, onze gids en lopende encyclopedie, wist enorm veel over alle kunst, schilderijen, beelden, fres co's etc. En wat een heerlijk gevoel om langs die lange rij te lopen, direct naar binnen. Zeer de moeite waard. Donderdag was een perfecte dag voor deze excursie itt bv in het weekend (super druk)

Beoordeling door: Heidi J , juli 2014

Leuke en mooie tour. Goed Engels sprekende gids. Erg fijn om geen tijd kwijt te zijn aan wachten in de verschillende rijen! Een aanrader! Zeker als de tijd die je in Rome hebt kort is!

Beoordeling door: H.M. M , juni 2014

Goede rondleiding in duidelijk Engels (zelfs dochter, die nog in groep 8 zit, kon het met een klein beetje hulp van mij goed volgen). Leuke details en achtergrondverhalen, met voor elk wat wils: mijn twee pubers kwamen ook aan hun trekken én hebben (bijna ongemerkt) heel veel geleerd!
Puur geboekt omdat ik huiverig was voor de drukte rond de dubbele heiligverklaring, maar absoluut geen spijt.

Beoordeling door: Maria h , juni 2014

Eerg mooi en zeer goede reisleider pluim!!!

Beoordeling door: Leo D , juni 2014

Op een hele drukke woensdag snel in het museum met een gids die mooie verhalen vertelde