Viator

London Eye en sightseeingcruise op de Theems

 • Tourcode: 3542BALE
 • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Duur: Varieert

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens
Komt dat zien, komt dat zien! Met één kaartje krijgt u toegang tot twee van de beste attracties in Londen: een rit in het London Eye en een sightseeingcruise op de Thames. Twee vliegen in één klap: met deze pas bespaart u geld en krijgt u een dag vol panoramisch sightseeën in Londen, de geweldigste stad ter wereld.

Hoogtepunten

 • Tour met doorlopend commentaar
 • Geniet van fantastische uitzichten
 • Perfecte kennismaking voor nieuwe bezoekers
 • Zie de bezienswaardigheden vanaf het water per boot

London Eye
De London Eye is met zijn 135 meter een van de hoogste reuzenraderen ter wereld. Het rad bevindt zich aan de oever van de Theems en biedt een spectaculair uitzicht over Londen.

Sinds de opening aan het begin van de eeuw is de Londen Eye een even iconische bezienswaardigheid geworden als de Tower Bridge, Big Ben en Tower of London. Het rad is gebruikt als decor in talloze films en het is een geliefde attractie, zowel bij de Britten als bij bezoekers.

Rondvaart op de Theems
De beste manier om de pracht en praal van deze geweldige stad te ontdekken, is vanaf het dek van een schip. Stap aan boord van de rondvaartboot en vaar comfortabel en in stijl langs de wereldberoemde bezienswaardigheden van Londen. De boten hebben een open bovendek zodat u alle bezienswaardigheden goed kunt zien en comfortabele salons onder. Ontspan en geniet van het uitzicht, het commentaar aan boord, lichte versnaperingen en volledige barservice terwijl u langs beroemde bezienswaardigheden in Londen vaart.

De boot vertrekt van Waterloo Pier en de rondvaart duurt 40 minuten. Een gids geeft uitgebreid (en vermakelijk) commentaar bij de Londense bezienswaardigheden en de rivier. U kunt de vertrektijd bepalen wanneer u de tickets ophaalt bij de ticketbalie van de London Eye.

Programmagegevens

Vertrekpunt:

De rondvaart vertrekt vanaf de volgende pieren op verschillende tijden gedurende de dag:

 • Westminster Pier (naast Westminster Bridge)
 • Waterloo Pier (dicht bij London Eye)
 • Tower Pier (dicht bij de Tower of London)
 • Greenwich Pier (dicht bij de Cutty Sark)
Vertrektijd:
De London Eye

 • Januari t/m mei: 10:00 - 20.00 uur, elk heel en half uur
 • Juni t/m september: 10:00 - 21.00 uur, elk heel en half uur
 • Oktober t/m december: 10:00 - 20.00 uur, elk heel en half uur

Boottocht op de Thames

 • Westminster naar Tower Pier - 10:00 uur, 10:40 uur, 11:20 uur, 12:00 uur, 12:45 uur, 13:30 uur, 14:15 uur, 15:00 uur, 15:45 uur, 16:30 uur
 • Westminster naar Greenwich Pier - 10:00 uur, 10:40 uur, 11:20 uur, 12:00 uur, 12:45 uur, 13:30 uur, 14:15 uur, 15:00 uur, 15:45 uur
 • Waterloo naar Tower Pier - 10:10 uur, 10:50 uur, 11:30 uur, 12:10 uur, 12:55 uur, 13:40 uur, 14:25 uur, 15:10 uur, 15:55 uur, 16:40 uur
 • Waterloo naar Greenwich Pier - 10:10 uur, 10:50 uur, 11:30 uur, 12:10 uur, 12:55 uur, 13:40 uur, 14:25 uur, 15:10 uur
 • Tower naar Westminster Pier en Waterloo Pier - 10:10 uur, 10:50 uur, 11:30 uur, 12:15 uur, 13:00 uur, 13:45 uur, 14:20 uur, 15:05 uur, 15:50 uur, 16:35 uur, 17:20 uur
 • Tower naar Greenwich Pier - 10:40 uur, 11:20 uur, 12:00 uur, 12:40 uur, 13:25 uur, 14:10 uur, 14:55 uur, 15:40 uur
 • Greenwich naar Tower, Westminster Pier en Waterloo Pier - 10:50 uur, 11:40 uur, 12:20 uur, 13:00 uur, 13:40 uur

De laatste weergegeven tijden zijn de laatste opstaptijden voor de volledige rondvaart. Van april t/m oktober zijn er extra vertrektijden.

Duur:
Varieert
Gegevens terugreis:
De kortste tocht tussen twee pieren duurt ongeveer 20-30 minuten, en de volledige rondvaart duurt ongeveer 2,5 uur.

Voucherinfo

Voor deze attractie/activiteit is een papieren voucher vereist. U dient deze af te drukken en mee te nemen op de dag van de activiteit, zoals vereist door onze lokale organisator. Wat is dit?

Aanvullende informatie

London Eye en sightseeingcruise op de Theems

London Eye
©Viator

Inbegrepen:
 • Boottocht over de Theems
 • Live commentaar aan boord
 • Rit in de London Eye
Niet inbegrepen:
  • Fooien (optioneel)
  • Ophalen en afzetten bij hotel
  Aanvullende informatie:
  • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
  • Bar, café en toiletten zijn aanwezig aan boord
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Let op: de London Eye is gesloten voor onderhoud van 11 januari tot 22 januari
  Reisplan:

  De reis door de geschiedenis begint bij Westminster Pier, in de schaduw van de Big Ben en slecht op korte afstand van Westminster Abbey, waar koningen en koninginnen al bijna 1000 jaar lang worden gekroond. Deze pier ligt ook het dichtst bij het Churchill Museum en de Cabinet War Rooms bij Whitehall, het centrum van de nationale regering, en het Banqueting House, het laatst overgebleven gebouw van het oude Palace of Whitehall.

  Aan de andere kant van de rivier is County Hall. Ooit wat dit het hoofdkwartier van de Raad van London County en later van de Raad van Greater Londen, maar nu is het stil zonder het geroep van de raadsleden. Beneden onthult het London Aquarium de geheimen van de diepte, terwijl erboven bezoekers en zakenmensen zich ontspannen in het comfort van het Mariott Hotel.

  Een aantal meter verder stroomafwaarts kunt u het Millenium Wheel zien, beter bekend als de London Eye. Tijdens een rit van 25 minuten biedt de London Eye een spectaculair uitzicht over Londen en de verre omstreken.

  Voorbij de voetgangersbruggen Hungerford Bridge en Golden Jubilee Bridge en de Charing Cross-spoorbrug ligt de Royal Festival Hall waar in de naoorlogse periode zo'n 6 miljoen mensen het Festival of Britain vierden.

  Na Waterloo Bridge komt Somerset House in zicht, een imposant gebouw aan de noordoever. Hier waren voorheen diverse overheidsafdelingen gevestigd en nu is het een levendig centrum voor kunst, cultuur en entertainment.

  Voorbij Blackfriars ziet u aan de noordoever St. Paul's Cathedral terwijl u onder de nieuwe Millennium Footbridge door vaart die voetgangers toegang geeft tot Bankside, onderdeel van het ontwikkelingsproject South Bank. Enkele bezienswaardigheden in dit gebied zijn de kunstgalerie Tate Modern en het door Sam Wanamaker herbouwde Shakespeare's Globe Theatre, het eerste gebouw met een rieten dak dat in Londen werd gebouwd sinds de grote brand van 1666.

  De South Bank is het hart van historisch Southwark, beroemd om zijn pubs aan het water en de kleinste van de drie kathedralen van de hoofdstad. Wanneer u onder de London Bridge door vaart, ontvouwt zich een schitterend uitzicht voor uw ogen: de Tower of London, Tower Bridge en het slagschip HMS Belfast.

  De tocht gaat verder naar de Docklands met het historische Wapping en Limehouse aan de noordzijde en Bermondsey en Rotherhithe aan de zuidzijde. Veel van de oude havens zijn verdwenen en de overgebleven havens worden nu gebruikt voor plezierjachten, zeilboten en aken.

  Hier bevindt zich ook Greenwich, de thuisbasis van de tijd. Het Naval College en Seamen's Hospital worden nu gebruikt als hoofdcampus van Greenwich University en Trinity College of Music.

  Het National Maritime Museum met zijn nieuwe Neptune Court en galerijen is erg de moeite waard om met het hele gezin te bezoeken. Deze plekken zijn samen met de historische klipper Cutty Sark, het Old Royal Observatory, Queen's House, Fan Museum, de traditionele overdekte markt en nog veel meer attracties op de Werelderfgoedlijst geplaatst als Maritime Greenwich.

  Informatie lokale operator:
  Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

  Annuleringsbeleid

  Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
  Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
  Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.