Dagtour naar de zuidkust en gletsjerlagune Jökulsárlón vanuit Reykjavik

 • Locatie: Reykjavik, IJsland
 • Duur: 14 uur (circa)
Van USD 172,04

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan

Treed in de voetsporen van James Bond uit "Die Another Day" en Lara Croft uit "Tomb Raider" en trek naar de prachtige gletsjerlagune Jokulsarlon. Tijdens deze opwindende dagexcursie reist u van Reykjavik naar het spectaculaire berglandschap van IJslands zuidkust.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Zie de bezienswaardigheden vanaf het water per boot
 • Gratis ophalen/afzetten bij hotel inbegrepen

Veel van de grootste gletsjerrivieren van IJsland komen uit in de Atlantische Oceaan aan de zuidkust van het land. Onderweg naar deze schitterende kustlijn komt u langs charmante dorpjes, zoals Selfoss, Vik en Kirkjubaejarklaustur, en het Skaftafell National Park. U stopt ook om de Skogarfoss-waterval te bezoeken. Verder rijdt u door de enorme woestijn Skeidarasandur, waar zandstormen zo krachtig kunnen zijn dat ze de lak van een auto schuren!

Net voordat u de lagune bereikt, komt u voorbij de grootste vulkaan van IJsland, de met ijs bedekte Oraefajokull, die ook de hoogste piek van het eiland heeft, Hvannadalshnjukur, op 2119 meter hoogte.

In de lagune hebt u tijd om het ontzagwekkende gebied te bekijken voordat u op de boot stapt. Het is echter geen gewone boot! Deze boten kunnen korte afstanden rijden en op het water varen, wat bijzonder uniek is!

De lagune Jokulsarlon ontstond in de vroege jaren 1920 en groeit nog elk jaar. U ziet blokken ijs die zijn afgebroken van de grootste gletsjer van Europa, Vatnajokull, en vaart langzaam richting de oceaan die slechts 1,5 kilometer verderop begint. Sommige ijsbergen zijn gedeeltelijk bedekt met vulkanische as van oude uitbarstingen en zien eruit als beelden die Moeder Natuur zelf heeft gemaakt!


Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:

Centraal gelegen hotels in Reykjavik of de cruisehaven van Reykjavik.

In Reykjavik is er een verbod op toeristenvoertuigen in het stadscentrum. Passagiers die verblijven in hotels in het stadscentrum kunnen niet recht voor het hotel worden opgehaald.

Zij moeten in plaats daarvan naar het dichtstbijzijnde ophaalpunt voor de bus komen. Het hotel kan hen helpen het dichtstbijzijnde ophaalpunt te vinden

Vertrektijd:
8:00 uur
Ophalen start 30 minuten eerder

Boottocht inbegrepen bij vertrek in de zomer, van mei t/m september
Boottocht NIET inbegrepen bij vertrek in de winter, oktober, maart, april
Duur:
14 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert omstreeks 22:00 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Alleen tour in het Engels
Code: Tour only/English

Alleen tour

Engels
Van
USD 172,04
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Dagtour naar de zuidkust en gletsjerlagune Jökulsárlón vanuit Reykjavik

Jokulsarlon Lagoon, Iceland
©130171235

Inbegrepen:
 • Professionele gids
 • Vervoer per touringcar met airconditioning
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
Let op:
 • Boottocht inbegrepen bij vertrek in de zomer, van mei t/m september
 • Boottocht NIET inbegrepen bij vertrek in de winter, oktober, maart, april
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.

Beoordeling door: Raf V , België, november 2013

Super!!! Moet je echt gedaan hebben.

Beoordeling door: Silvana F , mei 2013

Dit was een lange trip (14 uur) maar zeer de moeite waard! Erg veel gezien, hoogtepunt was het Gletsjermeer. Met een boot over dat meer gevaren en veel ijsschotsen gezien, erg indrukwekkend. De watervallen onderweg waren ook zeer mooi. Kortom, deze excursie is zeer zeker aan te bevelen!

Beoordeling door: peter.j.verheyden , mei 2015

Erg lange maar zeer mooie uitstap langs de zuid-oost-kust naar de Jokulsarlon-lagune, de Skogafoss-waterval, en langs de Eylafjalljokull. De bus was comfortabel met een vrij goede WIfi-verbinding en een zeer positief ingestelde chauffeur. Tijdens de busrit werd ons na enkele uren verteld dat de boottocht niet kon doorgaan. Er werd ons ter compensatie gratis avondeten beloofd in Vik. Dit verliep vrij chaotisch en de kwaliteit van de schotels was erg matig, zeker voor 2200 ISK. Alhoewel de gids veel herhaalde en nauwelijks zweeg, wat erg vermoeiend is op een trip van 14 uur, deed ze erg haar best om de reis aangenaam te maken door mooie extra stops te voorzien zoals de wandeling naar de Svinafellsjokullgletsjer, 2 mooie extra watervallen Skaftafell and Sljalandsfoss. De afhaalservice aan de hotels met kleine busjes en het terugbrengen verliep zeer goed. Bij het boeken van de trips wordt aangegeven dat er een herbevestiging wordt verstuurd, wat echter niet gebeurde bij de 2 door ons geboekte trips.

Beoordeling door: Nancy T , mei 2016

De reis was goed behalve dat jullie ons hebben laten betalen voor de boottocht alhoewel jullie wisten dat dit niet voor half mei beschikbaar was heb op 1mei2016 naar jullie een klachtenmail gestuurd maar geen antwoord jullie prijs is veel,duurder dan de boekingen in IJsland zelf