Het Romeinse Rome van het Capitool tot de Trojaanse zuil en het Forum: een onvergetelijke tour

 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: 3 uur (circa)
Van USD 104,62

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Op de trap naar het Capitool is het stadhuis van Rome te zien, het centrum van de eerste regering en ook nu nog het stadhuis. De plek is magisch; het plein met haar gebouwen werden geherstructureerd door Michelangelo in de 16e eeuw. Het Capitool ziet uit over het grootste deel van Rome. In het midden staat het beroemde bronzen ruitermonument van Marcus Aurelius uit de tweede eeuw na Christus. Het is nu een replica, maar u ziet het origineel tijdens een bezoek aan het eerste Museum: het beeldhouwwerk is nog steeds in de originele vergulde bronzen vorm. Gepositioneerd onder een glazen paviljoen, speciaal gebouwd voor dit beeld, is de ruimte vol van licht en kleur die neerdalen uit de Romeinse hemel. 
Halverwege het Museum biedt uw gids u koffie aan op het terras van het café dat een schitterend zicht biedt op Rome richting Sint-Pieter. U keert terug naar het Lapidarium vanaf waar u het Forum Romanum ziet, de bogen, de straat en de gebouwen, en daalt vervolgens af naar het Piazza Venenzia, het Forum van Trajanus en de bijbehorende zuil. Alles wordt geïllustreerd door uw gids die veel weet van de klassieke oudheid.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Privégids voor een meer persoonlijke belevenis
 • Geleid door een kunsthistoricus
 • Inclusief alle toegangsprijzen
Uw privétour kan aangepast worden aan uw voorkeuren, dus als u boekt, geef dan bij uw gids aan welke interesses u heeft, zodat uw persoonlijke kunsthistoricus het reisplan op maat kan maken.

Op de dag van de tour ontmoet u uw gids bij het Capitool nabij het ruiterstandbeeld van keizer Marcus Aurelius, een replica van het origineel in de musea. Maak kennis met eeuwenoude Romeinse kunst, en begin aan uw 3 uur durende tour.

Nadat u hebt genoten van het door Michelangelo ontworpen Piazza del Campidoglio, gaat u de beroemde Capitolijnse musea binnen, thuisbasis van een gerenommeerde collectie Romeinse kunst, beeldhouwwerken en oudheden.

Wandel rond terwijl uw gids u de belangrijkste hoogtepunten toont, allemaal tentoongesteld in prachtige zalen versierd met 16e-eeuwse fresco's.

Bewonder de beelden, vazen en belangrijke monumenten en meesterwerken, zoals het originele ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius buiten.

Bekijk de ruïnes van de Tempel van Jupiter uit de 6e eeuw, en wandel over de langstlevende corridor van de Tabularium, het oude archievenkantoor van Rome, om te genieten van een prachtig uitzicht over het Forum Romanum.

Luister naar de verhalen van uw gids terwijl hij informatie geeft over de bezienswaardigheden. Nadat u bent afgedaald van het Piazza del Campidoglio naar het Forum, bekijkt u de Markt van Trajanus, het Forum van Trajanus en de meesterlijk gebeeldhouwde Zuil van Trajanus, terwijl uw gids praat over de geschiedenis.

De tour eindigt op het Piazza Venezia.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Piazza del Campidoglio, voor het standbeeld van Marcus Aurelius te paard
Duur:
3 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Eindigt bij Piazza Venezia

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Vertrek om 14.30 uur
Code: EN1430

Vertrekt om 14:00 uur

Engels
Van
USD 104,62
Prijsgegevens
Vertrek 17.30 uur
Code: EN1730

Vertrekt om 17:30 uur

Engels
Van
USD 104,62
Prijsgegevens
Vertrek om 09.30 uur
Code: EN0930

Vertrekt om 09:30 uur

Engels
Van
USD 104,62
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Het Romeinse Rome van het Capitool tot de Trojaanse zuil en het Forum: een onvergetelijke tour

Roman Forum
©shutterstock_82765993

Inbegrepen:
 • Entree
 • Professionele kunsthistoricus als gids
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging wordt ontvangen ten tijde van de boeking, tenzij geboekt binnen 2 dagen van vertrek. In dat geval ontvangt u de bevestiging binnen 48 uur, afhankelijk van beschikbaarheid
 • Alle reizigers moeten de volwassenenprijs betalen
Reisplan:

Uw tour van het oude Rome begint op het Capitool bij het ruiterstandbeeld van keizer Marcus Aurelius, met een bezoek aan de beroemde Capitolijnse musea. Hier staat de geweldige collectie klassieke beeldhouwkunst van de stad, de oudste openbare collectie in de wereld, geschonken in 1471 als pauselijke cadeau. 

In de eerste hal staat een geweldig marmeren standbeeld gemaakt door Bernini - de grootste beeldhouwer in Italië uit de 17e eeuw n. Chr. en een waardige erfgenaam van Michelangelo - geschonken door Paus Urbanus VIII, en fresco's uit de 17e eeuw en andere sculpturen, en snel komt u al langs de belangrijkste verzameling Etruskische en Romeinse sculpturen:

Hoogtepunten:
De Spinario, 1e eeuw voor Christus. Bronzen beeld van een jongetje die een doorn (spina) uit zijn voet verwijdert;
Het hoofd van Brutus uit circa de eerste eeuw voor Christus, één van de vroegst bekende bronzen portretten;
De Capitolijnse vrouwtjeswolf, het bronzen standbeeld van de vrouwtjeswolf uit de 5e eeuw die met haar melk de tweeling Romulus en Remo redde, de eerste koningen van Rome, en vele andere geweldige beelden, vazen en marmeren werken.

In de laatste galerieën vindt u:
Het bronzen ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius uit de tweede eeuw na Christus. Het Romeinse bronzen beeld toont de grote keizer, filosoof en krijger schrijlings op zijn paard. De glazen sterrenhemel gebouwd in de jaren negentig, speciaal voor deze en enkele andere standbeelden, opgewarmd onder de hemel van Rome vol licht en kleur. 's Avonds worden de sterren weerspiegeld in de vergulde tred van de grote keizer.

Hieronder vindt u de ruïnes van de 6e eeuw voor Christus, zoals de tempel van Jupiter, de eerste en meest prestigieuze Romeinse tempel op het Capitool, en tot slot het Tabularium. Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over het Forum Romanum, waar uw privégids uitgebreid over zal vertellen. 
Wanneer u van de Piazza del Campidoglio richting het Forum wandelt, ziet u de Markten van Trajanus, het Forum van Trajanus en de prachtige Zuil van Trajanus, waar uw gids u ook meer over zal vertellen.

Deze uitgebreide privétour langs de kunstwerken van het oude Rome wordt geleid door een deskundige gids die gespecialiseerd is in klassieke kunstgeschiedenis. Vermeld bij boeking eventuele bijzondere interessegebieden (kunst, architectuur, geschiedenis, cultuur) zodat uw gids hiermee rekening kan houden bij het voorbereiden van de privétour.

Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.