Privé-excursie: Oostelijke Nijloever in Luxor, Tempels van Karnak en Luxor

 • Locatie: Luxor, Egypte
 • Duur: 3 uur (circa)
Van USD 56,23

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan

Verken tijdens deze halfdaagse privérondleiding de Oostelijke Nijloever in Luxor in het gezelschap van een deskundig egyptoloog. Uw eigen gids neemt u mee naar twee van de indrukwekkendste tempels in Opper-Egypte, die van Karnak en Luxor, en vertelt u onderweg alles over de geschiedenis van het Oude Egypte.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Privégids voor een meer persoonlijke belevenis
 • Kan reisplan aan eigen voorkeuren aanpassen
 • Geleid door een gediplomeerd Egyptoloog
 • Inclusief alle toegangsprijzen
 • Gratis ophalen/afzetten bij hotel inbegrepen
Begin uw dag met een bezoek aan de tempels van Karnak. Loop door de dromos (rij) van sfinxen om het complex binnen te gaan, terwijl uw gids u vertelt hoe de enorme gevel werd gebouwd. Bij het betreden van de Tempels van Karnak ziet u het erfgoed dat werd achtergelaten door de verschillende farao's toen het complex nog groter werd. Naarmate u verder in het complex komt, gaat u ook verder terug in de tijd, met de oudste ruïnes die dateren van meer dan 3000 jaar geleden.

Tijdens de wandeling door de Great Court richting de Great Hypostyle Hall (grote zuilenzaal), wordt u overweldigd door de 134 zuilen die torenhoog boven u uitsteken als eeuwenoud bos. Aan de achterzijde van het complex ziet u het heilige meer waar eeuwen geleden farao's en hun offers aan de goden werden gezuiverd. Na een rondleiding door het complex, hebt u extra vrije tijd om op uw gemak rond te kijken.

Ga verder naar de Luxor-tempel die ooit met de Tempels van Karnak werd verbonden door de 2 km lange dromos van sfinxen, een deel dat de ingang van de tempel markeert. De Luxor-tempel wordt gedomineerd door standbeelden van de grote strijder farao Ramses II en heeft verschillende overstromingen van de Nijl, buitenlandse invasies en duizenden jaren van blootstelling aan de elementen overleefd.

Dit is een echte Egyptische tempel, waarvan de binnenmuren en zuilen zijn versierd met ingewikkelde hiërogliefen die u samen met uw gids kunt proberen te ontcijferen. Ontdek hoe Alexander de Grote een plek verdiende in de geschiedenis van de Luxor-tempel en zie een van de obelisken waar er oorspronkelijk twee van waren. De andere staat nu op het Place de la Concorde in Parijs.

Dit is een privétour, dus u kunt zelf bepalen hoe lang u in de verschillende tempels blijft tijdens de tour.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:

Centraal gelegen hotels in Luxor of in de haven van Luxor

Vertrektijd:
13:00 uur (eerder vertrek is mogelijk indien nodig, geef dit aan ten tijde van de boeking)

U wordt vóór deze tijd bij uw hotel opgehaald. Neem contact op met de lokale reisorganisator om uw exacte ophaaltijd na te vragen.

Duur:
3 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Privé-excursie: Oostelijke Nijloever in Luxor, Tempels van Karnak en Luxor

Enjoy the services of a private guide at Karnak Temple, Luxor
©shutterstock_141845872

Inbegrepen:
 • Deskundig egyptoloog als gids
 • Entree
 • Vervoer met minibus met airconditioning
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Niet inbegrepen:
 • Fooien (aangeraden)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Vervoer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wees wel voorbereid op oneffen ondergronden op de bezochte locaties die moeilijk begaanbaar kunnen zijn voor mensen die slecht ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel
 • Er geldt een speciaal kindertarief wanneer het kind geen eigen stoel bezet
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.