Dagtrip vanuit Reykjavik naar Þórsmörk en de zuidkust

 • Tourcode: 2970AH30
 • Locatie: Reykjavik, IJsland
 • Duur: 11 uur (circa)

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens

Op zoek naar avontuur? Dan is dit de trip voor u! Tour over het plateau Hellisheiði en reis verder voor een bezoek aan de prachtige waterval Seljalandsfoss, waar u achter de watervallen kunt wandelen. Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan Thorsmork, of 'Bos van Thor', een prachtige plek die wordt omringd door gletsjers, bergen en ijsrivieren - een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Dagtrip (van bestemming A naar B)
 • Ophalen van hotel inbegrepen
 • Geniet van een dagje weg uit de drukte van de grote stad

Begin deze bijzondere tour met een rit over het plateau Hellisheiði, via Selfoss, Hella en Hvolsvöllur waar u een korte stop maakt om eten te kopen voor de lunch. Bezoek de prachtige waterval Seljalandsfoss en ervaar hoe het is om achter de watervallen te lopen! Steek de rivier de Steinholtsa over en wandel de nauwe kloof van Stakkholtsgjá in, een niet alledaagse en adembenemende canyon.

De hoofdattractie is Þórsmörk, ook wel bekend als 'Bos van Thor', een natuurreservaat dat aan drie zijden wordt omringd door gletsjers, bergen en ijsrivieren. Daarom is het Bos van Thor vaak moeilijk bereikbaar en is toegang alleen voorbehouden aan zware bergvoertuigen. Er zijn tal van kleine geulen en valleien, bezaaid met lage berkenbomen die schijnbaar eindeloze mogelijkheden voor de natuurliefhebber opleveren.

Þórsmörk is een smalle vallei, gelegen tussen drie gletsjers: Mýrdalsjökull, Eyjafjallajökull en Tindfjallajökull. Þórsmörk was zo'n 12.000 jaar geleden een fjord (uw gids zal u dat vertellen) en de afvoergletsjers tuimelen en kruipen neerwaarts de geulen in, en sommigen eindigen zelfs in spectaculaire ijslagunes. Het smeltwater van de gletsjers vormen rivieren, die onderweg naar Þórsmörk allemaal overgestoken moeten worden. Op sommige dagen is de oversteek een uitdaging - een onschuldig riviertje kan in een paar uur tijd veranderen in een bulderende stroming. Geoefende chauffeurs zijn onder deze rijomstandigheden zeer ervaren. Deze trip is echt onvergetelijk voor natuurliefhebbers en is ideaal om mooie wandelingen te maken.


Programmagegevens

Vertrekpunt:
Centraal gelegen hotels in Reykjavik of de cruisehaven van Reykjavik

Passagiers die verblijven in hotels aan de straten Laugavegur en Hverfisgata kunnen niet recht voor het hotel worden opgehaald.

Zij moeten in plaats daarvan naar het dichtstbijzijnde ophaalpunt voor de bus komen. Het hotel kan hen helpen het dichtstbijzijnde ophaalpunt te vinden.

Vertrektijd:
8:30 uur
Ophalen bij hotels begint 30 minuten eerder
Duur:
11 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert omstreeks 19:30 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Aanvullende informatie

Dagtrip vanuit Reykjavik naar Þórsmörk en de zuidkust

Thorsmork and South Coast Day Trip from Reykjavik
©136659413

Inbegrepen:
 • Professionele gids
 • Vervoer per touringcar met airconditioning
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.