Twaalfdaagse tour van Marokko en Zuid-Spanje vanuit Madrid

 • Locatie: Madrid, Spanje
 • Duur: 12 dagen (circa)
Van USD 1.492,99

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Ontdek Marokko en Zuid-Spanje, twee verschillende landen met een gedeelde geschiedenis, op een rondreis van twaalf dagen vanuit Madrid met drie- of viersterrenhotels! U wordt begeleid door een deskundige gids en ontdekt de regio Andalusië in het diepe zuiden van Spanje. U verblijft in Sevilla, de Costa del Sol en Granada. U leert over de Marokkaanse heersers van Andalusië in de 15e eeuw tijdens excursies naar Córdoba en Ronda, en u steekt de Straat van Gibraltar over om Marokko te bezoeken. U verblijft in de bekende steden Fez, Marrakesh, Rabat en Tanger, en komt van uw gids veel te weten over dit betoverende land.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Perfecte kennismaking voor nieuwe bezoekers
 • Meerdaagse trip
 • Allesomvattende tour
In de regio Al-Andalus – tegenwoordig bekend als Andalusië – heersten ooit de Moren en Berbers uit Marokko die hier een Arabisch koninkrijk stichtten, waarvan de cultuur ook vandaag de dag nog goed zichtbaar is. Bezoek de oude Moorse steden van Andalusië, zoals Sevilla, Córdoba, Ronda en Granada en de regio Costa del Sol, en vergelijk de bezienswaardigheden die u hier gezien hebt met die in Marokkaanse steden als Fez, Marrakesh, Casablanca, Rabat, Tanger en meer!

U krijgt een combinatie van rondleidingen en vrije tijd om deze historische steden op uw gemak te ontdekken. De hotels bevinden zich in het centrum van de steden, zodat u makkelijk op verkenning kunt gaan.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Centrum van Madrid
Vertrektijd:
8:30 uur
Duur:
12 dagen (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

3-sterren eenpersoonskamer
Code: STANDARD

Inclusief overnachting in een 3-sterreneenpersoonskamer in het Engels

Engels
Van
USD 1.492,99
Prijsgegevens
4-sterren eenpersoonskamer
Code: SUPERIOR

Inclusief overnachting in een 4-sterreneenpersoonskamer in het Engels

Engels
Van
USD 1.680,34
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Twaalfdaagse tour van Marokko en Zuid-Spanje vanuit Madrid

12-Day Souith Spain and Morrocco Tour from Madrid

Inbegrepen:
 • Entree
 • Rondleidingen in Sevilla, Toledo, Granada, Córdoba, Fez, Marrakesh en Rabat
 • Plaatselijke gids
 • Elf nachten accommodatie
 • Vervoer per touringcar met airconditioning
 • Retourtickets voor de veerboot
 • Maaltijden zoals vermeld in reisplan (O=ontbijt, L=lunch, A=avondeten)
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging wordt ontvangen ten tijde van de boeking, tenzij geboekt binnen 7 dagen van vertrek. In dat geval ontvangt u de bevestiging binnen 48 uur, afhankelijk van beschikbaarheid
 • Elke reiziger mag maximaal 1 koffer met een maximumgewicht van 13 kg en 1 stuk handbagage meenemen
 • Maximaal 3 personen per kamer
 • Deze rondleiding bestaat gedeeltelijk uit wandelingen
 • Vanwege oneffen oppervlakken wordt deze tour niet aanbevolen voor personen die slecht ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel
 • Passagiers moeten met hun bagage door de douane
 • Naam op het paspoort, het paspoortnummer, de vervaldatum en het land van alle deelnemers moeten bij boeking opgegeven worden
 • Op de dag van de trip hebt u een geldig paspoort nodig
 • Voordat u de grens passeert, MOET u navragen wat de visumvereisten zijn en ervoor zorgen dat u hieraan voldoet. Alle visumvereisten zijn de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf
 • Het kindertarief is uitsluitend van toepassing in combinatie met 2 betalende volwassenen
  Voor 3 volwassenen en 1 kind zijn 2 tweepersoonskamers verplicht
 • Kinderen van 3 jaar en jonger mogen gratis mee, mits ze geen stoel in de bus bezetten. Alle kosten die u maakt in het hotel (maaltijden, telefoongesprekken, enz.) zijn direct te voldoen bij het hotel.
 • De indeling in hotelklassen varieert van land tot land
Reisplan:
Dag 1: Madrid – Córdoba – Sevilla (A)
U begint de rondreis met een rit van het centrum van Madrid naar Córdoba. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap dat wordt beschreven in de bekende Spaanse roman De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Bij aankomst in Córdoba gaat u lunchen (op eigen kosten) en krijgt u vervolgens een rondleiding door de stad waarbij u kennismaakt met de mix van Joodse en Arabische cultuur. Bewonder de grandioze Mezquita en de middeleeuwse architectuur van de Joodse wijk met de witte hofjes, kronkelende steegjes en lommerrijke pleinen. U verlaat Córdoba en vertrekt naar Sevilla waar u ook overnacht. U checkt in, gaat dineren en brengt de avond op uw gemak door.

Overnachting: driesterrenhotel Catalonia Santa Justa of viersterrenhotel Meliá Lebreros in Sevilla

Dag 2: Sevilla (O, D)
Na uw ontbijt kunt u ontspannen tijdens een rondleiding door Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, en krijgt u de hoogtepunten van de stad te zien, zoals de kathedraal van Sevilla, de wijk Santa Cruz en de tuinen van Maria Luisa. Kom van uw gids de minder bekende feiten over deze levendige stad te weten en leer meer over de rijke Arabische geschiedenis tijdens een bezoek aan de wijken Triana en La Macarena.

U kunt Sevilla in de middag op uw gemak verder verkennen en u keert aan het eind van de middag terug naar uw hotel voor het diner. Deze avond kunt u ontspannen op uw hotelkamer of een avondwandeling maken langs de rivier de Guadalquivir.

Overnachting: driesterrenhotel Catalonia Santa Justa of viersterrenhotel Meliá Lebreros in Sevilla

Dag 3: Sevilla – Ronda – Costa del Sol (O, D)
Na uw ontbijt reist u verder naar Ronda, een bijzondere stad die is gebouwd op een klif en in tweeën wordt gedeeld door een kloof, de Tajo de Ronda. U hebt de tijd om Ronda zelfstandig te verkennen. Neem een kijkje bij de oudste stierengevechtarena van Spanje en loop over de oude bruggen over de kloof. Als u door de straten van Ronda loopt en geniet van het poëtische uitzicht, zult u begrijpen waarom deze prachtige stad een geliefde bestemming was van beroemdheden als Ernest Hemingway en Orson Welles. Verlaat Ronda en reis verder naar uw hotel in de zonnige Costa del Sol. Dit is de regio bij uitstek om te relaxen op het strand, of verken de omgeving voordat u gaat dineren.

Overnachting: driesterrenhotel Sol Principe of vergelijkbaar, viersterren Sol Don Marco/Don Pablo of vergelijkbaar.

Dag 4: Costa del Sol – Fez (O, D)
U verlaat het hotel in de Costa del Sol na uw ontbijt en reist langs de zonnige kust naar de haven van Algeciras of Tarifa. Met de veerboot steekt u de Straat van Gibraltar over naar de kust van Marokko, waar u verder reist per touringcar met airco. U rijdt in zuidelijke richting naar Fez, een stad in het binnenland die vaak wordt beschreven als het spirituele hart van Marokko. Check in uw hotel in, geniet van uw smaakvolle diner en ontspan in de avond.

Overnachting: toeristenklasse: Volubilis of Menzeh Zalagh

Dag 5: Fez (O, D)
U hebt een ontspannen ontbijt en maakt vervolgens kennis met de bezienswaardigheden van de stad tijdens een begeleide stadswandeling. Ontdek de keizerlijke geschiedenis van Fez en stop voor foto's van monumenten als het Koninklijke Paleis van Fez. Verken de christelijke en Joodse wijk en wandel door de medina, een doolhof van smalle steegjes met druk bezochte souks (markten) en winkeltjes. Neem een pauze en ga lunchen (op eigen kosten). U hebt de rest van de dag vrije tijd. Laat het uw gids weten als u na het diner graag iets cultureels wilt doen. De gids neemt u graag mee naar een traditionele Marokkaanse voorstelling (op eigen kosten).

Overnachting:
toeristenklasse: Volubilis of Menzeh Zalagh

Dag 6: Fez – Meknes – Marrakesh (O, D)
U ontbijt in uw hotel en reist in zuidelijke richting naar Marrakesh, de culturele hoofdstad van Marokko. De reis duurt ongeveer vijf uur en onderweg stopt u in de stad Meknes. Verken de keizerlijke stad met uw gids en bekijk historische bezienswaardigheden zoals het Hedineplein en de Bab Mansourpoort. U pauzeert voor een lunch (op eigen kosten) en vervolgt de reis naar Marrakesh. Check in uw hotel in, geniet van uw diner en ontspan in uw vrije tijd in de avond.

Overnachting: driesterrenhotel Atlas Asni of Golden Tulip of vergelijkbaar, viersterrenhotel Atlas Medina of Royal Mirage of vergelijkbaar.

Dag 7: Marrakesh (O, D)
U krijgt na uw ontbijt een rondleiding door Marrakesh van uw gids. Deze stadswandeling voert u langs de Koutoubia-moskee met zijn beroemde minaret, en langs de Saaditombes – een mausoleum met uitgebreide versieringen waar enkele vooraanstaande sultans van het land begraven liggen. Ontdek het prachtige Bahiapaleis en Djemaa el-Fna, het kleurrijke en chaotische centrale plein met waarzeggers, slangenbezweerders, acrobaten, dansers en meer.

Geniet voor de rest van de dag van uw vrije tijd - lunch op eigen kosten. Diner en accommodatie in het hotel. Als u graag naar de populaire dinervoorstelling Chez Ali Fantasia wilt (op eigen kosten), regelt uw gids dat graag voor u.

Overnachting: driesterrenhotel Atlas Asni of Golden Tulip of vergelijkbaar, viersterrenhotel Atlas Medina of Royal Mirage of vergelijkbaar.

Dag 8: Marrakesh – Casablanca – Rabat (O, D)

U verlaat het hotel in Marrakesh na uw ontbijt en reist in noordelijke richting naar Casablanca, op ongeveer 2,5 uur rijden. U krijgt met de touringcar een rondleiding door de stad. De typische islamitische architectuur van Casablanca zou geïnspireerd zijn op de art deco-stijl. Kom meer te weten over de Hassan II-moskee en bewonder bezienswaardigheden zoals het koninklijke paleis in de wijk Habous. U stopt kort voor lunch (op eigen kosten) en reist daarna naar Rabat, hoofdstad van Marokko. Check in uw hotel in en geniet van uw diner.

Overnachting: toeristenklasse en eersteklas: Farah Rabat

Dag 9: Rabat – Larache – Tanger (O, D)
Bekijk de bezienswaardigheden van Rabat na uw ontbijt en kom langs monumenten als het grandioze koninklijke paleis, het mausoleum van Mohammed V en de Hassantoren met de opvallende rode gevel. Leer tijdens de rondleiding over de ontspannen cultuur van Rabat en zet de reis voort naar de kustplaats Larache.

Hier gaat u kort lunchen (op eigen kosten) en u vervolgt de reis naar Tanger, eindbestemming van deze dag. Check in uw hotel in en verken de populairste attracties van Tanger per touringcar. Uw gids vertelt u over de bewogen geschiedenis van de stad met verhalen over de Grieken, Feniciërs, Romeinen, Arabieren en Berbers die om de stad hebben gevochten. U komt ook langs de medina waar zich de Grote Moskee van Tanger bevindt. U keert laat in de middag terug naar uw hotel voor uw diner.

Overnachting: toeristenklasse: Hilton of Solazur en eersteklas: Royal Tulip

Dag 10: Tanger – Costa del Sol (O, D)
U hebt een laatste ontbijt in Marokko en reist naar de haven. U steekt de Straat van Gibraltar over met de veerboot en komt in Spanje aan in de Costa del Sol. U checkt in uw hotel in en hebt de rest van de dag vrije tijd. 's Avonds hebt u een diner.

Overnachting: driesterrenhotel Sol Principe of vergelijkbaar, viersterren Sol Don Marco/Don Pablo of vergelijkbaar.

Dag 11: Costa del Sol – Granada (O, D)
Na uw ontbijt verlaat u de Costa del Sol en gaat u naar Granada, een van de laatste Moorse steden van Spanje. Bezoek het absolute hoogtepunt van Granada, het indrukwekkende complex Alhambra en de Generalife-tuinen, en ervaar waarom deze twee bezienswaardigheden hun verdiende plek hebben gekregen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel door de tuinen met mozaïeken en ontdek de geschiedenis van de Moorse heersers in Spanje en hun exotische architectuur. Keer op tijd terug in uw hotel voor het diner en breng de avond vrij door. Als u wilt, kan uw gids u meenemen naar de grotten van Sacromonte waar u een flamencovoorstelling kunt bijwonen (op eigen kosten).

Overnachting: driesterrenhotel Los Angeles of vergelijkbaar, viersterrenhotel Abades Nevada Palace of vergelijkbaar.

Dag 12: Granada – Toledo – Madrid (O)
Wuif Granada na uw ontbijt vaarwel en reis verder naar Toledo, UNESCO-werelderfgoedlocatie. Kom meer te weten over de christelijke, Moorse en Joodse wortels van deze vestingstad en bekijk de goed behouden middeleeuwse architectuur tijdens een stadsexcursie. Na de lunch (op eigen kosten) maakt u een wandeling met uw gids door de charmante kasseienstraatjes van Toledo die u vertelt over het werk van de kunstenaar El Greco, die hier verbleef. Bekijk het beroemde damasquinado (metaalwerk versierd met goud en zilver) en stap weer in de touringcar voor de terugreis naar het centrum van Madrid, uw eindbestemming.

De hierboven vermelde hotels dienen uitsluitend ter referentie en kunnen worden gewijzigd
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.
 • Viator maakt gebruik van cookies op onze website. Ervaar meer over de manier waarop wij cookies gebruiken en hoe u uw cookie-instellingen kunt wijzigen.
 • Sluiten