Binnen in de vulkaan: wandeltocht en tour naar Thrihnukagigur vanuit Reykjavik - kleine groep

 • Locatie: Reykjavik, IJsland
 • Duur: 5 uur (circa)
Van USD 391,17

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Op zoek naar avontuur? Reis naar de diepten van een slapende vulkaan tijdens deze spannende expeditie van 5 uur vanuit Reykjavik. Na een wandeling door de lavavelden van de Blue Mountains komt u aan bij de rand van de Thrihnukagigurvulkaan. Trek een helm en een harnas aan en daal af in een open lift naar de gigantische ondergrondse kamer. Vergaap u aan de rotswanden en koepel, en kom te weten hoe de Thrihnukagigur 4000 jaar geleden voor het laatst uitbarstte, waardoor de krater werd gevuld met brandende lava, voordat u weer naar boven gaat. Aan deze groepsrondleiding kunnen slechts 15 personen deelnemen om een persoonlijke ervaring te garanderen.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Gratis ophalen/afzetten bij hotel inbegrepen
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Directe bevestiging
 • Meedere keren per dag aangeboden
 • Meestal snel uitverkocht
Uw avontuur begint als u wordt opgehaald bij uw centraal gelegen hotel in Reykjavik. U reist verder in zuidwestelijke richting naar de schilderachtige Blue Mountains (Bláfjöll).
Tijdens de reis luistert u naar de fascinerende introductie tot de Thrihnukagigurvulkaan - de locatie van uw ondergrondse avontuur. U hoort hoe deze slapende piek 4000 jaar geleden voor het laatst uitbarstte en waarom de aard van de explosie de vulkaan achterliet met een open en toegankelijke magmakamer.
Na ongeveer 30 minuten komt u aan bij Thrihnukagigur en na een korte briefing, begint u aan wandeling van een uur naar de krater. De tocht, nog niet op de helling, is ruw en oneffen en alleen geschikt voor wandelaars met een matige of goede conditie. We adviseren goede wandelschoenen te dragen.
Volg uw gids in een gestaag tempo over een pad van 3 km en neem tijdens de wandeling de omringende lavavelden met vulkaankegels en gaskloven in u op.
Wanneer u aankomt bij de krater, krijgt u weer een veiligheidsinstructie en trekt u helmen en harnassen aan. In een groep van drie of vier andere personen stapt u in de open kabellift die u omlaag laat zakken de krater in.
Voel de spanning terwijl u 120 meter afdaalt in de mond van de vulkaan, waarbij u langs eeuwenoude rotswanden diep in de gewrochten van de aarde komt. Onderin stapt u uit de lift en gaat u samen met uw gids naar de magmakamer. Bewonder de opmerkelijke natuurlijke arena en bekijk de rotskoepel met een lappendeken van kleuren die ontstond door verbranding en verkoling.
Terwijl u bewonderend rondkijkt, luistert u naar de ongelooflijke feiten over de laatste uitbarsting van de vulkaan en bedenkt u hoe de kamer er ooit uitzag, gevuld met een kolkende massa gloeiendhete lava.
Na ongeveer 30 minuten in de vulkaan stijgt u weer naar het oppervlak en wandelt u terug naar uw voertuig. Ontspan tijdens de rit terug naar Reykjavik en sluit de tour af als u wordt afgezet bij uw hotel.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:

Centraal gelegen hotels in Reykjavik of de cruisehaven van Reykjavik.

In Reykjavík is er een verbod op toeristenvoertuigen in het stadscentrum. Passagiers die verblijven in hotels in het stadscentrum kunnen niet recht voor het hotel worden opgehaald.

Zij moeten in plaats daarvan naar het dichtstbijzijnde ophaalpunt voor de bus komen. Het hotel kan hen helpen het dichtstbijzijnde ophaalpunt te vinden

Vertrektijd:
Het ophalen bij hotels begint 30 minuten voor de vertrektijd.
Duur:
5 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Tour om 10:00 uur
Code: 1000

Tour vertrekt om 10:00 uur

Engels
Van
USD 391,17
Prijsgegevens
Tour om 12:00 uur
Code: 1200

Tour vertrekt om 12:00 uur

Engels
Van
USD 391,17
Prijsgegevens
Tour om 14:00 uur
Code: 1400

Tour vertrekt om 14:00 uur

Engels
Van
USD 391,17
Prijsgegevens
Tour om 8:00 uur
Code: 0800

Tour vertrekt om 8:00 uur

Engels
Van
USD 391,17
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Binnen in de vulkaan: wandeltocht en tour naar Thrihnukagigur vanuit Reykjavik - kleine groep

Inside the Volcano Tour from Reykjavik

Inbegrepen:
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Professionele gids
 • Helm, harnas en alle benodigde veiligheidsapparatuur
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Afhankelijk van gunstige weersomstandigheden. Als deze rondleiding wegens slecht weer wordt geannuleerd, kunt u een alternatieve datum kiezen of volledig worden terugbetaald
 • Kleed u warm aan: warme handschoenen, een fleecejack en stevige wandelschoenen worden sterk aangeraden. Sportschoenen en spijkerbroeken zijn niet geschikt
 • Minimumleeftijd 12 jaar
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie