Jökulsárlón-lagune en zuidkust - privédagtrip vanuit Reykjavik

 • Locatie: Reykjavik, IJsland
 • Duur: 14 uur (circa)
Van USD 241,02

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Beleef een magische, 14 uur durende privédagtour naar de wonderen aan de zuidkust van IJsland. Bekijk de gletsjerlagune Jökulsárlón, de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss, en het Dyrholaey. Tijdens deze dag vol surrealistisch en adembenemend landschap, kunt u ook wandelen over het zwarte zandstrand en, als u dat wilt, upgraden naar een boottocht tussen de ijsbergen.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Privétour voor uw groep met gids/chauffeur
 • Kan reisplan aan eigen voorkeuren aanpassen
 • Privégids voor een meer persoonlijke belevenis
 • Gratis ophalen/afzetten bij hotel inbegrepen
Samen met uw reisgenoten (maximaal vier personen) ontmoet u om 7:30 uur uw privéchauffeur/gids bij uw centraal gelegen accommodatie in Reykjavík. Spring aan boord van uw privévoertuig en bereid u voor op een dag vol avontuur rondom de zuidkust van IJsland.

Ten oosten van Reykjavík passeert u een geothermische energiecentrale en stoomvelden, waardoor de omgeving een mystieke sfeer krijgt, gevuld met de onmiskenbare geur van zwavel. Over de Hellisheiði-pas vervolgen we onze tocht door de zuidelijke laaglanden.

De eerste stop is bij de 60 meter hoge waterval Seljalandsfoss waar u achter een prachtige muur van water kunt wandelen. Na alle spanning en sensatie van Seljalandsfoss en nadat u een klein beetje nat bent geworden, vervolgt u uw reis naar het strand van Reynisfjara en Skogafoss.

Maak een ontspannen wandeling over het zwarte zandstrand van Reynisfjara om, maar pas op voor krachtige golven, voordat u het weet, ligt u languit. Voor de kust ziet u de Reynisdrangar, basaltrotsen die uit de zee oprijzen, en de omringende kliffen die bezaaid zijn met grotten.

De volgende stop is bij de waterval Skogafoss. Deze majestueuze waterval is één van de meest bezochte plekken van IJsland, en terecht. Op een zonnige dag kunt u een dubbele regenboog zien door de waternevel. Van Skogafoss gaat u richting Dyrholaey, waar u de ijstongen van de gletsjers Skeiðarárjökull, Morsárjökull en Skaftafellsjökull kunt bewonderen.

De reis gaat verder naar Skeiðarársandur, een enorme woestijn waar zandstormen kunnen voorkomen. Veel van IJslands grootste gletsjerrivieren monden aan de zuidkust uit in de Atlantische Oceaan en voeren miljoenen tonnen zwart vulkanisch zand met zich mee, waardoor de vorm van de kustlijn voortdurend verandert en grote zwarte woestijnen ontstaan.

Vervolgens brengt u een bezoek aan de Jökulsárlón-gletsjerlagune, een van IJslands grootste natuurwonderen. Enorme brokken ijs in vele tinten blauw, turquoise en wit die voortdurend afbreken van de Breiðamerkurjökull-gletsjer en van ijsbergen in alle vormen en maten drijven in de lagune. De lagune is niet erg breed, maar wel 250 meter diep, het diepste meer in IJsland. De spannende omgeving verandert voortdurend doordat de massieve gletsjertong zich terugtrekt. Er is voldoende tijd om langs de oevers van de lagune te wandelen, maar u kunt ook, om alles van nog dichter bij te bekijken, kiezen voor een korte cruise (extra kosten) aan boord van een amfibievaartuig of een motorboot en tussen de gebarsten ijsformaties varen.

Tijdens de rustige terugreis naar Reykjavík kunt u zich heerlijk ontspannen. Om ongeveer 21:00 uur bent u weer terug bij uw accommodatie.

Let op: de tour is beschikbaar van april t/m oktober. Let op: het weer kan van invloed zijn op de beschikbaarheid van de tours. De boottocht is mogelijk niet beschikbaar in april/begin mei vanwege grote hoeveelheden ijs in de lagune.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Uw hotel of pension in Reykjavik
Vertrektijd:
7:30 uur (kan op verzoek worden gewijzigd)
Duur:
14 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Uw hotel of pension in Reykjavik

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

-- TRANSLATION BEGIN -- Tour for 2 people in Jeep -- TRANSLATION END --
Code: TG2

-- TRANSLATION BEGIN -- Jokulsarlon Lagoon and South Coast of Iceland. Private tour for 2 people in Jeep -- TRANSLATION END --

Engels
Van
USD 813,39
Prijsgegevens
-- TRANSLATION BEGIN -- Tour for 3 people in Jeep -- TRANSLATION END --
Code: TG3

-- TRANSLATION BEGIN -- Jokulsarlon Lagoon and South Coast of Iceland. Private tour for 3 people in Jeep. -- TRANSLATION END --

Engels
Van
USD 542,26
Prijsgegevens
-- TRANSLATION BEGIN -- Tour for 4 people in Jeep -- TRANSLATION END --
Code: TG4

-- TRANSLATION BEGIN -- Jokulsarlon Lagoon and South Coast of Iceland. Private tour for 4 people in Jeep. -- TRANSLATION END --

Engels
Van
USD 406,69
Prijsgegevens
Tour voor 5 personen in minibus
Code: TG6

Tour langs de zuidkust en gletsjerlagune voor 5 personen in minibus

Engels
Van
USD 325,36
Prijsgegevens
Tour voor 6+ personen in minibus
Code: TG7

Tour langs de zuidkust en gletsjerlagune voor 6-15 personen in minibus

Engels
Van
USD 271,14
Prijsgegevens
Tour for 9-15 pers. in Minibus
Code: TG8

Jokullsarlon Lagoon and South Coast of Iceland. Private tour for 9-15 persons in Minibus.

Engels
Van
USD 241,02
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Jökulsárlón-lagune en zuidkust - privédagtrip vanuit Reykjavik

Jokulsarlon glacier lagoon

Inbegrepen:
 • Privétour
 • Chauffeur/gids
 • Gratis aan boord
 • Vervoer per jeep of minibus
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Boottocht op gletsjerlagune
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
 • Maximaal 8 personen per boeking. Tours van meer dan vier personen kunnen in afzonderlijke minibusjes of jeeps plaatsvinden.
 • Gaat bij de meeste weersomstandigheden door. Trek dus geschikte kleding aan.
 • Als deze rondleiding wegens slecht weer wordt geannuleerd, kunt u een alternatieve datum kiezen of volledig worden terugbetaald
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.