Halfdaagse trip naar het oude Ostia vanuit Rome

 • Locatie: Rome, Italië
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 69,49

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Volg de zeeweg naar Ostia, de historische havenstad van keizerlijk Rome, tijdens een halfdaagse ochtendtrip. Het duurt slechts 30 minuten om Ostia Antica aan de mond van de rivier de Tiber te bereiken, en u hebt meer dan genoeg tijd om de uitstekend bewaarde ruïnes te verkennen. De ruïnes zijn gemakkelijk bereikbaar, compact en schaduwrijk, en bieden een aanlokkelijke glimp van het dagelijkse leven in het oude Rome.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Allesomvattende bustour
 • Ophalen van hotel inbegrepen
 • Geleid door een plaatselijke gids
Ostia was ooit het bloeiende handels- en zakencentrum van Rome, tot de haven werd verlaten na invallen van barbaren. De archeologische opgravingen die aan het begin van de 14e eeuw zijn gestart, hebben de oude stad weer tot leven gebracht. Tijdens onze wandeling door de ruïnes geeft uw gids u verhelderende inkijkjes in het culturele en sociale leven van deze historische nederzetting.

Uw bezoek aan Ostia Antica (het oude Ostia) begint bij de Via delle Tombe, die leidt naar de Porta Romana, een van de drie poorten van de stad. Dit is het begin van de Decumanus Maximus, de belangrijkste verkeersroute die de stad doorkruist van het noordoosten naar het zuidwesten.

U arriveert bij de Terme di Nettuno, waar u de prachtige zwart-witte mozaïeken kunt bewonderen met afbeeldingen van Neptunus en Amphitrite, het theater dat door Agrippa werd gebouwd, plus het Forum dat het hart van de stad vormde. Hier ontdekt u de belangrijkste openbare gebouwen, Il Capitolium, de tempel van Rome en Augustus, de Basilica en de grote thermische baden.

Vlakbij het Forum vindt u ook het huis van Diana en het Thermopolium, een oude Romeinse bar met een marmeren toog en een fresco met het fruit en de voedingswaren die hier werden verkocht. Aan het einde van de Via dei Dipinti bevindt zich een museum met een aantal antieke sculpturen die zijn opgegraven in Ostia.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Ontmoetingspunt Via Giovanni Amendola 32. 
Als alternatief kunt u worden opgehaald bij het hotel. Dit geldt ALLEEN voor centraal gelegen hotels (neem contact op met de leverancier voor meer informatie).
Vertrektijd:
08:00 uur

Ophalen van hotels begint circa 30-60 minuten eerder; het exacte tijdstip wordt bij herbevestiging doorgegeven.

Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt. U kunt worden afgezet bij Via Veneto, Piazza Barberini, Piazza Venezia of Piazza Repubblica. Vraag het uw gids op de dag van de trip.

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Engels
Code: EN0800

Trip van een halve dag vanuit Rome naar het oude Ostia in het Engels. Opmerking: dit is een meertalige tour

Engels
Van
USD 69,49
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Halfdaagse trip naar het oude Ostia vanuit Rome

Roman statue at the ampitheatre of Ostia Antica
©shutterstock_72192790

Inbegrepen:
 • Plaatselijke gids
 • Vervoer per touringcar met airconditioning (maximaal 50 personen)
 • Ophalen bij hotel (alleen voor bepaalde hotels in het centrum van Rome - moet worden herbevestigd door de leverancier na de boeking) 
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Let op: dit is een meertalige tour
 • Niet rolstoeltoegankelijk
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie

Beoordeling door: R R A H , december 2014

We had to wake up early for this tour, however upon arriving at Ostia Antica it was worth it. We where almost the first there and it was really quiet, after the busy and hot city of Rome you enter a really relaxing place. The tour guide was really knowledgeable and we learned a lot about the old city of Ostia, was really fun. Some old floor mosaics are still visible(restored) and there is an old bar which was restored, that gives you a better idea of how it must have been during the roman times.

Really nice and relaxing tour!