Dagtrip naar Chamonix en de Mont Blanc vanuit Genève

  • Locatie: Genève, Zwitserland
  • Duur: 9 uur 30 minuten (circa)
Van USD 101,94

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

  • Opslaan
Steek de grens over tussen Zwitserland en Frankrijk met een informatieve gids en bewonder de pracht van de Europese Alpen tijdens deze dagtrip naar Chamonix en de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa, vanuit Genève. U rijdt via de Arve-vallei naar de mooie Alpenstad Chamonix. Rijd met de kabelbaan naar de piek van de Aiguille du Midi en geniet van het adembenemende uitzicht op de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Neem de schilderachtige tandradtrein naar Montenvers en bekijk de spectaculaire Mer de Glace, algemeen beschouwd als de beroemdste gletsjer van Frankrijk.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

  • Dagtrip (van bestemming A naar B)
  • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
  • Geniet van fantastische uitzichten
  • Vegetarische maaltijdoptie beschikbaar
  • Lunch inbegrepen
Boek uw tour om de diensten van een deskundige gids toe te voegen en volledig van uw reis te genieten. Stap aan boord van uw touringcar met airconditioning in het centrum van Genève en geniet van een onvergetelijke rit van 90 minuten door de pittoreske Arve-vallei naar Chamonix. Chamonix ligt aan de voet van de majestueuze Mont Blanc, de hoogste piek in zowel de Alpen als West-Europa op 4800 meter, en wordt beschouwd als Frankrijks meest markante stadje in de Alpen. Voor uw dagtrip naar Chamonix en de Mont Blanc kunt u kiezen uit de touropties hieronder.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Busstation Gare Routiere
Vertrektijd:
8:30 uur
Duur:
9 uur 30 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Alleen trip
Code: KTG101

Uw gids begeleidt u naar Chamonix waarna u uw dag zelfstandig kunt indelen. U treft uw gids 's avonds voor de terugreis naar Genève.

Engels
Van
USD 101,94
Prijsgegevens
Hele dag met lunch
Code: KTG105

Dagtrip met gids naar Chamonix, inclusief toegang tot de Aiguille du Midi-kabelbaan, de Petit Train, Mer-de-Glace en lunch.

Engels
Van
USD 237,85
Prijsgegevens
Trip plus kabelbaan
Code: KTG102

Rondleiding met gids naar Chamonix inclusief vervoer met de kabelbaan van Aiguille du Midi. Geniet van uw vrije tijd in de middag voor u uw gids treft die u terug naar Genève zal brengen.

Engels
Van
USD 181,22
Prijsgegevens
Trip en trein
Code: KTG106

Tour met gids naar Chamonix inclusief Petit Train en Mer de Glace. U hebt vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen.

Engels
Van
USD 143,12
Prijsgegevens
Trip, kabelbaan en lunch
Code: KTG107

Tour met gids naar Chamonix inclusief rit met de Aiguille du Midi-kabelbaan en lunch

Engels
Van
USD 220,35
Prijsgegevens
Trip, kabelbaan en trein
Code: KTG104

Tour met gids naar Chamonix inclusief toegang tot de Aiguille du Midi-kabelbaan, de Petit Train en Mer-de-Glace (Zee van IJs). U hebt vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen.

Engels
Van
USD 200,79
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Dagtrip naar Chamonix en de Mont Blanc vanuit Genève

Mont Blanc
©56842534

Inbegrepen:
  • Vervoer per touringcar met airconditioning
  • Kabelbaanrit naar de top van de Aiguille du Midi (indien deze optie is geselecteerd)
  • Treinrit naar Montenvers (indien deze optie is geselecteerd)
  • 3-gangendiner (indien deze optie is geselecteerd)
Niet inbegrepen:
  • Ophalen en afzetten bij hotel
  • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
  • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
  • Niet aanbevolen voor kinderen van 2 jaar en jonger
  • Als u vegetarisch wilt eten, dient u dit ten tijde van de boeking aan te geven
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Draag gepaste kleding voor een dag in de bergen, zelfs als het warm en zonnig is in Genève kan het koud en nat zijn in Chamonix of op de top van de Aiguille du Midi en op de Mer de Glace (Zee van IJs)
  • De werking van de Aiguille du Midi-kabelbaan en Mer de Glace-trein zijn beide afhankelijk van de lokale weersomstandigheden op de dag
  • Houd er rekening mee dat de officiële munt van Frankrijk de euro is. Zwitserse Francs worden waarschijnlijk niet geaccepteerd in Chamonix
  • Op de dag van de trip hebt u een geldig paspoort nodig, aangezien u vanuit Genève (Zwitserland) naar Chamonix (Frankrijk) reist
  • Let op: de gids zal aanwezig zijn in de bus en in het dorp. U hebt wat vrije tijd in de kabelbaan of trein en daarna treft u uw gids.
  • Vanwege renovatiewerkzaamheden rijden er van 2 t/m 20 oktober 2018 geen treinen. De kabelbaan is in 2017 en 2018 van 2 november t/m 16 december gesloten.
Reisplan:
Chamonix Village
Chamonix is een schilderachtig alpenstadje, omringd door de bergen en gletsjers van de Alpen met de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa, die er majestueus boven uit stijgt. U maakt een busrit van 90 minuten door de schilderachtige Arvevallei om van Genève naar Chamonix te komen. Geniet van een vrije dag in Chamonix, het beroemde dorp met haar charmante straatjes, en bewonder de Alpen. Chamonix Mont Blanc is al sinds 1760 het centrum voor bergbeklimmen. In dat jaar loofde een Geneefse wetenschapper een prijs uit voor de eerste beklimming van de hoogste alp. De eerste groeispurt kwam in het Victoriaanse tijdperk: toen werden er in 1924 de eerste Olympische Winterspelen gehouden. Daarna heeft zich hervonden als hoofdstad van het freeride- en all-mountainskiën. In deze diepe vallei met steile wanden, omgeven door glooiende gletsjers en rotsachtige spitsen, komen wintersport en bergsport samen. Chamonix staat vooral bekend als de hoofdstad van het alpinisme, freerideskiën, ijsklimmen en ultra-trailrunning en daarom is dit drukke stadje een populaire plek voor dagjesmensen. Veel winkels verkopen lokale producten zoals kaas, charcuterie, of verse honing uit Savoie.

Chamonix inclusief de Aiguille du Midi-kabelbaan
Ga met de kabelbaan naar boven en ontdek het spectaculaire uitzicht over de vallei van Chamonix en de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Op een heldere dag kunt u zelfs de Matterhorn zien, de beroemde Zwitserse berg en het icoon van Zwitserland - Hij staat zelfs op de verpakkingen van de heerlijke Tobleronechocolade.
Geniet van wat vrije tijd op de top om het uitzicht vanaf de verschillende terrassen te bewonderen. De Aiguille du Midi is 3777 meter hoog en biedt vanaf haar terrassen een 360°-uitzicht op alle Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Met een lift gaat u naar het hoogst gelegen terras op 3842 meter hoogte. Vanaf hier ziet u duidelijk de Mont Blanc liggen.

Ontdek de pijp: een lange stalen galerij van 32 meter die volledig om de centrale piek van de Aiguille du Midi loopt.

Probeer ook het 'Step into The Void'-avontuur, een glazen ruimte die rond een metalen frame is gebouwd. Drie glazen wanden, een glazen vloer en plafondpanelen, zodat bezoekers 1035 meter lege ruimte onder hun voeten kunnen ervaren.

 Ontmoet uw gids daarna op een vooraf afgesproken tijdstip en reis terug naar het hart van het stadscentrum van Chamonix. Snuffel op uw gemak door de winkeltjes, geniet mogelijk van een verfrissend drankje op een zonovergoten terras in de stad (op eigen kosten) en bewonder de vele typische chalets en boetiekjes die u ziet.

 


Chamonix met kabelbaan en bergtrein naar Mer de Glace
Stap in de sfeervolle kabeltrein en reis naar de top van de Aiguille du Midi. Geniet daar van wat vrije tijd. Ontdek het spectaculaire uitzicht over de vallei van Chamonix en de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. In de namiddag gaat u aan boord van de charmante rode tandradbaan tot Montenvers, waar u kunt genieten van een fantastisch uitzicht op de Mer de Glace. Deze geweldige gletsjer is 7 km lang en gemiddeld 1,5 kilometer breed. Montenvers is omgeven door de indrukwekkende toppen van Les Drus, Les Grandes Jorasses en Les Grands Charmoz. Daarmee is deze locatie een natuurlijke getuige van de klimaatverandering van ons tijdperk. Er zijn hier verschillende plekken om te bezoeken zoals de kristalgalerij of het Glaciorium, een nieuwe ruimte die volledig is gewijd aan gletsjers vanaf hun geboorte tot nu en in de toekomst. Afhankelijk van de periode kunt ook een bezoek brengen aan de ijsgrotten die uit de gletsjer zijn uitgehouwen.

Dagtour naar het dorp Chamonix inclusief kabelbaan, bergtrein en lunch
Reis per kabelbaan naar de top van de Aiguille du Midi en geniet van uw vrije tijd op de top om het uitzicht over de pieken in de verte te bewonderen. Ontmoet uw gids daarna op een vooraf afgesproken tijdstip en ga naar een lokaal restaurant in het dorp voor een 3-gangenlunch. Na de lunch stapt u aan boord van de tandradbaan en beklimt u de bergwand naar Montenvers en de gletsjer Mer de Glace. Geniet van het prachtige uitzicht over de machtige gletsjer en verken op uw gemak de ijsgrotten en musea. Neem de tandradbaan terug de berghelling af naar Chamonix en snuffel, als de tijd het toelaat, door de winkeltjes en boetiekjes. Als het tijd is om de torenhoge Alpentoppen van Chamonix achter u te laten, reist u terug naar het centrum van Genève waar uw tour eindigt.

Het dorp Chamonix plus trein naar de gletsjer Mer de Glace

Chamonix is een schilderachtig alpenstadje, omringd door de bergen en gletsjers van de Alpen met de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa, die er majestueus boven uit stijgt. U maakt een busrit van 90 minuten door de schilderachtige Arvevallei om van Genève naar Chamonix te komen. Geniet van Chamonix, het beroemde dorp met haar charmante straatjes, en bewonder de Alpen.

Ga aan boord van de charmante rode tandradbaan tot Montenvers, waar u kunt genieten van een fantastisch uitzicht op de Mer de Glace. Deze geweldige gletsjer is 7 km lang en gemiddeld 1,5 kilometer breed. Montenvers is omgeven door de indrukwekkende toppen van Les Drus, Les Grandes Jorasses en Les Grands Charmoz. Daarmee is deze locatie een natuurlijke getuige van de klimaatverandering van het huidige tijdperk. Breng een bezoek aan de kristalgalerij of het Glaciorium, een nieuwe ruimte die volledig is gewijd aan de gletsjers. Afhankelijk van de periode kunt u ook een bezoek brengen aan de ijsgrotten die uit de gletsjer zijn uitgehouwen.

Dagtrip naar Chamonix Mont Blanc inclusief kabelbaan en lunch

Chamonix is een schilderachtig alpenstadje, omringd door de bergen en gletsjers van de Alpen met de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa, die er majestueus boven uit stijgt. U maakt een busrit van 90 minuten door de schilderachtige Arvevallei om van Genève naar Chamonix te komen. Geniet van Chamonix, het beroemde dorp met haar charmante straatjes, en bewonder de Alpen.

Ga met de kabelbaan naar boven en ontdek het spectaculaire uitzicht over de vallei van Chamonix en de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Op een heldere dag kunt u zelfs de Matterhorn zien, de beroemde Zwitserse berg en het icoon van Zwitserland - hij staat zelfs op de verpakkingen van de heerlijke Tobleronechocolade. Neem uw tijd boven en geniet van het uitzicht vanaf de verschillende terrassen. Als het gebouw geopend is, kunt u het "Step into The Void"-avontuur uitproberen; een glazen kamer die is gebouwd rond een metalen frame. Drie glazen wanden, een glazen vloer en plafondpanelen, zodat bezoekers 1035 meter lege ruimte onder hun voeten kunnen ervaren.

Ontmoet uw gids daarna op een vooraf afgesproken tijdstip en reis terug naar het hart van het stadscentrum van Chamonix. Snuffel op uw gemak door de winkeltjes, geniet mogelijk van een verfrissend drankje op een zonovergoten terras in de stad (op eigen kosten) en bewonder de vele typische chalets en boetiekjes die u ziet.

Daarna kunt u genieten van een maaltijd in een typisch bergrestaurant in het dorp, met een buffet met salades en soepen, een hoofdgerecht met kip, vis of een vegetarische optie, en een dessert. Breng de middag door in de straten van Chamonix.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie