Saba-dagtrip vanuit Sint-Maarten

 • Locatie: Simpson Bay, Sint-Maarten
 • Duur: 8 uur (circa)
Van USD 100,00

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan

Saba staat bekend als de 'ongerepte koningin' en is een ecoparadijs; ideaal voor duik-, wandel- en natuurliefhebbers. Van boven is ze net zo mooi als van onder. De reis duurt 75 tot 90 minuten. U komt aan in Fort Bay, het enige goede toegangspunt op Saba tot de zee. Saba is aan alle kanten omgeven door steile kliffen. Het oude slavenpad is er nog steeds. Hier werden goederen overgeladen op ezels voor vervoer naar de dorpen.

Talen tour

Gids Engels

Passagiers kunnen vanuit een optionele taxi vanaf de boot het eiland verkennen. De eerste halte is het dorpje The Bottom, gevolgd door Windwardside. Hier beginnen wandelroutes. Tours gaan door naar Hell's Gate vanwaar u neer kunt kijken op de luchthaven. Deze is gebouwd op een oude lavaoverstroming. De wandeling van Fort Bay naar The Bottom is steil en zwaar. Een taxi is daarom de gemakkelijkste vervoersmethode op het eiland. Het uitzicht is spectaculair. Chauffeurs stoppen bij bezienswaardigheden zodat u foto's kunt nemen. Wandelaars kunnen uitstappen bij wandelpaden en afspreken om opgehaald te worden voor hun terugreis naar Fort Bay.

Wandelen door het regenwoud van Saba is een must. Het hoofdpad, Mt. Scenery, is het populairst. U kunt op elk moment stoppen en terugkeren naar Windwardside. Óf u gaat de uitdaging aan en klimt naar de top voor het uitzicht. De Saba-Trail Shop vraagt om een donatie van US$ 3 voor het onderhoud van het pad. Als beloning krijgt u een 'trail badge'. Windwardside heeft uitstekende restaurantjes om te lunchen. Er zijn een paar winkeltjes waar lokale ambachtswerken worden verkocht, zoals handgeblazen glas, sieraden en kunst. De dorpjes zijn schilderachtig met laag gebouwde, witte cottages met rode en groene daken, kleine smalle wegen en zeer vriendelijke inwoners.

Saba heeft veel ongerepte natuur en biedt rust in tegenstelling tot de kosmopolitische drukte van Sint-Maarten en Sint-Bartholomeus.


Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:

Reizen op woensdag, vrijdag en zondag. Om 8:15 uur aanwezig voor dagtrips die om 9:00 uur vanuit de Simpson Bay Resort Marina vertrekken. Om 15:00 uur aanwezig voor vertrek om 15:30 uur vanuit Fort Bay; aankomst in Sint-Maarten om 17:00 uur. Let op: de reden voor de vroege aankomsttijd is ervoor te zorgen dat alle gasten de immigratieprocedure van het scannen van paspoorten en ontvangen van extra tickets kunnen voltooien. Er is een klein restaurant en een delicatessenwinkel voor ontbijt en een souvenirwinkel om de tijd te doden. Inchecken sluit 15 minuten voor vertrek om de boot leeg te kunnen maken. Gasten die na dit tijdstip aankomen, moeten hun ticket mogelijk omboeken.

Vertrektijd:
9:00 uur

Gratis pendeldienst: alleen van dinsdag t/m vrijdag

Duur:
8 uur (circa)
Gegevens terugreis:

Keert omstreeks 17:00 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt


Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Saba-dagtrip vanuit Sint-Maarten

Saba Day Trip from St Martin

Inbegrepen:
 • Rondvaart met overstap veerboot
 • Ophalen en afzetten bij hotel (dinsdag t/m vrijdag, alleen bepaalde hotels)
 • Haventoeslag
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken
 • Optionele taxirit (ongeveer USD $ 30)
 • Ophalen en afzetten bij hotel (zaterdag t/m maandag)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • U dient te beschikken over een geldig paspoort als u incheckt voor deze tour
 • Opmerking: de wandeling tijdens deze tour is zwaar
 • Taxiritten zijn beschikbaar voor het begin van het wandelpad
 • Ophaalservice is alleen beschikbaar voor bepaalde hotels, waaronder Sonesta Maho Beach Resort, Royal Islander Club, The Towers, Wyndham Sapphire Beach Club & Resort, Caravanserai Beach Resort, Divi Little Bay Beach Resort en Belair Beach Hotel

Let op: de immigratieprocedure van Sint-Maarten verplicht passagiers bij terugkomst in Sint-Maarten hun paspoort te overhandigen aan de bemanning. Paspoorten worden verzameld om de immigratieprocedure te voltooien voordat de boot kan aanleggen en passagiers van boord kunnen gaan.

Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.

Beoordeling door: Mariel V , december 2014

Ik heb meer dan genoten van mijn trip richting Saba. De overtocht vond ik goed te doen, ondanks dat de boot wel behoorlijk op en neer ging. Bij aankomst staan diverse taxi's klaar. Voor 50 dollar (dit stond niet duidelijk op de website) word je rondgereden door de taxichauffeur alias gids. Dit was erg leuk. Als je wilt hiken dan word je afgezet bij de trail en ook weer op een afgesproken punt opgehaald. De boot vertrekt al wel weer om 15.15 uur. Te snel voor mijn gevoel, dus ik hoop nog een keer terug te komen. De combinatie van hiken en duiken is vanwege het hoogteverschil en tijd op dezelfde dag niet mogelijk. De winkel om je aan te melden opent in de haven van Sint Maarten (bij Simson Bay) om 8.15 uur en dan moet je je aanmelden in de winkel en ontvang je een voucher. Vergeet niet je ook aan te melden buiten voor aanvraag van een dagvisum.