Viator

Golden Circle-dagtrip in de avond vanuit Reykjavik met bezoek aan de gletsjer Langjökull en de ijsgrot

 • Tourcode: 2970AH68
 • Locatie: Reykjavík, IJsland
 • Duur: 12 uur (circa)

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens
Loop door een gletsjer en ontdek de grootste wonderen van IJsland tijdens een dagtrip naar Langjökull, gevolgd door een avondtour door de Golden Circle vanuit Reykjavik. Na een stop bij de warmwaterbronnen van Deildartunguhver volgt een rit met een truck met 8-wielaandrijving over het ijs naar de kunstmatige grot in de gletsjer Langjökull. U betreedt de grot voor een wandeltocht. Aanschouw de blauwtinten van de ijzige tunnels en kom meer te weten over de vorming van gletsjer. De tour eindigt met een avondtour per bus naar nationaal park Thingvellir, de Gullfoss-waterval en de warmwaterbronnen van Geysir.

Hoogtepunten

 • Gratis ophalen/afzetten bij hotel inbegrepen
 • Directe bevestiging
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Dit maakt u maar eens in uw leven mee
Het avontuur begint als u wordt opgehaald bij uw hotel in Reykjavik en u zich vergaapt aan het buitenaardse landschap van IJsland tijdens de rit naar het fjord Borgarfjörður. Uw reisplan bevat maar een paar korte stops waar u hapjes en drankjes kunt kopen (op eigen kosten), dus het is verstandig om zelf wat eten en drinken mee te nemen.
Uw eerste bestemming bij Borgarfjörður is Deildartunguhver, één van de krachtigste warmwaterbronnen van Europa. Aanschouw het kolkende water in de scheuren in de rotsen. Hierna reist u langs de bergpas Kaldidalur, met zwart zand, bergen en gletsjervelden.
Bij aankomst op de gletsjer Jaki stapt u in een enorme wagen met 8-wielaandrijving voor een rit naar Langjökull, de op één na grootste gletsjer van IJsland. Houdt u goed vast wanneer u over het ijs van de kunstmatige grot Langjökull rijdt: hij ligt op de gletsjer en bestaat uit tunnels die in de ijskap zijn gegraven.
U stapt uit de wagen en betreedt de grot met uw gids. U wandelt door ijsgangen en bewondert het intensieve blauw van het ijs terwijl u steeds dieper het netwerk van 500 meter ingaat. U steekt via een brug over een scheur in het ijs terwijl uw gids u meer vertelt over het ontstaan van de gletsjer.
Na ongeveer een uur stapt u weer het daglicht in en begint uw avondtour door de Golden Circle per bus. De eerste halte op de lijst staat op de Werelderfgoedlijst: nationaal park Thingvellir, de vroegere locatie van het eeuwenoude parlement van IJsland. Bewonder de locatie en loop langs de ongelofelijke tektonische kloof waar de Euraziatische en Noord-Amerikaanse platen samenkomen.
U gaat verder naar de spectaculaire waterval van Gullfoss. Bewonder de beroemde en bruisende waterval en bezoek daarna de geothermische regio Geysir. Na het bewonderen van de bruisende warmwaterbronnen en stomende geisers keert u terug naar Reykjavik. U wordt aan het einde van de avond afgezet bij uw hotel. Hier komt een einde van de tour.

Programmagegevens

Vertrekpunt:
Uw centraal gelegen hotel in Reykjavik
Vertrektijd:
12:00 uur

U wordt ongeveer 30-60 minuten vóór deze tijd bij uw hotel opgehaald

Duur:
12 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Aanvullende informatie

Golden Circle-dagtrip in de avond vanuit Reykjavik met bezoek aan de gletsjer Langjökull en de ijsgrot

Into the Glacier Day Trip and Golden Circle Evening Tour from Reykjavik

Inbegrepen:
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Professionele gids
 • Vervoer heen en terug
 • Monstertruck met 8-wielaandrijving over het ijs naar de gletsjer Langjökull
 • Entreeprijs voor de gletsjer Langjökull
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Draag warme kleding: laagjes fleece of wol, een waterdicht jack of jas en stevige schoenen
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.