Viator

4-daagse Sahara-woestijntour naar Zagora en Merzouga vanuit Marrakech met inbegrip van het Atlasgebergte

 • Locatie: Marrakech, Marokko
 • Duur: 4 dagen (circa)
Van USD 230,10

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Verlaat het geëffende pad in Marokko en geniet van een veel langzamere levensstijl tijdens deze 4-daagse Sahara-woestijntour naar Zagora en Merzouga vanuit Marrakech. Neem de Tizi-n-Tichka-bergpas door de Hoge Atlas en breng samen met uw gids een bezoek aan kasbah Aït-Ben-Haddou, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Reis langs de 'route van de 1.000 kasbahs' naar de Todgha-kloof en bewonder het open Marokkaanse landschap in de Dadès-kloof. Verken de woestijnen van Zagora en Erg Chebbi per kameel en ontdek torenhoge zandduinen en de prachtige sterrenhemel. Deze tour is bedoeld voor maximaal 17 personen.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Meerdaagse trip
 • Ontbijt inbegrepen
 • Diner inbegrepen
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
Reis over de Tizi-n-Tichka-bergpas door het Hoge Atlasgebergte naar de kasbah Aït-Ben-Haddou die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, en ontdek een traditionele levenswijze diep in de woestijnen van Zagora en Erg Chebbi.

Let op:
u kunt uit twee verschillende typen accommodatie kiezen voor deze tour:
Standaardaccommodatie: u verblijft in een standaardkamer met eigen badkamer in het Hotel du Vieux Château du Dades (of vergelijkbaar), maar zonder de garantie van airconditioning. In het woestijnkamp deelt u een tent met kampbedden en eenvoudige was- en toiletfaciliteiten (geen douche). Privéaccommodatie wordt niet gegarandeerd, u slaapt mogelijk in een kamer en tent voor 2, 3 of 4 personen.
Luxe accommodatie: u verblijft in een kamer met eigen badkamer in Westerse stijl en airconditioning in Auberge Ait Oudinar (of vergelijkbaar). In de woestijnkampen krijgt u gegarandeerd een privétent met een bed en badkamerfaciliteiten in Westerse stijl (douche met warm water).

Na de kameelritten op dag 2 en 3 krijgt u de gelegenheid om te douchen en u op te frissen in een privékamer in een plaatselijk hotel.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Uw centraal gelegen accommodatie in Marrakech. Als u in de medina verblijft, wordt u opgehaald bij het dichtstbijzijnde punt dat toegankelijk is voor voertuigen.
Vertrektijd:
7:00 uur
Duur:
4 dagen (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het originele vertrekpunt of Djemaa El Fna

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Deluxe-versie
Code: DLXTOUR

Accommodatie in een kamer met airconditioning en eigen badkamer in hotel Aito Odinar (of vergelijkbaar) en luxe kamp met badkamer, privétent gegarandeerd. Voor deze versie zijn minimaal 2 personen per boeking vereist.

Engels
Van
USD 500,21
Prijsgegevens
Standard-versie
Code: STDTOUR

Accommodatie in standaardkamer met eigen badkamer (Le Vieux Chateau of vergelijkbaar) en standaardtent in een woestijnkamp. Privéaccommodatie niet gegarandeerd (kamer/tent voor 2, 3 of 4 personen), airconditioning niet gegarandeerd.

Engels
Van
USD 230,10
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

4-daagse Sahara-woestijntour naar Zagora en Merzouga vanuit Marrakech met inbegrip van het Atlasgebergte

4-Day Sahara Desert Tour from Marrakech to Zagora and Merzouga

Inbegrepen:
 • Chauffeur/gids
 • Tocht per kameel in Zagora en Erg Chebbi
 • 3 overnachtingen (2 woestijnkampen en 1 hotel)
 • Maaltijden zoals vermeld in reisplan
 • Vervoer met minibus met airconditioning
 • Ophalen en afzetten bij hotel (alleen bij bepaalde hotels)
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Plaatselijke gidsen
 • Entree
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 6 jaar
 • Goede wandelschoenen, zonnebrandcrème en een zonnebril worden aanbevolen
 • Een conservatieve kledingstijl wordt aanbevolen in Marokko. Zowel mannen als vrouwen dienen hun bovenlichaam en hun knieën te allen tijde te bedekken uit respect voor de plaatselijke cultuur. Het dragen van een korte broek wordt niet aanbevolen. Het kan 's nachts en 's winters koud zijn, neem dus geschikte kleding mee
 • Er is een minimumaantal reizigers vereist. Het kan zijn dat het reisplan op dag 2 enigszins wordt aangepast als er niet genoeg passagiers zijn.
 • Vanwege de afgelegde afstanden brengt u op dag 1 ongeveer zeven uur door in de auto, vier uur op dag 2, vier uur op dag 3 en 6 uur op dag 4.
Reisplan:
Dag 1: Marrakech - Ouarzazate - Zagora

Nadat u 's ochtends wordt opgehaald bij uw accommodatie in Marrakech, verlaat u de stad in een minibus met airconditioning en rijdt u via de vruchtbare Haouzvlakte naar het Atlasgebergte. U komt door landelijke Berberdorpjes waar de plaatselijke landbouwers hun geiten hoeden en u rijdt via de hoge bergpas Tizi-n-Tichka dwars door de bergen.

Bezoek het UNESCO-werelderfgoed Kasbah Aït Ben Haddou, waar de lokale bevolking al duizenden jaren samenkomt en handel drijft. U kunt deze plaats op uw gemak verkennen en de sfeer proeven. Vervolgens gaat u naar Ouarzazate voor de lunch (op eigen kosten).

Na de lunch gaat uw tour verder naar de oase van Agdz waar u kunt genieten van het uitzicht op de kasbah Tamnougalt voordat u verder rijdt door de oases en palmbossen van de Draa-vallei naar Zagora. Daar stijgt u op uw kameel voor een tocht van een uur met een karavaan kamelen door de Zagora-woestijn. Geniet van het adembenemende uitzicht op de ondergaande zon tijdens uw tocht naar het woestijnkamp. Daarna geniet u van een traditioneel Marokkaans diner onder de sterren, terwijl de lokale bevolking traditionele folkloreliederen speelt.

Overnachting: camping in de Sahara
Maaltijden inbegrepen: diner

Dag 2: Zagora - Alnif - Merzouga

Na een vroege wandeling om de zonsopgang te bewonderen vanuit de duinen (optioneel), ontbijt u in het kamp en rijdt u op uw kameel terug naar Zagora. Uw chauffeur rijdt u verder door de Anti-Atlas en het maanlandschap richting de stad Alnif, waar u stopt voor lunch.

Na de lunch (op eigen kosten), rijdt u door naar Merzouga, een klein dorp aan de rand van de enorme Saharawoestijn. Aangekomen bij de karavaan met kamelen, rijdt u, terwijl de zon langzaam onder begint te gaan over de duinen, per kameel richting Erg Chebbi en uw afgelegen kamp in de woestijn.

Geniet van een diner en avond onder de sterren, waarbij de lokale nomadenbevolking voor entertainment zorgt door ritmisch op traditionele tamtams te drummen. Daarna is het tijd om te gaan slapen.

Overnachting: camping in de Sahara
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Dag 3: Merzouga - Tinghir - Boumalne du Dadès

Als u uw tijd in de woestijn optimaal wilt benutten, maakt u de volgende ochtend vroeg een wandeling over de duinen om de zonsopgang te bewonderen. Na het ontbijt rijdt u op uw kameel terug naar Merzouga waar uw chauffeur op u wacht. U stapt weer in de minibus en gaat verder naar het stadje Rissani, de oude hoofdstad van de Tafilalt-regio en de geboorteplaats van de koninklijke familie van Marokko, de Alaouite-dynastie. Sinds de Middeleeuwen is dit het traditionele vertrekpunt voor karavanen met kamelen die de Saharawoestijn oversteken naar Timboektoe.

Neem vervolgens de beroemde 'route van de 1.000 kasbahs' naar het nabijgelegen Tinghir. Onderweg bewondert u de vele oude lemen citadellen langs de weg en luistert u naar de uitleg van uw gids over hun gebruik in de Berbercultuur. Wandel langs de rivier in Tinghir en rijd dan verder naar de nabijgelegen Todgha-kloof en geniet van een lunch in een van de plaatselijke cafés (op eigen kosten).

Na de lunch reist u verder door de Dadès-vallei. U krijgt wat vrije tijd om u te ontspannen aan de top van de Dadès-kloof en te genieten van het panoramische uitzicht over het Marokkaanse platteland. Hierna gaat u verder naar uw hotel in Boumalne du Dadès voor het diner en een overnachting.

Overnachting: hotel in Boumalne du Dadès
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Dag 4: Boumalne du Dadès – Ouarzazate – Marrakech

Na het ontbijt wordt de reis voortgezet door de schilderachtige rozenvallei naar de oasis van Skoura, een van de grootste oases in Marokko, en van daar naar Ouarzazate.

Na de lunch (op eigen kosten) in Ouarzazate steekt u de Hoge Atlas over op weg naar uw accommodatie in Marrakech waar uw 4-daagse Sahara-woestijntour ten einde komt.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Let op:
u kunt uit twee verschillende typen accommodatie kiezen voor deze tour:
Standaardaccommodatie: u verblijft in een standaardkamer met eigen badkamer in het Hotel du Vieux Château du Dades (of vergelijkbaar), maar zonder de garantie van airconditioning. In het woestijnkamp deelt u een tent met kampbedden en eenvoudige was- en toiletfaciliteiten (geen douche). Privéaccommodatie wordt niet gegarandeerd, u slaapt mogelijk in een kamer en tent voor 2, 3 of 4 personen.
Luxe accommodatie: u verblijft in een kamer met eigen badkamer in Westerse stijl en airconditioning in Auberge Ait Oudinar (of vergelijkbaar). In de woestijnkampen krijgt u gegarandeerd een privétent met een bed en badkamerfaciliteiten in Westerse stijl (douche met warm water).
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.