Halfdaagse trip naar de Wieliczka-zoutmijn vanuit Krakau

 • Locatie: Krakau, Polen
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 43,66

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Laat Krakau even achter en breng een fascinerende ochtend of middag door met een rondleiding door de legendarische zoutmijn van Wieliczka, een van de oudste zoutmijnen van Europa. Vanwege het historische belang van de mijn, zijn sculpturen van prachtige figuren, monumenten en altaarstukken heeft de Wieliczka-zoutmijn een plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekregen.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Ophalen van hotel inbegrepen
 • Ochtend- of middagvertrek naar keuze
 • Proef de atmosfeer tijdens een wandelingtocht
 • Inclusief alle toegangsprijzen

Volgens de legende maakten de zoutmijnen deel uit van de bruidsschat van de Hongaarse prinses Cunegonda toen zij meer dan 700 jaar geleden trouwde met Boleslaw de Kuise. U krijgt een rondleiding door de rijk versierde kapel van de zalige Cunegonda en u brengt een bezoek aan een ondergrondse tentoonstelling over zoutmijnbouw op niveau 3.

Uw rondleiding brengt u van 64 tot 135 meter onder de grond, langs galerieën en kamers op drie niveaus. De rondleiding gaat door 20 monumentale zalen, die via een 2,5 km lang netwerk van paden met elkaar verbonden zijn.

Om de zoutmijn van Wieliczka in te gaan, daalt u de 380 treden af naar niveau 1. Hoewel deze wandeling niet zwaar is en op gewone schoenen kan worden ondernomen, moet u hier wel rekenen mee houden bij het boeken van deze tour. De laatste stop tijdens uw bezoek aan de mijnen is bij de souvenirwinkel en de snackbar. Vanaf hier brengt een lift u terug naar het oppervlak.


Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:

Belangrijkste punt: de bushalte op 11 Powiśle-straat (ul. Powiśle 11), aan de overzijde van het Sheraton Hotel.

Vertrek vanaf de geselecteerde hotels in Krakau is mogelijk. Geef bij uw boeking de volledige naam en het adres van het hotel op. Als u niet in een van de betreffende hotels verblijft, geven we u instructies over hoe u naar het dichtstbijzijnde ophaalpunt moet gaan.

Vertrektijd:
Vertrekt om 8:45 uur (januari - december) of om 15:15 uur (mei - september) vanaf het belangrijkste punt: de bushalte op 11 Powiśle-straat, gelegen tegenover het Sheraton Hotel. De vertrektijden bij geselecteerde hotels in Krakau zijn naar verhouding vroeger en zijn ongeveer 30-60 minuten vóór de bovenstaande vertrektijden. Bij herbevestiging krijgt u de exacte ophaaltijd en -locatie te horen. Geef bij uw boeking de volledige naam en het adres van het hotel op.

Ophalen van hotels begint circa 30-60 minuten eerder; het exacte tijdstip wordt bij herbevestiging doorgegeven.

Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:

Gegevens over de terugreis: na de tour stopt de bus bij bepaalde hotels in Krakau. U wordt op de dag zelf op de hoogte gesteld van het afzetpunt dat het dichtste bij uw hotel ligt.


Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Engels 7:45-8:45 uur
Code: ENG

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 7:45-8:45 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 43,66
Prijsgegevens
Engels 14:15-15:15 uur
Code: TG5

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 14:15-15:15 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 46,57
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Halfdaagse trip naar de Wieliczka-zoutmijn vanuit Krakau

Wieliczka Salt Mines from Krakow

Inbegrepen:
 • Plaatselijke gids
 • Toegangskaartje voor het Wieliczka-zoutmijnmuseum
 • Rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn (lift naar de begane grond aan het einde)
 • Afhalen bij het hotel (alleen bij bepaalde hotels)
 • Vervoer in touringcar met airconditioning (maximaal 45 personen)
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:

 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Niet rolstoeltoegankelijk
 • Er is een minimumaantal reizigers vereist. Het kan zijn dat de trip na bevestiging wordt geannuleerd als er niet genoeg deelnemers zijn. Mocht dit gebeuren, dan wordt er een alternatief aangeboden of wordt u volledig terugbetaald.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie

Beoordeling door: Erik K , juni 2015

Zeer goede en vriendelijke begeleiding. Was prachtig.

Beoordeling door: KATHLEEN S , juni 2015

Prachtige uitstap. Zeer goede gids!

Beoordeling door: Maria L , juni 2015

Ik wilde deze excursie alleen maken en de excursie in Nederland al boeken vanwege tijdgebrek in Krakau. Viator was één van de weinige organisatoren die deze trip ook voor één persoon mogelijk maakt. De boeking ging zeer gemakkelijk en ik kreeg direct terug gekoppeld dat er geen pick-up bij het hotel kon plaats vinden waar ik verbleef. Het alternatief was prima slechts 4 minuten lopen vanaf het hotel waar ik in verbleef. Ook op mijn verzoek om de communicatie via de de hotel receptie te laten verlopen werd positief gereageerd en dit verliep prima. De toer was goed geregeld en de gids in de zoutmijn deed haar verhaal met passie en enthousiasme. Ik vond het een leuke excursie en heb dit nog nooit ergens gezien. Tijdens mijn verblijf in Krakau heb ik verschillende meningen gehoord over de zoutmijn dus het is zeker verstandig om je te verdiepen in deze excursie om te achterhalen of de zoutmijn voor jou de moeite waard is. Ik raad je af om een combinatie excursie van zoutmijn en Auswitz te boeken op een dag. Dit is emotioneel en lichamelijk zwaar, Tijdens beide excursies loop je veel en je hebt tijd nodig om Auswitz te verwerken. De mensen in onze bus die een combi hadden geboekt hadden daar spijt van.

Beoordeling door: HCCJM E , april 2015

Prima georganiseerd door Krakow Tours. Vriendelijke en deskundige reisleiding. Stipt op tijd opgehaald bij het hotel. We hebben ter plekke nog een tweede trip bij deze organisatie geboekt

Beoordeling door: Lucienne B , december 2014

Interssante tour. Zeker de moeite waard.

Beoordeling door: Sara Krusegård , Sverige, februari 2014

Allt fungerade bra med upphämtning på hotell och resa till gruvan
Gruvan är värd att se men det var för turistinriktat. Skulle vara intressant
att höra mer om hur arbetarna i gruvan levde och jobbade.