Wandeling door Trastevere in Rome

 • Tourcode: 5965TRASTEVERE
 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: 2 uur (circa)

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens
Bekijk het dagelijkse leven op deze 2 uur durende wandeling door Trastevere, een van de oudste en meest karakteristieke wijken van Rome. Wandel met een lokale gids door de wirwar van smalle straatjes en geplaveide steegjes, en ontdek met deze middeleeuwse buitenwijk vol trendy uitgaansgelegenheden, traditionele restaurants, kunstgaleries en heerlijke bakkerijtjes. Deze tour is bedoeld voor maximaal 12 personen, zodat het gezelschap klein blijft en u verzekerd bent van persoonlijke aandacht van uw gids.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Perfecte kennismaking voor nieuwe bezoekers
 • Kleine groepstour
Ga naar Isola Tiberina (Tibereiland), een pittoresk eiland dat met Rome is verbonden via Ponte Fabricio, de oudste brug van de stad. Ontmoet uw lokale gids en de andere deelnemers van uw groep buiten bij de Sint Bartolomeüsbasiliek, waar uw 2 uur durende wandeling door de wijk Trastevere in Rome begint. Trastevere is een middeleeuwse buitenwijk, bestaande uit een labyrint van steegjes met heerlijk geurende bakkerijen en legendarische gelateria (ijssalons): een charmante mix van het oude en nieuwe Rome.

Wandel over Pons Cestius (Cestius-brug) naar de rechteroever van de Tiber en neem een hap van een verfrissende grattachecca (traditioneel handgeschaafd ijs met een heerlijke smaak) van een van de kioskjes (voor eigen rekening). Volg uw gids dan door de doolhofachtige straatjes van Trastevere. Kijk omhoog naar de waslijnen die vanuit de appartementen boven uw hoofd zijn gespannen en bekijk de traditionele osteria (eettentjes, meestal familiebedrijfjes) en kunstgaleries in de wijk.

Onderweg vertelt uw gids over de transformatie die de wijk heeft doorgemaakt van arbeidersbuurt naar een van de meest geliefde hotspots in het uitgaansleven. U bezoekt de Basiliek van Santa Cecilia en krijgt de fascinerende lokale legende van de heilige Cecilia te horen, een Romeinse martelares die is gestorven op de plek waar nu de basiliek staat.

Dan gaat de wandeling naar Piazza Santa Maria, het kloppende hart van de wijk en een geweldige plek om de plaatselijk bevolking te ontmoeten en het dagelijkse leven in de buurt te observeren. Ga lekker op een bankje zitten en bewonder de 12e eeuwse mozaïeken op het plein voordat u nieuwe energie opdoet met heerlijke Italiaanse specialiteiten van een populaire bakkerij uit de buurt (voor eigen rekening).

Wandel vervolgens met uw gids naar Piazza Trilussa, een populaire ontmoetingsplek voor jongeren, en bekijk de Fontana dell'Acqua Paola, die ooit werd gevoed door het Trajaanse aquaduct Aqua Traiana. De tour eindigt vroeg in de avond bij Ponte Sisto, een ideale locatie vanwaar u weer hartje Rome kunt bezoeken of terugkeren naar een van de osteria's in Trastevere voor een avondmaal.

Programmagegevens

Vertrekpunt:
Isola Tiberina (Tibereiland)
Vertrektijd:
15:30 uur
Duur:
2 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Eindigt bij Ponte Sisto omstreeks 17:30 uur

Aanvullende informatie

Wandeling door Trastevere in Rome

Rome Trastevere Walking Tour

Inbegrepen:
 • Professionele gids
Niet inbegrepen:
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Deze rondleiding bestaat gedeeltelijk uit wandelingen
 • Vanwege oneffen oppervlakken wordt deze tour niet aanbevolen voor personen die slecht ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.