Middagrondleiding door het keizerlijke Rome

 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: 3 uur (circa)
Van USD 67,52

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Ontdek de geschiedenis van keizerlijk Rome tijdens deze middagtour van 3 uur per touringcar en te voet! Rome is de hoofdstad van het Romeinse rijk en bevat een keur aan oude monumenten en piazza's die wemelen van de verhalen uit vroeger tijden. Leer meer over het keizerlijke verleden van Rome tijdens een bezoek aan Piazza de Campidoglio op de Capitolijn, Circus Maximus en de fascinerende kerk van San Pietro in Vincoli. Bekijk Michelangelo’s ‘Moses’-sculptuur en eindig met een tour door het Colosseum waarbij u de wachtrij overslaat.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Ophalen van hotel inbegrepen
 • Verken straten en steegjes tijdens een stadswandeling
 • Allesomvattende stadstour
 • Tour toegankelijk voor rolstoelen
U wordt aan het begin van uw middagtour door Rome opgehaald bij uw hotel. U kunt uw gids ook ontmoeten in de stad, in de buurt van station Termini. Ga naar Piazza Venezia per touringcar met airconditioning en begin uw middag in keizerlijk Rome met een wandeling om de bezienswaardigheden in u op te nemen. Bewonder terwijl u over het plein loopt het aanzicht van het magnifieke Vittoriano; een duizelingwekkend marmeren paleis dat het plein domineert en zichtbaar is vanuit vrijwel elke hoek van Rome.

Kuier naar de Capitolijn voor een wandeling over Piazza del Campidoglio - het prachtige 16e-eeuwse plein dat is ontworpen door de renaissance-meester Michelangelo. Neem het prachtige uitzicht op het Forum Romanum dat zich daaronder bevindt in u op en stel u het leven voor in de dagen toen Rome werd gesticht, rond 500 v. Chr.

Keer terug naar de touringcar en rijd door de straten in het centrum van Rome, waarbij u langs de mooie Aventijn en Circus Maximus komt, waar in het tijdperk van het keizerlijke Rome wagenrenwedstrijden werden gehouden. U komt meer te weten over de locatie en hoe die ooit groot genoeg was om plaats te bieden aan een kwart van de inwoners van Rome!

Ga door naar de basiliek van San Pietro in Vincoli en ga naar binnen om rond te kijken in deze fascinerende parel uit de 5e eeuw. 'In Vincoli' betekent 'in ketenen', en het zal u dan ook niet verbazen dat de hoofdattractie van de kerk de ketenen zijn waarmee de heilige Petrus werd vastgemaakt toen hij gevangen werd gezet in de Mamertijnse gevangenis in Rome. Na een kort verblijf in de oude stad Constantinopel werden de ketenen in twee stukken teruggestuurd naar Rome. Naar verluidt kwamen de twee stukken op wonderlijke wijze weer samen toen ze het altaar van de kerk bereikten.

Net zo intrigerend is de tombe van paus Julius II in de kerk, een rijkelijk versierde marmeren gewelf dat ontworpen en gebeeldhouwd is door Michelangelo. Zijn kenmerkende Mozes-sculptuur vormt het centrum van de façade van de tombe. Terwijl u de tombe bewondert, vertelt uw gids u meer over de bijzondere details.

U verlaat vervolgens de San Pietro in Vincoli en gaat per touringcar naar het wereldberoemde Colosseum. Sla de lange wachtrijen over met uw toegangskaartje met voorrang en ga rechtstreeks naar binnen om te zien waar de brute gladiatorenspelen van Rome ooit plaatsvonden. Loop rond op het eerste niveau met uw gids en bekijk waar de verschillende sociale klassen van de stad ooit zaten, en bekijk de arena om te zien waar de gevechten plaatsvonden.

Uw tour eindigt buiten het Colosseum in de late middag.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Uw in het centrum van Rome gelegen hotel, of een locatie in de buurt van station Termini
Vertrektijd:
14.30 uur

Ophalen bij hotels begint circa 30-60 minuten eerder; het exacte tijdstip wordt bij herbevestiging doorgegeven
Duur:
3 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt. U kunt worden afgezet bij Via Veneto, Piazza Barberini, Piazza Venezia of Piazza della Repubblica. Vraag het uw gids.

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Engels
Code: EN1430

Middagrondleiding in het Engels door het keizerlijke Rome

Engels
Van
USD 67,52
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Middagrondleiding door het keizerlijke Rome

See Colosseum on the Imperial Rome Tour
©shutterstock_63490546

Inbegrepen:
 • Afhalen bij het hotel (alleen bij bepaalde hotels)
 • Plaatselijke gids
 • Vervoer per touringcar met airconditioning (maximaal 50 personen)
 • Toegang zonder wachtrij voor tour door het Colosseum
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Er geldt een kledingvoorschrift voor het betreden van gebedshuizen en bepaalde musea. Korte broeken en mouwloze kleding zijn niet toegestaan. De knieën en schouders van zowel mannen als vrouwen MOETEN bedekt zijn. U loopt het risico dat u de toegang wordt geweigerd als u niet voldoet aan deze kledingvoorschriften
 • Deze rondleiding bestaat gedeeltelijk uit wandelingen
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie