Viator Exclusive: campingtrip naar de vulkaan Iztaccihuatl met overnachting

 • Tourcode: 5885IZTAEX
 • Locatie: Mexico-stad, Mexico
 • Duur: 2 dagen (circa)

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens
Beklim de slapende vulkaan de Iztaccihuatl en overnacht op de kampeerplek tijdens dit Viator Exclusive-avontuur in de buitenlucht met deskundige gids - u kunt een dergelijke tour nergens anders doen! Het is voor geoefende wandelaars een geweldige kans om een gedeelte van de op twee na hoogste berg in Mexico te beklimmen, die op slechts twee uur van Mexico-Stad ligt. Gedurende de reis zal uw ervaren gids u voorzien van informatief commentaar over de natuurlijke en culturele geschiedenis van het gebied. Alle vervoer, kampeeruitrusting en eenvoudige maaltijden tijdens de wandeling zijn inbegrepen. Deze tour met kleine groep is beperkt tot acht personen, zodat uw gids u alle persoonlijke aandacht kan schenken.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Alle noodzakelijke uitrusting inbegrepen
 • Geniet van een dagje weg uit de drukte van de grote stad
 • Alleen bij Viator
 • Meerdaagse trip
 • Kleine groepstour
Met uw wandeltocht met overnachting en kampeeravontuur komt u op een slapende vulkaan, op slechts twee uur rijden van Mexico-stad. Uw deskundige gids leidt uw kleine groep met avontuurlijke mensen over een uitdagend pad van gemiddeld niveau naar een kampeerplek bij de top van de vulkaan de Iztaccihuatl. Een overnachting op een kampeerplek bij de vulkaan is een unieke ervaring die alleen mogelijk is bij deze exclusieve tour.

Deze trip wordt aanbevolen voor mensen met wandel- en kampeerervaring die klaar zijn voor een uitdagende beklimming, overnachting in een tent en eenvoudige campingmaaltijden. U kunt een wandeling van 4 tot 5 uur verwachten over een route waarvoor u in goede conditie moet zijn. Neem goede wandelschoenen, een warme jas en winterkleding met verschillende lagen mee - boven is het koud - maar u hebt geen gespecialiseerde klimuitrusting nodig. Het is raadzaam om een dag voor uw reis al in Mexico-Stad te verblijven zodat u kunt wennen en u zich kunt voorbereiden op de start in de vroege ochtend.

U krijgt tijdens de wandeling energiesnacks en stopt twee keer voor maaltijden op eigen kosten tijdens de rit naar en van de vulkaan. Alle kampeeruitrusting, zoals tenten en slaapzakken, worden verstrekt.

Programmagegevens

Vertrekpunt:
Centrale ontmoetingspunten in Mexico-Stad in Polanco, Zona Rosa en het centrum. Ga naar het punt dat u het best uitkomt
Vertrektijd:
7:00 uur
Duur:
2 dagen (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Aanvullende informatie

Viator Exclusive: campingtrip naar de vulkaan Iztaccihuatl met overnachting

Viator Exclusive: Iztaccihuatl Volcano Overnight Camping Tour

Inbegrepen:

 • Vervoer per touringcar met airconditioning
 • Ontbijt en diner
 • Alle kampeeruitrusting inclusief tent en slaapzakken
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Opmerking: mensen met specifieke dieetwensen wordt aangeraden hun eigen eten mee te nemen
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Tour met kleine groep van maximaal 8 personen
 • De minimumleeftijd is 16 jaar
 • Niet aanbevolen voor deelnemers met rugklachten
 • Niet aanbevolen voor deelnemers met hartklachten of andere ernstige aandoeningen
 • Alleen geschikt voor ervaren kampeerders
 • Het is raadzaam om een dag voorafgaand aan uw tour al in Mexico-Stad te verblijven
 • Wij raden u aan om winterkleding, een jas en wandelschoenen mee te nemen
 • U kunt uw eigen eten en snacks meenemen
 • Het is mogelijk dat de tour na ontvangst van de bevestiging wordt geannuleerd vanwege de weersomstandigheden. Mocht dit gebeuren, dan wordt er een alternatief aangeboden of wordt u volledig terugbetaald.
Reisplan:
Dag 1: Mexico-Stad - Iztaccihuatl (D)
Wordt 's morgens vroeg opgehaald voor uw vulkaanavontuur bij een centraal ontmoetingspunt in Mexico-Stad. Ontspan in de comfortabele minibus en leer uw gids en medereizigers kennen tijdens een twee uur durende rit naar het oosten naar Tlalmanalco.

In Tlalmanalco kunt u een stevig ontbijt nemen in een lokaal restaurant waarbij u de keuze hebt uit tamales, quesadillas, birria (gekruid vleesstoofpotje) en andere gerechten waarmee u op krachten komt voor de wandeling naar de vulkaan de Iztaccihuatl. U krijgt snacks en energierepen tijdens het wandelen, maar als u een lunch wilt kopen voor onderweg kunt u dat hier ook doen.

Na een bevredigende maaltijd gaat uw rit verder waarbij u door de Vallei van Mexico en de Paso de Cortés komt. Die laatste is genoemd naar de Spaanse veroveraar Hernan Cortés die in 1519 onderweg naar Tenochtitlan door de pas kwam. De pas ligt tussen de vulkaan de Popocatépetl en uw bestemming, de Iztaccihuatl.

Iztaccihuatl heeft de bijnaam de 'Slapende vrouw' vanwege de slapende, met sneeuw bedekte pieken. Het is de op twee na hoogste vulkaan van Mexico met een top van 5230 meter. Uw wandeling begint op een hoogte van 3700 meter waar u uw gids naar de top van de berg volgt over een pad van gemiddeld niveau.

Bewonder het prachtige landschap dat bestaat uit een omliggende vallei en de actieve vulkaan de Popocatépetl in het zuiden. De Popocatépetl staat ook bekend als de 'Rokende berg' en is een van de Azteekse legendes waar uw gids u over zal vertellen. U krijgt ook een aantal leuke weetjes te horen over de geologie, en flora en fauna van de regio.

Aankomst in het kamp voor de nacht na ongeveer vijf uur wandelen, inclusief haltes om te rusten en snacken. Na het opzetten van de tenten en de slaapzakken kunt u genieten van een zonsondergang achter de besneeuwde pieken en gletsjers tijdens een hartig diner.

Overnachting: kamperen op de vulkaan de Iztaccihuatl


Dag 2: Iztaccihuatl - Mexico-Stad (B)
Sta vroeg op om de zonsopgang mee te krijgen vanaf uw plek hoog op de vulkaan. Kom op krachten met een ontbijt en begin dan aan uw afdaling. Als u de minibus hebt bereikt, gaat u terug naar Mexico-Stad waarbij u onderweg stopt om eten voor de lunch te kopen. Aan het einde van de middag komt u aan in de stad. Uw vulkaanwandeltocht eindigt bij een centraal ontmoetingspunt in Mexico-Stad.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.