Bailes van Madureira: de Charme Dance in Rio de Janeiro

 • Tourcode: 8753P58
 • Locatie: Rio de Janeiro, Brazilië
 • Duur: Flexibel
Van USD 108,00

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
 • Gegevens
De Charme Dance is sterk beïnvloedt door Afrikaans-Amerikaanse soul- en funkmuziek en door Afro-Braziliaanse muziek. De Bailes van Madureira zijn feesten waar men een goede indruk kan krijgen van de Afrikaans-Braziliaanse cultuur.

Talen tour

Gids Engels
Gids Nederlands

Hoogtepunten

 • Exclusieve toegang buiten openingstijden
 • Vermijd de wachtrijen
 • Inclusief alle toegangsprijzen

Tijdens deze feesten, die worden bezocht door goed geklede, veelal Afrikaans-Braziliaanse mannen en vrouwen van 18 tot 35, hoort u de nieuwste muziek van Amerikaanse supersterren als Chris Brown en Beyoncé, naast muziek van legendarische helden als Michael Jackson, James Brown en iedereen daar tussenin.

Elke zaterdag vindt in de Espaço Cultural Rio Hip-Hop Charme of het Viaduto de Madureira zoals het meestal wordt genoemd, de grootste Charme Dance-party van de stad plaats. De oorsprong ligt in het carnaval ‘Bloco Pagodão Joe Madureira' dat in mei 1990 is opgezet door een paar vrienden met de namen Leno, Pedro, Edinho en Xandoca. Een plaatselijk zakenman uit de entertainmentwereld, Cesar Atáide, heeft de groep vervolgens gevraagd een hiphop-, soul- en R&B-feest, het Projeto charme na Rua, te organiseren voor de wijk.

Via Atáide kreeg de groep toegang tot de ruimte onder het Viaduto Tutóia Negrão de Lima en met behulp van het indrukwekkende soundsysteem van funkrapper MC Marlboro kon het team het nu legendarische evenement organiseren op de eerste zaterdag van het carnaval in 1993.

Hoewel er al sinds de jaren 60 soul en R&B werd gespeeld in clubs in Rio, maakten de Viaduto de Madureira-evenementen het genre pas echt populair. Deze evenementen werden een katalysator voor Carioca-hiphop en charme (de Rio-variant van de Noord-Amerikaanse R&B). De deelstaatsregering, die het belang van de evenementen voor de verspreiding van Afrikaans-Braziliaanse cultuur in Rio had begrepen, heeft de feesten officieel erkend in 1995 en de naam ervan gewijzigd in het Rio Charme Project.

In tegenstelling tot de funk-bailes, met hun verheerlijking van het geweld van gangs en een vaak gespannen sfeer, is de Baile do Viaduto Tutóia een stedelijk straatfeest met een duidelijk positieve uitstraling. Beginnend om 22:00 uur komt het evenement pas echt op gang tegen 1:00 uur 's ochtends. Als voorbereiding op het optreden van Racionais MC's draaien dj's een mix van hiphop en R&B van nationale en internationale artiesten zoals 50 Cent, 509-E, Beyonce, Orixás en BNegão, terwijl straatdansers zich uitleven op het podium.

Met veel rook en een rauwe stem regeert Racionais MC's over de mensenmassa, met sociaal bewogen teksten en afgekapte hiphopritmes. Racionais werd in 1988 opgericht door MC’s in de favela’s aan de periferie van São Paulo, en versterkt het sociale bewustzijn met songteksten die gaan over kwesties als drugs, racisme, politiegeweld en armoede.

Hits zoals 'Vida Loka' en 'Diário de um Detento', dat gaat over het incident waarbij de politie 111 gevangenen in de Carandiru-gevangenis heeft gedood op 2 oktober 1992, krijgen de luidste bijval van het publiek, dat de teksten woord voor woord meezingt terwijl Ice Blue ons fixeert met zijn formidabele blik.

Na de show ontstaat er veel gedrang. Hekken vallen om wanneer fans erom schreeuwen backstage te worden gefotografeerd met MC's. De anarchistische chaos past bij de enorme populariteit van de groep die, als pioniers van de Braziliaanse hiphop, een zegen is voor de Baile do Viaduto.


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Ophalen is mogelijk bij de meeste grote hotels in de zones Barra, Centro, Flamengo, Sao Conrado, Leblon, Ipanema en Copacabana of bij de haven waar het cruiseschip ligt
Vertrektijd:
Zaterdag
Duur:
Flexibel

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels
Nederlands

Aanvullende informatie

Bailes van Madureira: de Charme Dance in Rio de Janeiro

Baile Charme

Inbegrepen:
 • Entree
 • chauffeur en gids
 • Professionele gids
 • Begeleiding
 • Ophalen en afzetten bij hotel/haven
Niet inbegrepen:
 • Alcoholische dranken (te koop)
 • Eten en drinken
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Minimumleeftijd 18 jaar.
 • Kledingvoorschrift is informeel maar netjesl 
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 4 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u binnen 3 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.