Tour door de favelas van Rio de Janeiro

  • Locatie: Rio de Janeiro, Brazilië
  • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 67,00

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

  • Opslaan
Duik op deze educatieve tour van een halve dag een favela (een Braziliaanse sloppenwijk) in Rio de Janeiro in. Kijk zelf hoe het alledaagse leven van de mensen in Rocinha, een van Rio's vele favelas, eruitziet. Wandel met een deskundige lokale gids door de favela en maak contact met de bewoners om meer inzicht te krijgen in de Braziliaanse maatschappij.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

  • Gratis ophalen/afzetten bij hotel inbegrepen
  • Geleid door een plaatselijke gids
We zijn niet ongevoelig voor de problemen en kwesties omtrent de favelas en zijn ons ervan bewust dat deze tour mogelijk niet geschikt is voor een ieder. Wij zijn ervan overtuigd dat het doel van deze tour alleen educatief is en dat het zorgt voor een beter begrip van het Braziliaanse leven in een favela. De lokale touroperator draagt een bepaald bedrag af aan de favela Santa Marta, zodat er geld terugstroomt naar de gemeenschap in Santa Marta.

Favelas ontstaan aan de rand van Braziliaanse steden en zijn onderontwikkelde, overbevolkte nederzettingen. Veel daarvan creëren in de loop der tijd hun eigen organisaties en verworden tot kleine, op zichzelf staande gemeenschappen. Rio omvat 500 verschillende favelas en aangezien een derde van de stadsbevolking er woont, springen de sociaaleconomische verschillen tussen de favelas en de stad Rio nogal in het oog. Door de bouw van enkele huizen, de aanleg van elektriciteit en stromend water, en betere hygiëne zijn favelas rondom Rio de afgelopen jaren echter verstedelijkt.

Uw gids neemt u op deze tour mee naar de favela Rocinha, die tegen een helling ligt in de zuidelijke zone van Rio de Janeiro. Rocinha is in 2011 een 'vredige' favela geworden en heeft sindsdien een politiebureau. Bij aankomst wandelt u naar een ambachtswinkeltje en door een cultureel centrum. U krijgt hierbij de kans om bewoners te ontmoeten en een goed beeld op te doen van de levensomstandigheden, de manier van leven en het dagelijkse leven in een Braziliaanse favela.


Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Tour vertrekt vanaf de meeste hotels in Rio de Janeiro
Vertrektijd:
08:00 uur
Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Tour door de favelas van Rio de Janeiro

Favela Jeep Tour

Inbegrepen:
  • Ophalen en afzetten bij hotel
  • Professionele gids
Niet inbegrepen:
  • Eten en drinken
Aanvullende informatie:
  • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie

Beoordeling door: Eduard D , maart 2014

Graag meer bezoeken aan deze en andere favela's.