Klooster El Escorial en Vallei der Gevallenen vanuit Madrid

 • Locatie: Madrid, Spanje
 • Duur: 5 uur (circa)
Van USD 79,92

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Ervaar de grootsheid van Spanje tijdens een begeleide halfdaagse dagtrip vanuit Madrid naar het klooster El Escorial en het Vallei der Gevallenen-monument. Ontdek waarom het barokke El Escorial-complex wordt gezien als het achtste wereldwonder en aanschouw de aangrijpende standbeelden van het Vallei der Gevallenen-monument, dat is opgericht ter nagedachtenis van de miljoenen die zijn gestorven tijdens de Spaanse burgeroorlog. U krijgt bij deze symbolische monumenten inzicht in de interessante geschiedenis van Spanje waarin o.a. de Spaanse monarchie en het conflict tussen de kerk en de 20ste eeuw worden weerspiegeld. U kunt ook een halfdaagse dagtrip bijboeken om de mooiste bezienswaardigheden van Madrid te bekijken.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Allesomvattende bustour
 • Tour toegankelijk voor rolstoelen
 • Geniet van een dagje weg uit de drukte van de grote stad
 • Inclusief alle toegangsprijzen
U vertrekt uit Madrid in een touringcar met airconditioning en rijdt naar de koninklijke residentie van San Lorenzo de El Escorial, de historische verblijfplaats van de Spaanse koningen, en het koninklijke klooster, 45 kilometer ten noordwesten van Madrid. Tijdens deze begeleide tour leert u alles over de geschiedenis van dit enorme, majestueuze gebouwencomplex dat beroemd is vanwege zijn architecturale perfectie en een opvallend symbool is van de macht van de 16e-eeuwse Spaanse vorsten.

Uw tour langs de koninklijke gebouwen op de werelderfgoedlijst brengt u naar het koninklijke klooster van San Lorenzo El Real, dat koning Filips II liet bouwen om te dienen als mausoleum voor de lichamen van zijn ouders, Karel I en Isabelle van Portugal. Tijdens de tour wordt u door de basiliek van het klooster geleid. Hier bevinden zich een aantal belangrijke religieuze relieken, een zeer rijkgedecoreerd altaar en een barokke koepel, geïnspireerd op de Sint Pieterskerk in Rome.

Uw tour door het El Escorial leidt u ook naar het grote, sobere paleis en naar het koninklijke mausoleum, beter bekend als het Pantheon der Koningen, waar het graf van de eerste koning van Spanje, Karel V, zich bevindt. Om meer inzicht te krijgen in de bouw van het El Escorial, kunt u in de architectuurkamer de collectie eeuwenoude gereedschappen van de bouwers en architecten bekijken. Bezoek ook de wapenkamer om de rijkbewerkte wapens te bekijken en bewonder de geschilderde fresco's in de overvloedig gedecoreerde bibliotheek.

Uw tour gaat verder vanaf El Escorial naar de Vallei van de gevallenen, 9.5 kilometer noordwaarts. Bewonder de grote basiliek die in de rotswand is gebouwd. Een gigantisch granieten kruis torent hier 150 meter boven de basiliek uit en domineert het landschap. Het monument is gebouwd door de Spaanse dictator Generaal Franco, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Spaanse burgeroorlog.

Ga mee op de rondleiding in de sobere, moderne basiliek met zijn overkoepelde crypte en gebeeldhouwde engelen en kijk uit over de zuilengalerij om het spectaculaire uitzicht over het landschap van de omringende vallei te bewonderen.

Relax tijdens de prachtige terugreis naar Madrid, waar uw tocht aan het begin van de middag eindigt, of breng de rest van de dag verder door met sightseeing tijdens een 2,5 uur durende stadstour langs de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van Madrid (als u hebt gekozen voor de upgrade).

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Centrum van Madrid
Vertrektijd:
08:45 uur
Duur:
5 uur (circa)
Gegevens terugreis:
De tour eindigt bij de parkeerplaats voor bussen Plaza de Oriente, niveau -2, Madrid.

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Alleen tour in het Engels en andere taal
Code: ENG845

Abdij El Escorial en de Vallei der Gevallenen vanuit Madrid met een tweetalige gids in het Engels en het Spaans

Engels
Van
USD 79,92
Prijsgegevens
Alleen tour in het Spaans en andere taal
Code: SP845

Abdij El Escorial en de Vallei der Gevallenen vanuit Madrid met een tweetalige gids in het Engels en het Spaans

Engels
Van
USD 79,92
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Klooster El Escorial en Vallei der Gevallenen vanuit Madrid

El Escorial Monastery and the Valley of the Fallen from Madrid

Inbegrepen:
 • Entree
 • Plaatselijke gids
 • Vervoer per touringcar met airconditioning
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Kinderen van 5 jaar en jonger mogen gratis mee, mits ze geen eigen stoel bezetten
 • Verzorgd door een tweetalige gids in het Spaans en het Engels
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie

Beoordeling door: J.A.H.M. J , augustus 2016

Geweldige trip in luxe bus met een prima twee-talige spaans en engels gids. Tempo lag hoog, maar alle highlights gezien. Zeker een aanrader.

Beoordeling door: Bertil N , maart 2016

Interessante excursie naar een stukje Spaanse geschiedenis. Het Escorial is zeker de moeite waard. De Engelstalige gids liet de mooiste schilderingen zien en gaf daarbij ook veel informatie. Ook de diverse grafkamers maakten indruk. Toch ook vreemd om in de slaapkamer van Philips II te staan, volgens de gids een zeer bescheiden man, in Nederlandse ogen toch eerder een tiran. Het kan verkeren. De Vallei der Gevallenen was minder. De omgeving, in winterse sferen, was schitterend. Maar van de graven van Franco en Primo de Rivera word ik niet vrolijk. Maar goed, ik heb de Vallei bezocht en kan deze van mijn lijstje halen. Al met al een leuke en aan te bevelen excursie.

Beoordeling door: Ingrid H , augustus 2015

tour was goed

Beoordeling door: Martine , België, april 2013

Zeer degelijke rondleiding door een ervaren gids. Het mausoleum in het klooster is indrukwekkend. De vallei der Gevallenen misschien nog meer. De nieuwe basiliek in de rots is immens, je wordt er stil van...

Beoordeling door: Koenraad H , april 2015

Gids in orde.