Helikoptervlucht vanuit Reykjavik: Vulkaanuitbarsting

 • Tourcode: 6269EIE
 • Locatie: Reykjavik, IJsland
 • Duur: 3 uur (circa)

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens
Een vulkaan barst uit in een dramatisch 'vuurwerk', stoom spuit omhoog uit de kraters en lava stroomt langs de hellingen van de vulkaan omlaag, en u krijgt de kans om dit alles van dichtbij te zien. Met deze helikoptertour van 3 uur kunt u met eigen ogen de verwoestende kracht van het vulkanische systeem van de Bárðarbunga bekijken. Stap aan boord van uw veilige en comfortabele helikopter en zie de destructieve kracht van de vulkaan en het lava. Vergeet niet uw camera mee te nemen om foto's te maken van deze onvergetelijke ervaring in IJsland.

Talen tour

Gids Engels
In augustus 2014 liet de vulkaan Bárðarbunga, die zich bevindt in een afgelegen gebied in het midden van IJsland, flink van zich weten. Grote hoeveelheden lava werden 60 meter de lucht in gespuwd en enorme lavastromen langs de hellingen van de vulkaan vernietigden alles op hun weg. Dit is wat u te zien krijgt tijdens uw onvergetelijke 3 uur durende helikoptervlucht over de actieve vulkaan.
Ga op eigen gelegenheid naar het regionale vliegveld van Reykjavik en zorg ervoor dat u 30 minuten vóór de aangegeven vertrektijd aanwezig bent. Terwijl u met uw professionele piloot opstijgt, ziet u de kleurrijke daken van Reykjavik overgaan in het ruige IJslandse landschap.
U scheert door de lucht en leert meer over de geologische geschiedenis van IJsland en waarom er zo veel vulkanische activiteit is op deze unieke en prachtige plek.
Door de panoramische ramen van de helikopter kunt u het dramatische natuurschouwspel voor (en onder) u observeren. De gloeiende lava en het spectaculaire 'vuurwerk' zorgen voor een werkelijk onvergetelijke ervaring.
Na ongeveer drie uur bent u weer terug op het regionale vliegveld van Reykjavik, waar uw tour eindigt.
Let op: hoewel het vulkanische systeem van de Bárðarbunga sinds augustus 2014 ongeëvenaarde hoeveelheden lava heeft uitgespuwd kan de intensiteit van de uitbarsting niet worden gegarandeerd.
Sinds februari 2015 is de vulkanische activiteit van het systeem acht keer lager dan bij het begin van de uitbarsting. E r is helaas geen manier om de omvang van de vulkanische activiteit te voorspellen voordat u opstijgt in Reykjavik. Als u deze tour boekt, dient u bereid te zijn om te accepteren dat de magmastroom kan zijn gestopt.
Behalve de vulkanische activiteit kent het gebied tal van andere interessante punten. Vanuit de lucht kunt u het lavaveld zien dat is ontstaan na de uitbarsting en dat nu een gebied beslaat dat groter is dan Manhattan.

Programmagegevens

Vertrekpunt:
Regionale luchthaven van Reykjavik
Vertrektijd:
De tour vertrekt meestal tussen 9:00 en 13:00 uur, maar de vertrektijden kunnen sterk variëren naar gelang de weersomstandigheden (zie bevestiging voor de exacte vertrektijd)
Duur:
3 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Aanvullende informatie

Helikoptervlucht vanuit Reykjavik: Vulkaanuitbarsting

Volcano Eruption Helicopter Tour from Reykjavik

Inbegrepen:
 • Professionele piloot
Niet inbegrepen:
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Er is een minimumaantal reizigers vereist. Het kan zijn dat de trip na bevestiging wordt geannuleerd als er niet genoeg deelnemers zijn. Mocht dit gebeuren, dan wordt er een alternatief aangeboden of wordt u volledig terugbetaald.
 • Afhankelijk van gunstige weersomstandigheden. Bij annulering wegens slecht weer kunt u een alternatieve datum of tijd kiezen of volledig worden terugbetaald
 • Het gewicht van alle passagiers MOET worden doorgegeven op het moment van boeken
 • Wegens comfort en gewicht/balans van het vliegtuig dienen passagiers zwaarder dan 120 kg voor een extra halve stoel te betalen. Dit moet op de dag van de trip rechtstreeks aan de reisorganisator worden betaald.
 • De duur van de tour is slechts een schatting
 • Baby's en kleine kinderen mogen gratis mee, mits zij geen eigen zitplaats nodig hebben
 • Kinderzitjes of -kussens zijn beschikbaar en moeten bij het boeken worden aangevraagd
 • Let op: de mate van vulkanische activiteit kan niet worden gegarandeerd voor het opstijgen. Als u deze tour boekt, dient u bereid te zijn om te accepteren dat de magmastroom kan zijn gestopt tegen de tijd dat u de locatie bereikt. U wordt in dat geval niet terugbetaald en het normale annuleringsbeleid is van toepassing indien u uw vlucht van tevoren annuleert
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie