Tour met gids naar het herdenkingsmonument en museum Auschwitz-Birkenau vanuit Krakau

 • Locatie: Kraków, Polen
 • Duur: 7 uur (circa)

Speciale aanbieding

Van USD 35,72

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan

Speciale aanbieding

Boek deze tour en zorg voor een onvergetelijke ervaring met een gratis audiogids voor de stad Krakau

Ga naar het complex Auschwitz-Birkenau uit de Tweede Wereldoorlog en kom meer te weten over de Holocaust tijdens deze 7 uur durende tour vanuit Krakau. Uw gastheer of gastvrouw haalt u op bij uw centraal gelegen hotel in Krakau en brengt u per bus naar het Werelderfgoedlijst-monument van UNESCO in Oświęcim. U verkent de beide kampen met een professionele gids, die op genuanceerde wijze alles wat u ziet uitlegt, inclusief de barakken en aangrijpende museumexposities in Auschwitz I, evenals de gaskamers, uitkijktorens en gedenktekens in Auschwitz II-Birkenau. U komt meer te weten over de geschiedenis van de Holocaust en de bevrijding van Auschwitz in 1945. Bovendien hoort u de verhalen van enkele van de gevangenen.

Na aanschaf van de service ontvangt u een link naar de Krakau DIY audiogids in het Engels als een gratis geschenk.

Talen tour

Gids Engels
Tekst Engels

Hoogtepunten

 • Ochtend- of middagvertrek naar keuze
 • Uitstekende waarde voor uw geld.
 • Inclusief alle toegangsprijzen
 • Gratis ophalen/afzetten bij hotel inbegrepen
 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Aanbevolen
U ontmoet uw gastheer of gastvrouw in uw hotel in Krakau of het centrum van Krakau en reist vervolgens met de bus naar Auschwitz-Birkenau in Oświęcim, een kleine Poolse stad op ruim een uur rijden afstand. Tijdens de reis krijgt u een documentaire te zien over de geschiedenis van Auschwitz en de Holocaust.

Bij aankomst op uw bestemming wordt u verwelkomd door uw professionele gids en gaat u naar binnen bij Auschwitz I. U loopt via de poort naar het kamp met het opschrift Arbeit Macht Frei (arbeid bevrijdt).

Het complex Auschwitz-Birkenau werd opgericht in 1940 en was oorspronkelijk bedoeld voor Poolse politieke gevangenen. Het was gedurende vijf jaar in gebruik voordat de laatste gevangenen in 1945 werden bevrijd. In de periode dat het kamp in gebruik was, werden meer dan 1,5 miljoen joden en Poolse, Italiaanse en Franse gevangenen hierheen vervoerd als onderdeel van een van de grootste pogingen tot genocide ter wereld.

Het museum en het monument werden gebouwd in 1947. Het combineert het gebied van KL Auschwitz (Auschwitz I) in Oświęcim en het kamp Birkenau (Auschwitz II) in Brzezinka. Het kamp bestaat uit ongeveer 150 gebouwen en u ziet de oorspronkelijke wegen, hekken, uitkijktorens en treinsporen die bewaard zijn gebleven.

U bezoek een aantal van de barakken op het complex Auschwitz I, waar nu een collectie originele tentoonstellingen en documenten worden gepresenteerd, evenals persoonlijke artikelen die in beslag zijn genomen toen de gevangenen in het kamp aankwamen. Nadat u het complex Auschwitz I hebt verkend, gaat u met uw gastheer of gastvrouw met de bus naar het nabijgelegen Birkenau (Auschwitz II) waar de tour wordt voortgezet. Hier ziet u de oorspronkelijke hekken en crematoria, en de overblijfselen van de enorme gaskamers.

Uw rondleiding eindigt nadat u bent afgezet bij het beginpunt.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Uw centraal gelegen hotel in Krakau of het centrum van Krakau
Vertrektijd:
Neem uiterlijk 24 uur voor de service contact op met de plaatselijke organisator om uw ophaaltijd en de locatie te bevestigen. Tenzij u wordt opgehaald van 8 Szczepanski Square.
Duur:
7 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Centrum van Krakau

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

EN 6-7 uur
Code: TG2

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 6:00-7:00 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 35,72
Prijsgegevens
EN 7-8 uur
Code: TG3

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 7:00-8:00 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 47,63
Prijsgegevens
EN 8-9 uur
Code: TG4

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 8:00-9:00 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 47,63
Prijsgegevens
EN 9-10 uur
Code: TG5

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 9:00-10:00 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 47,63
Prijsgegevens
EN 10-11 uur
Code: TG6

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 10:00-11:00 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 50,01
Prijsgegevens
EN 11-12 uur
Code: TG7

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 11:00-12:00 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 35,72
Prijsgegevens
EN 12-13 uur
Code: TG8

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 12:00-13:00 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 47,63
Prijsgegevens
EN 13-14 uur
Code: TG9

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 13:00-14:00 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 50,01
Prijsgegevens
EN 14-15 uur
Code: TG10

Tour met Engelssprekende gids, begint tussen 14:00-15:00 uur. Wilt u gratis bij uw hotel worden afgehaald? Neem dan minimaal 24 uur voor vertrek van uw tour contact met de organisator op.

Engels
Van
USD 50,01
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Tour met gids naar het herdenkingsmonument en museum Auschwitz-Birkenau vanuit Krakau

Auschwitz-Birkenau Guided Tour

Inbegrepen:
 • Entree
 • Hoofdtelefoon om de gids duidelijk te horen
 • Plaatselijke gids
 • Begeleiding
 • Afhalen bij het hotel (alleen bij bepaalde hotels)
 • Afzetten bij het stadscentrum
 • Krakau DIY audiogids (verkrijgbaar na de boeking) - in het Engels
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • De bevestiging en de gratis doe-het-zelf-audiogids van Krakau krijgt u bij de boeking
 • Niet aanbevolen voor kinderen van 14 jaar en jonger
 • Niet rolstoeltoegankelijk
 • Tours gaan door bij elke weersomstandigheid, dus trek geschikte kleding aan
 • Pauzes tijdens de tour duren niet langer dan 10 minuten
 • De service bevat geen maaltijden, dus neem een lunchpakket mee
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.

Beoordeling door: Sonja G , oktober 2016

Zeer indrukwekkend... super geregeld, netjes opgehaald en afgezet bij het hotel en tijdens de busrit naar Auswitz een indrukwekkende film. Viator is zeker aan te bevelen.

Beoordeling door: A.F. R , april 2016

Een erg indrukwekkende Tour naar plekken die iedereen zou moeten zien. Zeker ook om de verhalen te horen over de verschrikkingen daar hebben plaatsgevonden. Als je er loopt, komt het dubbel zo hard binnen. Een must voor bezoekers aan de stad Krakau.

Beoordeling door: jozef B , mei 2016

Bezoek verloopt redelijk vlug, men moet de gids volgen.... Er is veel volk aanwezig wat normaal is.
Jammer dat redlijk veel gebouwen en barakken werden overgeslagen. Maar zeer de moeite waard!

Beoordeling door: K.P.A L , oktober 2016

Goed geregelde tour. De gids wist heel veel over de verschillende kampen.