Historische wandeltocht door Edinburgh inclusief toegang zonder wachtrij tot Edinburgh Castle

 • Locatie: Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
 • Duur: 2 uur 15 minuten (circa)
Van USD 40,11

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Leer de geschiedenis, mysteries en lokale smaken tijdens deze 2 uur durende wandeling over de Royal Mile van Edinburgh en Edinburgh Castle. Volg de deskundige gids door de doolhof aan steegjes en huizen in de oude stad van Edinburgh die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en ontdek geheime plekken die u zelf nooit had gevonden. Tijdens uw wandeltocht langs St Giles Cathedral, Parliament Square en het John Knox House hoort u verhalen over Edinburgh en het kleurrijke en turbulente verleden van de stad. Volg deze geweldige introductie tot de Royal Mile met een tour naar Edinburgh Castle om te horen hoe dit iconische fort de geschiedenis van dit land gevormd heeft.

Talen tour

Gids Engels
Deze wandeling van iets meer dan 2 uur neemt u mee naar de Old Town van Edinburgh, waar veel van de middeleeuwse straatindeling en gebouwen uit de tijd van de Reformatie bewaard zijn gebleven. Samen met de in de 18e eeuw gebouwde New Town, staat Old Town op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad wordt doorkruist door de Royal Mile.

U ontmoet uw deskundige gids bij Mercat Cross aan High Street, een van de vier 'secties’ van de Royal Mile. Op deze centrale ontmoetingsplaats kwamen omwonenden en kooplui ooit samen om aankondigingen te horen en plaatselijke roddels op te pikken.

Volg uw gids naar het doolhof van geplaveide straten en verborgen binnenplaatsen van Old Town. Leer alles over de ‘closes’ (nauwe steegjes) en ‘wynds’ (smalle straatjes) van de stad.

Uw reis over de Royal Mile bestaat uit vermakelijke verhalen uit het verleden van Edinburgh. Leer meer over het leven van Deacon Brodie, overdag raadsman en 's nachts een dief. Zijn verhaal inspireerde Robert Louis Stevenson tot het schrijven van zijn beroemde boek De vreemde geschiedenis van Dr Jekyll en Mr Hyde.

Bekijk de dicht opeen gebouwde huurflats van Old Town, soms met 14 verdiepingen. Er wordt gezegd dat mensen op de hogere verdiepingen uit hun raam konden reiken en zo de hand konden schudden van de buren in het andere gebouw, terwijl de mensen beneden op straat hun oren open hielden voor de waarschuwing 'Gardyloo!' - u zult nog horen wat dit betekent.

U stopt voor de indrukwekkende kathedraal van St Giles, formeel bekend als de High Kirk of Edinburgh, de bakermat van de Schotse Reformatie in de 16e eeuw. Terwijl u omhoog kijkt naar de torens luistert u naar dramatische en historische verhalen over de Protestante reformators, dappere Covenanters en de moedige Jenny Geddes die haar stoel naar een bisschop gooide: een daad die tot een rel en uiteindelijk tot een oorlog leidde.

In Parlement Square staat u voor het parlement dat in 1641 werd gebouwd en hoort u alles over de grote brand van 1824. Bewonder het 15e-eeuwse vakmanschap van het John Knox House terwijl u meer over zijn rol leert tijdens de abdicatie van Maria, koningin van Schotland.

U verlaat Lawnmarket, het oudste deel van de oude stad, en loopt naar Castlehill voor de ceremoniële gronden van de Esplanade die uitzicht biedt over de stad.

Hierna betreedt u de bekendste historische attractie van Schotland: Edinburgh Castle. Dit kasteel is getuige geweest van een aantal bloedige veldslagen, waaronder de Onafhankelijkheidsoorlog tussen de Schotten en de Engelsen in de 14e eeuw. Kom meer te weten over de opmerkelijke geschiedenis tijdens een 45 minuten durende rondleiding over het terrein.

Na afloop van de tour kunt u de vertrekken verkennen en de zogenaamde Honours of Scotland bekijken: de oudste kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk. Hier vindt u ook de Stone of Destiny, de zetel waarop vroeger koningen werden gekroond. U kunt ook het oudste gebouw van Edinburgh, St Margaret's Chapel, en de militaire musea bezoeken.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
De Mercat Cross, in het centrum van Edinburgh
Duur:
2 uur 15 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
De tour eindigt in Edinburgh Castle

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

10am Departure
Code: 1000

Tour vertrekt om 10:00 uur

Engels
Van
USD 40,11
Prijsgegevens
1pm departure
Code: 1PM

Tour vertrekt om 13:00 uur

Engels
Van
USD 40,11
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Historische wandeltocht door Edinburgh inclusief toegang zonder wachtrij tot Edinburgh Castle

Secrets of Edinburgh's Royal Mile

Inbegrepen:
 • Wandeling
 • Plaatselijke gids
 • Toegang tot Edinburgh Castle
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Minimumleeftijd is 5 jaar
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.