3-daagse tour van Marrakesh naar Merzouga via Dades-vallei en kamelenroute Erg Chebbi

 • Locatie: Marrakech, Marokko
 • Duur: 3 dagen (circa)
Van USD 128,06

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Laat de drukke medina's en soeks achter u en ontdek een veel langzamere manier van leven op deze 3-daagse tocht door de woestijn vanuit Marrakesh naar Merzouga en Erg Chebbi. Neem de Tizi-n-Tichka-pas door het Hoge Atlasgebergte en breng met uw gids een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed Aït-Ben-Haddou. Ontdek een weelderige oase van palmbomen bij Skoura en reist langs de rivier de Dadès. Bezoek Rissani, de oude hoofdstad van de Tafilalt-regio. Ontmoet uw karavaan met kamelen in Merzouga en geniet van een avond onder de sterren in de Sahara. Groepsgrootte is beperkt tot 17 personen op deze tour.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Meerdaagse trip
 • Ontbijt inbegrepen
 • Diner inbegrepen
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
Reis vanuit Marrakesh door het weelderige groen van de Haouzvlakte naar het Atlasgebergte en door vruchtbare valleien en een oase in de woestijn. Verken rotsige kloven en bewonder spectaculaire zonsondergangen in de zandduinen van de Sahara.

Let op:
u kunt uit twee verschillende typen accommodatie kiezen voor deze tour:
Standaardaccommodatie: u verblijft in een standaardkamer met eigen badkamer in Hotel la Kasbah de Dades (of Riad Dar Al Madinah in Tinghir), maar zonder de garantie van airconditioning. In het woestijnkamp hebt u een comfortabele privé-tent met kampbedden en eenvoudige was- en toiletfaciliteiten (douche).

Luxe accommodatie: u verblijft in een kamer met eigen badkamers in westerse stijl en airconditioning in Hotel la Kasbah de Dades (of Riad Dar Al Madinah in Tinghir). In de woestijn krijgt u een luxe tent met een bed en badkamerfaciliteiten in westerse stijl (douche met warm water).

Na de rit terug naar de lodge (dag 3) hebt u de gelegenheid om te douchen en u op te frissen in een privékamer in het hotel.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Uw hotel of riad in het centrum van Marrakesh. Als u in de Medina verblijft, wordt u opgehaald bij de dichtstbijzijnde plek die toegankelijk is voor voertuigen.
Vertrektijd:
07:15 uur
Duur:
3 dagen (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het vertrekpunt of Djemaa el Fna

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Luxe woestijnkamp (DLX)
Code: DLXTOUR

Accommodatie in een privékamer met airconditioning en badkamer in hotel Kasbah Chems in de Dades-vallei en een luxe privétent in Erg Chebbi (privébadkamer met douche in de tent).

Engels
Van
USD 221,19
Prijsgegevens
Standaardversie (STD)
Code: STDTOUR

Accommodatie in een privékamer met badkamer in hotel Kasbah Chems in Boumalne Dades en een comfortabele privétent in het bedoeïenenkamp Erg Chebbi in de woestijn (douches beschikbaar in de lodge in Merzouga).

Engels
Van
USD 128,06
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

3-daagse tour van Marrakesh naar Merzouga via Dades-vallei en kamelenroute Erg Chebbi

3-Day Tour from Marrakech to Merzouga Including Dades Valley and Erg Chebbi Camel Trek

Inbegrepen:
 • chauffeur en gids
 • Overnachting in de Dades-vallei of Tinghir
 • Kameeltocht door Erg Chebbi
 • Overnachting in de Sahara in een kamp in Erg Chebbi
 • Diner en ontbijt
 • Vervoer per minibus met airconditioning
 • Ophalen en afzetten bij hotel (alleen bij bepaalde hotels)
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Plaatselijke gidsen
 • Entree
Aanvullende informatie:
 • U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
 • Niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 6 jaar
 • Goede wandelschoenen, zonnebrandcrème en een zonnebril worden aanbevolen
 • Het kan 's nachts en in de winter koud zijn, dus neem geschikte kleding mee.
Reisplan:
Dag 1: Marrakesh – Ouarzazate – Boumalne du Dadès
Nadat u 's ochtends bent opgehaald bij uw accommodatie in Marrakesh, gaat u in uw minibus met airconditioning diep het Hoge Atlasgebergte in voor het begin van uw tour. Reis langs de Tizi-n-Tichka-pas en landelijke Berberdorpjes, waar lokale herders hun kudde hoeden zoals ze al duizenden jaren hebben gedaan.

Eerst brengt u een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed Aït-Ben-Haddou, waar plaatselijke bewoners en reizigers door de eeuwen heen elkaar hebben ontmoet en handelgedreven. Geniet in uw eigen tempo van de sfeer en ga vervolgens samen met uw gids naar Ouarzazate voor een lunch in een plaatselijk café (op eigen kosten). Breng een bezoek aan Kasbah Taourirt, een populaire ontmoetingsplek voor mensen uit de Atlas-, Drâa- en Dadèsvalleien.

's Middags gaat u met uw gids naar de oase bij Skoura. Pauzeer en bewonder de weelderige, groene palmbomen als een fata morgana in de droge woestijn. Vervolgens gaat u verder langs de rivier de Dadès door diepe kloven, waar de ruïnes van oude kasba's liggen tussen traditionele Berberdorpjes.

's Avonds komt u aan in Boumalne du Dadès, waar u dineert en overnacht.

Overnachting: Hôtel du Vieux Château du Dadès in Boumalne du Dadès.
Maaltijden inbegrepen: diner

Dag 2: Boumalne du Dadès – Merzouga – Erg Chebbi
Na het ontbijt in uw hotel stapt u weer in de minibus en reist u langs de beroemde 'weg van 1000 kasba's' naar het nabijgelegen Tinghir. Wandel door de oase naar de machtige Todghakloof, met diepe spleten in oranje kalksteen en een spectaculair uitzicht. Daarna luncht u op uw gemak (op eigen kosten) in een van de plaatselijke cafés.

's Middags bezoekt u de heilige stad Rissani, de geboorteplaats van de stichter van de huidige koninklijke familie van Marokko en de eeuwenoude hoofdstad van de Tafilalt-regio. Ga verder naar Merzouga, een klein dorp aan de rand van de Sahara. U ontmoet uw karavaan met kamelen en terwijl de middagzon zich langzaam langs de hemel beweegt, gaat u richting Erg Chebbi en uw kamp midden in de woestijn.

Onder begeleiding van traditionele muziek van plaatselijke nomaden geniet u van het diner en een avond onder de sterren voordat u weer naar bed gaat.

Overnachting: kamp in de Sahara.
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Dag 3: Erg Chebbi – Ouarzazate – Marrakesh
Na een vroege ochtendwandeling voor het ontbijt geniet u van de zonsopgang boven de duinen (optioneel) en rijdt u op uw kameel terug naar Merzouga, waar u uw chauffeur ontmoet voor uw terugreis naar Marrakesh.

U stopt voor de lunch in Ouarzazate (op eigen kosten) en daarna reist u door het indrukwekkende landschap van het Hoge Atlasgebergte. Halverwege de avond bent u weer terug bij uw accommodatie in Marrakesh om uw tour af te sluiten.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Let op: u kunt uit twee verschillende typen accommodatie kiezen voor deze tour:
Standaardaccommodatie: u verblijft in een standaardkamer met eigen badkamer in het Hotel du Vieux Château du Dades (of vergelijkbaar), maar zonder de garantie van airconditioning. In het woestijnkamp deelt u een tent met kampbedden en eenvoudige was- en toiletfaciliteiten (geen douche). Privéaccommodatie wordt niet gegarandeerd, u slaapt mogelijk in een kamer en tent voor 2, 3 of 4 personen.
Luxe accommodatie: u verblijft in een kamer met eigen badkamer in Westerse stijl en airconditioning in Auberge Ait Oudinar (of vergelijkbaar). In de woestijn is een privétent met een bed gegarandeerd en zijn er westerse badkamervoorzieningen (douche met warm water).

Na de rit terug naar Merzouga op dag 3 krijgt u de gelegenheid om te douchen en u op te frissen in een privékamer in het hotel.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.

Beoordeling door: I l , januari 2017

I did this trip with my 2 sons from 18 and 22 years Christmas 2016. It was an unforgettable experience. The amazing and shifting landscapes, the wonderful Kashba's, the palm-oasis, the high Atlas mountains, the Todra canon and the rock and sand desert in Erfoud, Erg Chebbi , its was a stunning 3 days trip. As special thank goes to our kind driver and guide/host Hussein, he brought us safely from and back to Marrakesh. We booked the comfort/ luxery class for our stay in the desert. It was absolutely an onforgettable night. We had a comfortable tent, woth shower and toilet, the staf prepaired us a wonderful meal. Highly recommended this trip, value for money.

Beoordeling door: Leon B , oktober 2015

leuke ervaring, mag je niet missen. Jammer dat ik bij een vraag aan viator werd doorverwezen naar de organiserende maatschappij i.p.v. zelf even contact op te nemen.