Middagrondleiding door het christelijke Rome

 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: 3 uur (circa)
Van USD 60,54

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Verken de historische hoogtepunten van het vroegchristelijke Rome tijdens deze 3 uur durende bus- en wandeltocht. Bezoek samen met een deskundige gids de schitterende basiliek Santa Maria Maggiore en de Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen, twee van de mooiste oude kerken van Rome. Bekijk de Heilige Trap: de 28 marmeren treden die Jezus volgens de legende beklom op weg naar zijn proces; volg de oude Via Appia op weg naar de oude catacomben van Rome. Loop door de spookachtige tunnels die door de vroege christenen werden gebruikt als kerkhof en schuilplaats, en bekijk met eigen ogen de nissen waarin de overledenen werden gelegd, de fresco's en andere verborgen schatten.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Ophalen van hotel inbegrepen
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Inclusief alle toegangsprijzen
Ontmoet uw gids in het centrum van Rome of laat u ophalen van uw hotel in het stadscentrum. Stap vervolgens aan boord van uw bus met airconditioning voor uw 3 uur durende tour.

Laat uw gids u alles vertellen over het christelijk-Romeinse erfgoed terwijl u naar de basiliek Santa Maria Maggiore rijdt op de Esquiline-heuvel. Deze schitterende kerk uit de 5e eeuw is een van de vijf grote oude basilieken van Rome en doet in schoonheid alleen onder voor de Sint-Pietersbasiliek.

Bewonder de prachtige voorgevel en luister hoe deze kerk als een van de eerste werd gewijd aan de Maagd Maria, nadat in de 4e eeuw na Chr. overal in het Romeinse keizerrijk kerken werden opgericht.

Ga vervolgens naar binnen om het interieur te bewonderen. Bekijk de statige pilaren en de rijk gedecoreerde kapellen en gouden mozaïeken, die veelal het leven van Christus uitbeelden.

Ga verder naar de Heilige Trap (Scala Sancta), de 28 marmeren treden die Jezus volgens de legende beklom op weg naar zijn proces in het paleis van Pontius Pilatus. Bekijk de met hout beklede traptreden en bezoek de rijkelijk bewerkte Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen, de kerk die in 318 werd gewijd aan Christus, en tevens het oudste kerkgebouw van Rome.

Wandel vervolgens over de Via Appia, de beroemde oude Romeinse weg en passeer de Domine Quo Vadis-kapel, die zou zijn opgericht op de plaats waar Petrus een visioen kreeg van de wederopstand van Christus.

Vervolgens komt u bij de catacomben van Rome. Een netwerk van bijna 300 kilometer aan tunnels die dienden als begraafplaats en schuilplaats voor de vroege christenen. Afhankelijk van de toegankelijkheid kunt u de tunnels San Castillo, Santa Domitilla of San Sebastiano verkennen en de nissen van de overledenen bekijken, naast de fresco's en andere verborgen schatten.

Als laatste kunt u de baden van keizer Caracalla bewonderen, de ruïnes van een Romeins badhuis uit de 3e eeuw. Uw tour eindigt bij het startpunt of op een van de door u gekozen locaties in het stadscentrum.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Ontmoetingspunt Via Giovanni Amendola 32. 
Als alternatief kunt u worden opgehaald bij het hotel. Dit geldt ALLEEN voor centraal gelegen hotels (neem contact op met de leverancier voor meer informatie).
Vertrektijd:
14.30 uur

Ophalen van hotels begint circa 30-60 minuten eerder; het exacte tijdstip wordt bij herbevestiging doorgegeven.

Duur:
3 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt. Deelnemers kunnen ook worden afgezet op de Via Veneto, Piazza Barberini, Piazza Venezia, Piazza Cavour, Piazza della Repubblica, het Termini-station of de GLT-terminal. Vraag het uw gids op de dag van de tour

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Engels
Code: EN1430

Middagtour in het Engels door het christelijke Rome. Let op: dit is een meertalige tour

Engels
Van
USD 60,54
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Middagrondleiding door het christelijke Rome

A view of Rome, with Santa Maria Maggiore
©shutterstock_85318801

Inbegrepen:
 • Vervoer per touringcar met airconditioning (maximaal 50 personen)
 • Plaatselijke gids
 • Entree
 • Ophalen bij hotel (alleen voor bepaalde hotels in het centrum van Rome - moet worden herbevestigd door de leverancier na de boeking) 
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Opmerking: dit is een meertalige tour
 • Niet rolstoeltoegankelijk
 • Er wordt mogelijk veel gelopen tijdens tours door Rome (vaak op oneven, geplaveide ondergronden) vanwege regelgeving op het gebied van bussen. Reizigers kunnen aan boord van de bus blijven, maar zullen dan veel van de bezienswaardigheden missen
 • Er geldt een kledingvoorschrift voor het betreden van gebedshuizen en bepaalde musea. Korte broeken en mouwloze kleding zijn niet toegestaan. De knieën en schouders van zowel mannen als vrouwen MOETEN bedekt zijn. Dit kledingvoorschrift moet strikt worden nageleefd, anders kan u de toegang worden geweigerd
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie