Halfdaagse trip naar Villa Hadriana en Villa d'Este vanuit Rome

 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 76,44

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Breng een bezoekje aan Tivoli op deze halfdaagse trip vanuit Rome en bewonder onder begeleiding van een ervaren gids de villa van keizer Hadrianus en Villa d'Este, die op de UNESCO-lijst staan. Vergeet uw camera niet om de prachtige ruïnes, tuinen en fonteinen vast te leggen, terwijl u uitleg krijgt over de extravagante levenstijl van de keizerlijke en kardinale bewoners.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Ophalen van hotel inbegrepen
 • Tour toegankelijk voor rolstoelen
 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Inclusief alle toegangsprijzen
De tour begint als u wordt opgehaald bij uw hotel in het centrum van Rome of bij een ontmoetingsplaats in de stad, bij station Termini. Reis oostwaarts de stad uit, de heuvels van Monti Tiburtini in. U passeert de travertijn-marmergroeven die het gebied kenmerken en stopt in het heuveldorp Tivoli – dé bestemming voor de zomervakantie van veel Romeinen.

De eerste stop is Villa Hadriana, het voormalige vakantiehuis van keizer Hadrianus, gebouwd in de 2e eeuw n. Chr. De opzichtige villaruïnes lijken volgens hedendaagse begrippen meer op een kleine stad dan op een huis en zijn het bezoeken meer dan waard. Bekijk de ruïnes van thermische baden, tempels, paleizen en theaters. Bezoek de locatie met uw gids en ontdek alles over de reizen van de keizer (naar verluidt de grote inspiratie voor veel van de monumenten) terwijl u rondloopt.

Na uw tour door Villa Hadriana keert u terug naar uw touringcar en reist u de korte afstand naar de andere opvallende villa in Tivoli: het magnifieke Villa d’Este. Villa d'Este werd in het midden van de renaissance (rond 1550) gebouwd voor kardinaal Ippolito II d'Este, de gouverneur van Tivoli, en was een controversieel gebouw dat kwaad bloed zette bij de lokale bewoners omdat zij ervoor moesten wijken. Loop over de locatie met uw gids, geniet van de tuinen en poseer voor foto's voor de door Bernini ontworpen fonteinen. Ontdek ondertussen alles over het rijke leven van de kardinaal in de villa.

Keer terug naar uw touringcar en ontspan op de terugweg naar Rome. Uw tour eindigt bij het vertrekpunt - uw hotel of in de buurt van station Termini in Rome. U kunt ook worden afgezet bij Via Veneto, Piazza Barberini, Piazza Venezia of Piazza della Repubblica. Dit kunt u gedurende de dag doorgeven aan uw gids.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Ontmoetingspunt Via Giovanni Amendola 32. 
Als alternatief kunt u worden opgehaald bij het hotel. Dit geldt ALLEEN voor centraal gelegen hotels (neem contact op met de leverancier voor meer informatie).
Vertrektijd:
14:30 uur: 1 april t/m 30 september
8:00 uur: 1 oktober t/m 31 maart
Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Eindigt bij het oorspronkelijke vertrekpunt - uw hotel in Rome of in de buurt van treinstation Termini. U kunt de tour ook afsluiten bij Via Veneto, Piazza Barberini, Piazza Venezia of Piazza della Repubblica

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Vertrek om 8:00 uur, in het Engels
Code: EN8000

Tour vertrekt om 8:00 uur tussen 1 oktober en 31 maart Opmerking: dit is een meertalige tour

Engels
Van
USD 76,44
Prijsgegevens
Vertrek om 14:30 uur, Engels
Code: EN1430

Tour vertrekt om 14:30 uur tussen 1 april en 30 september. Opmerking: dit is een meertalige tour

Engels
Van
USD 76,44
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Halfdaagse trip naar Villa Hadriana en Villa d'Este vanuit Rome

Tivoli
©user photo 991624

Inbegrepen:
 • Plaatselijke gids
 • Vervoer per touringcar met airconditioning (maximaal 50 personen)
 • Toegangsprijzen voor Villa Hadriana en Villa d'Este 
 • Ophalen bij hotel (alleen voor bepaalde hotels in het centrum van Rome - moet worden herbevestigd door de leverancier na de boeking) 
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken
 • Afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Let op: dit is een meertalige tour
 • De tour is geschikt voor rolstoelgebruikers, mits de passagier met een metgezel reist die hem of haar in en uit de bus kan helpen. Rolstoelen zullen worden opgeslagen in het bagageruim van de bus.
 • Er is een minimumaantal reizigers vereist. Het kan zijn dat de tocht na bevestiging wordt geannuleerd als er niet genoeg deelnemers zijn. Mocht dit gebeuren, dan krijgt u een alternatief aangeboden of een volledige restitutie.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie

Beoordeling door: Marga B , juni 2015

Villa d'Este is adembenemend mooi, schitterende fonteinen en fantastische uitzichten vanaf de heuvel over het dal. Zeker aan te bevelen!

Beoordeling door: ANITA B , mei 2015

Prachtige locatie en even weg uit het drukke Rome. Wel heel jammer dat we niet wat meer tijd hadden om alle prachtige fonteinen te bekijken. Wel de moeite waard.