Misdaad en mysterie-rondleiding door Londens South Bank

 • Tourcode: 5227CCTV
 • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Duur: 2 uur 30 minuten (circa)

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens
Luister tijdens een rondwandeling door het criminele verleden van Londen naar de verhalen over ontrouw en verraad! Verken samen met een plaatselijke gids te voet de bruisende South Bank en bewonder de historische monumenten die verbonden zijn met de complottheorieën, tragische gebeurtenissen, juwelenroven en diefstallen in de stad. Kom meer te weten over de Great Fire of London en het Buskruitverraad van Guy Fawkes en bekijk bezienswaardigheden zoals de Southwark Cathedral, London Bridge en Shakespeare’s Globe Theatre.

Hoogtepunten

 • Tour met doorlopend commentaar
 • Directe bevestiging
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Verken straten en steegjes tijdens een stadswandeling
Maak op de South Bank van Londen kennis met uw gids en neem de tijd voor de bezichtigingen en verhalen van de duistere Londense onderwereld. Eeuwenlang was Londen niet alleen een van de welvarendste steden, maar ook een van de crimineelste. De grootste misdaden, misdrijven en politieke samenzweringen ter wereld vonden er plaats en werden zowel door personen uit de hogere kringen als door gewone criminelen gepleegd.

Kom alles te weten over Guy Fawkes en zijn 'Gunpowder Plot' (het 'Buskruitverraad'), een complot in 1605 om de Houses of Parliament op te blazen — een gebeurtenis die de Britten tijdens Bonfire Night herdenken — en over de Great Fire of London uit 1666 waarbij wild om zich heen grijpende vlammen door de City of London raasden. Sta even stil bij het Monument to the Great Fire of London (of zoals de Londenaren het noemen: ‘the Monument’) en denk na over de speculaties omtrent de gebeurtenis die nog steeds de ronde doen: is de brand ontstaan na een ongelukje in een bakkerij of was hier sprake van brandstichting, zoals aanhangers van complottheorieën graag geloven?

Let op bezienswaardigheden en attracties die met de diverse verhalen samenhangen. Zo komt u langs onder andere de Blackfriars Bridge, die te maken heeft met moordaanslagen van de maffia, en de OXO Tower, London Bridge, Shakespeare’s Globe Theatre, Millennium Bridge en Southwark Cathedral.

Kom meer te weten over de bekendste kunstdiefstallen van Londen als u langs het prestigieuze Tate Modern-museum loopt, luister naar de anekdotes over de huurmoordenaar die per ongeluk een hond doodschoot en laat u verbazen door de nogal vreemde vertellingen over de straten van Londen. Is Paul McCartney de bekende Paul McCartney van de Beatles of een bedrieger? Helpt de Britse regering de Londenaren of oefent zij door middel van Big Brother-achtige camerabewaking controle uit op hun leven?

Ontdek, naast de raadsels en speculaties rond de dood van prinses Diana in 1997, nog een aantal weinig bekende weetjes over onder meer de goed gedocumenteerde Londense bankovervallen en juwelenroven. U keert, na 2,5 uur lang de South Bank en omgeving te hebben verkend, terug naar het metrostation Monument. Hier eindigt uw rondwandeling.

Programmagegevens

Vertrekpunt:
South Bank, Londen
Vertrektijd:
19:00 uur
Duur:
2 uur 30 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
Eindigt bij metrostation Monument

Aanvullende informatie

Misdaad en mysterie-rondleiding door Londens South Bank

Criminal Walking Tour of Southbank London

Inbegrepen:
 • Professionele gids
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Tours gaan door bij elke weersomstandigheid, dus trek geschikte kleding aan
 • Alle reizigers moeten de volwassenenprijs betalen
 • Er is een minimumaantal reizigers vereist. Het kan zijn dat de tocht na bevestiging wordt geannuleerd als er niet genoeg deelnemers zijn. Mocht dit gebeuren, dan krijgt u een alternatief aangeboden of een volledige restitutie
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.