Dagtrip naar Assisi en Orvieto vanuit Rome

 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: 12 uur 30 minuten (circa)
Van USD 125,57

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Op deze volledige dagtocht reist u van Rome naar Orvieto en Assisi en ontdekt u twee charmante stadjes in het schilderachtige Italiaanse landschap. Begin de dag in Orvieto om de prachtige gotische Dom van Orvieto te bekijken, gevolgd door een lunch bij het Lago Trasimeno. U verkent Assisi in Umbrië, de stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ontdekt alles over de patroonheilige van de stad, St. Franciscus van Assisi. Vervolgens gaat u naar de Santa Maria degli Angeli en bewondert u de negende-eeuwse basiliek waar de heilige ooit bad.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Ophalen van hotel inbegrepen
 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Geniet van een dagje weg uit de drukte van de grote stad
 • Lunch inbegrepen
U verlaat Rome en reist per bus met airconditioning noordwaarts richting Toscane langs de rivier de Tiber. Na ongeveer 1,5 uur op de weg komt u aan bij het prachtige stadje Orvieto. Het stadje ligt boven op een heuvel en het lijkt alsof het is ontstaan uit vulkanisch gesteente. Orvieto heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Etruskische tijd.

Strek uw benen en maak een wandeling door de stad, waarbij u hoogtepunten bekijkt zoals de 14e-eeuwse Dom van Orvieto – een meesterwerk van gotische architectuur met een glinsterende façade van glas-in-lood, mozaïeken en sculpturen. Bewonder de charme van Orvieto en de vele kerken die rondom het centrum liggen.

Keer terug naar uw touringcar en reis door het golvende heuvellandschap naar Umbrië, de minder bekende maar net zo pakkende aangrenzende regio van Toscane. U gaat lunchen aan de oevers van het Trasimeense Meer en vervolgens gaat u naar de stad Assisi die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Het slaperige dorpje staat bekend als de geboorteplaats van de katholieke patroonheilige van Italië, de heilige Franciscus van Assisi en vertelt alle hoogte- en dieptepunten van zijn leven. Tijdens een stadswandeling ziet u de stal waar hij geboren zou zijn, zijn ouderlijk huis en de plek waar hij zijn leven heeft gewijd aan zijn roeping. U hoort over de andere, minder bekende heilige Clara. De heilige Clara was een van de eerste echte volgelingen van de heilige Franciscus van Assisi. Bezoek het klooster van Santa Chiara, dat aan haar is gewijd, en ga dan door naar de Basilica di San Francesco voor een rondleiding.

Andere hoogtepunten van Assisi zijn het plein met het stadhuis, Piazza del Comune, met het 'paleis' met de toren Palazzo del Capitano del Popolo. Bewonder de Romeinse Tempel van Minerva en maak u daarna op voor de rit in zuidelijke richting.

Voor uw tour eindigt, kunt u genieten van een laatste stop in het stadje Santa Maria degli Angeli om daar de prachtige Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Engelen te bewonderen - een 9e-eeuwse kerk waar St. Franciscus naar verluidt regelmatig kwam. U reist terug naar Rome en u sluit de tour aan het begin van de avond af bij het vertrekpunt.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Ontmoetingspunt Via Giovanni Amendola 32. 
Als alternatief kunt u zich op verzoek laten ophalen bij het hotel. Dit geldt ALLEEN voor centraal gelegen hotels (neem contact op met de organisator voor verdere informatie).
Vertrektijd:
7:30 uur
Duur:
12 uur 30 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt. U kunt worden afgezet bij Via Veneto, Piazza Barberini, Piazza Venezia of Piazza della Repubblica. Geef dit op de dag zelf door aan uw gids

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

English Tour
Code: EN730

Tour wordt begeleid door een Engelssprekende gids en begint om 7:30 uur. Opmerking: dit is een meertalige tour

Engels
Van
USD 125,57
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Dagtrip naar Assisi en Orvieto vanuit Rome

Old houses and poppies in Orvieto, Umbria Italy

Inbegrepen:
 • Vervoer per touringcar met airconditioning (maximaal 50 personen)
 • Plaatselijke gids
 • Lunch
 • Ophalen bij het hotel (alleen bij bepaalde hotels in het centrum van Rome - moet na de boeking worden bevestigd door de organisator) 
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Alcoholische dranken (te koop)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Let op: dit is een meertalige tour
 • Er geldt een kledingvoorschrift voor het betreden van gebedshuizen en bepaalde musea. Korte broeken en mouwloze kleding zijn niet toegestaan. De knieën en schouders van zowel mannen als vrouwen MOETEN bedekt zijn. Dit kledingvoorschrift moet strikt worden nageleefd, anders kan u de toegang worden geweigerd.
 • Minimumaantal deelnemers vereist (minimaal 6 personen van 1 nov t/m 31 mrt). Het kan zijn dat de tocht na bevestiging wordt geannuleerd als er niet genoeg deelnemers zijn. Mocht dit gebeuren, dan krijgt u een alternatief aangeboden of een volledige restitutie
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.

Beoordeling door: Paul Clauwaert , Belgium, juli 2016

Moet je gezien hebben al is het wel een eindje rijden.
Middagmaal was SLECHT en HEEL ONVRIENDELIJKE bediening.Blij dat ik daar buiten was.