Dagtrip naar de kust van Ayrshire vanuit Glasgow: land van Robert Burns en Culzean Country Park

 • Locatie: Glasgow, Verenigd Koninkrijk
 • Duur: 8 uur (circa)
Van USD 45,63

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Bezoek de charmante kust van Ayrshire, de geboorteplaats van de Schotse nationale dichter Robert Burns, tijdens deze dagtrip vanuit Glasgow. Deze regio zit vol oude Schotse kastelen, heeft een romantisch landschap en is op een fascinerende manier beschreven door Robert Burns in veel gedichten en liederen. Verken Culzean Country Park in de ochtend en breng de middag door in 'het land van Burns', de stad Ayr waar Robert Burns werd geboren.

Hoogtepunten

 • Geniet van een dagje weg uit de drukte van de grote stad
 • Krijg tips van insiders ter plekke
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Kleine groepstour per minibus
Laat de drukte van de stad achter in Glasgow en reis per luxe minibus door de Renfrewshire Hills in Schotland. Tijdens de rit ten zuidwesten van de kust van Ayrshire vermaakt uw vriendelijke gids u met de geschiedenis van deze charmante, maar relatief onontdekte regio.

De eerste stop aan de kust is Culzean Country Park in zuidelijk Ayrshire, een schitterende oase midden in bijna 250 hectare platteland. U kunt uw tijd hier naar eigen behoefte besteden, en dus net zo veel, of weinig, doen als u maar wilt!

Verken de mooie bospaden en aangelegde tuinen van het park, op zoek naar betoverende elementen zoals de zwanenvijver of de Victoriaanse ommuurde tuin. U kunt ook naar Culzean Castle gaan als u dat wilt (op eigen kosten). Het kasteel op de kliftop is gebouwd in de 18e eeuw door de beroemde Britse architect Robert Adam, en is een heuse schatkamer met een reeks fascinerende kamers boordevol geschiedenis. Ga naar de wapenkamer voor een indrukwekkend display van pistolen en zwaarden, en kom meer te weten over de connecties van president Eisenhower met het kasteel aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Na een lunch in het park (op eigen kosten) ontmoet u uw gids weer en reist u per minibus door langs de eeuwenoude ruïnes van kasteel Dunure. Vervolgens arriveert u in het hart van het land van Burns - het marktstadje Alloway - waar u alles leert wat u moet weten over de beroemde Schotse dichter Robert Burns.

U kunt de middag op eigen gelegenheid doorbrengen in Alloway en uw gids geeft u meer dan genoeg tips voor de beste bezienswaardigheden die u kunt gaan bekijken. Bezoek plaatsen die worden genoemd in Burns’ gedichten en liederen, zoals ‘Auld Kirk Alloway’ (het kerkhof in zijn gedicht Tam o’ Shanter), of ga naar het Robert Burns Birthplace Museum (de entree is voor eigen rekening).

Vanuit Alloway keert u terug naar Glasgow in een minibus, met aankomst in de stad in de vroege avond.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Het centrum van Glasgow
Vertrektijd:
9:30 uur
Duur:
8 uur (circa)
Gegevens terugreis:
U bent omstreeks 18:00 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT


Aanvullende informatie

Dagtrip naar de kust van Ayrshire vanuit Glasgow: land van Robert Burns en Culzean Country Park

Ayrshire Coast Day Trip

Inbegrepen:
 • Vervoer met minibus met airconditioning
 • Plaatselijke gids
  Niet inbegrepen:
  • Ophalen en afzetten bij hotel
  • Eten en drinken
  • Fooien (optioneel)
  • Entree
  Aanvullende informatie:
  • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
  • Minimaal leeftijd 5 jaar. Kinderen jonger dan 5 jaar laten wij niet toe.
  Voucherinfo
  Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
  Informatie lokale operator:
  Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

  Annuleringsbeleid

  Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.