Avontuur met de Big Five van de zee vanuit Kaapstad

 • Locatie: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Duur: 10 uur (circa)
Van USD 172,93

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Laat Kaapstad achter om een zeecruise te beleven waarbij u witte haaien, walvissen, Kaapse pelsrobben en een verscheidenheid aan zeevogels kunt zien. Tijdens een 2 uur durende boottocht vanuit Gansbaai, vaart u door de wateren van Shark Alley om witte haaien te zien in hun zoektocht naar zeehondenhapjes. Reis vervolgens naar hotspots om walvissen, Afrikaanse pinguïns en andere zeevogels rond Dyer Island en Geyser Rock te bekijken. Deskundige gidsen tonen u het beste van deze prachtige Zuid-Afrikaanse zeewildernis.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Hapjes en drankjes inbegrepen
 • Kleine groepstour
Vertrek vanuit Kaapstad nadat u 's ochtends vroeg bent opgehaald bij uw hotel. U reist ongeveer 2,5 uur in een comfortabele minibus met airconditioning via een spectaculaire toeristische route naar Gansbaai.

Bij aankomst in Gansbaai ontmoet u uw gids voor de veiligheidsinstructies en een overzicht van wat u kunt verwachten tijdens uw cruise. Dan wordt u uitgerust met reddingsvesten en waterdichte uitrusting voordat u naar de speciaal gebouwde boot gaat.

Op het water vaart uw boot richting Dyer Island, dat zich op ongeveer 8 km van de kust bevindt. Dit eiland is een belangrijk vogelgebied en u vindt er vele vogelsoorten, waaronder de Afrikaanse pinguïns. Tijdens de boottocht vertelt uw gids u alles over de vogels die u ziet.

Hierna ziet u de Kaapse pelsrobben die bij Geyser Rock liggen te blaffen en spatten. Meer dan 60.000 zeehonden leven hier het hele jaar door. Ze trekken de aandacht van allerlei soorten haaien, inclusief de witte haai, die de zeehonden als een heerlijke maaltijd beschouwen. Zoek naar deze roofdieren met hun bek vol tanden terwijl uw boot door 'Shark Alley' vaart, een smal kanaal dat tussen Dyer Island en Geyser Rock loopt. Hier laten boten kooien met duikers in het water zakken, maar u hoeft niet in het water te zijn om actie te zien. De haaien zwemmen net onder het wateroppervlak en komen vaak tot vlakbij de boot.

Na een tocht door Shark Alley brengt de kapitein u naar een plek waar u walvissen kunt spotten. In de zomermaanden is de kans groot dat u Bryde walvissen en dolfijnen ziet. Maar het is ook het seizoen voor de sardinetrek. Zeevogels vliegen hier massaal naartoe om de sardines op te peuzelen die naar dit gebied migreren om te paren.

Wanneer u na ongeveer twee uur aan wal gaat, krijgt u een lichte lunch in het Great White House voordat u terugreist naar Kaapstad.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Let op: u wordt alleen gratis opgehaald bij hotels in het stadscentrum en bij Victoria en Alfred Hotels
Vertrektijd:
Ongeveer 6:30 - 7:00 uur
Ophalen wordt de dag voorafgaand aan de reis bevestigd, na een uitgebreide weers- en golfslagcontrole

U wordt vóór deze tijd bij uw hotel opgehaald. Neem contact op met de lokale reisorganisator om uw exacte ophaaltijd na te vragen.

Duur:
10 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert omstreeks 14:00 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Avontuur met de Big Five van de zee vanuit Kaapstad

See Penguins on Boulders Beach

Inbegrepen:
  • Ophalen en afzetten bij hotel (alleen bij bepaalde hotels)
  • Koffie/thee bij aankomst
  • Lichte lunch
  • Professionele gids
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Een waterdichte jas, muts/pet en dichte schoenen worden aanbevolen.
 • Kinderen jonger dan 11 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene.
 • Als u last hebt van zeeziekte, wordt aangeraden dat u op de avond voorafgaand aan de tour medicijnen neemt en nogmaals één uur voor vertrek
 • Afhankelijk van gunstige weersomstandigheden; bij annulering in verband met slecht weer hebt u recht op een andere datum of restitutie van het volledige bedrag
 • Minimaal 2 personen per boeking vereist
 • Let op: het seizoen voor het spotten van walvissen is van juli tot november.
 • Rolstoeltoegankelijk
Reisplan:
U wordt al vroeg opgehaald bij uw centraal gelegen hotel in Kaapstad en u reist ongeveer 2,5 uur in een minibus met airconditioning naar Gansbaai. De pret begint meteen met schitterende uitzichten langs de prachtige route vanuit de minibusramen.
U ontmoet uw gids in Gansbaai voor de veiligheidsinstructies en een overzicht van wat u kunt verwachten tijdens uw 2 uur durende cruise. Trek de nodige waterdichte uitrusting en reddingsvesten aan en u bent klaar om in de speciaal gebouwde boot te klimmen.
Bezoek Dyer Island, ongeveer 8 kilometer van Gansbaai. Hier ziet u de vele vogels die op het eiland wonen, waaronder Afrikaanse pinguïns, terwijl uw gids u vertelt over de wilde dieren in het gebied.
Ga vervolgens naar de nabijgelegen Geyser Rock, de thuisbasis van ongeveer 60.000 Kaapse pelsrobben. De zeehonden zijn interessant om naar te kijken, maar ze trekken ook de aandacht van de haaien, inclusief de witte haaien. Kijk uit naar haaien wanneer u door Shark Alley vaart, een kanaal tussen Geyser Rock en Dyer Island dat soms wemelt van haaien op zoek naar een zeehondenmaaltijd. Hier zijn veel boten die kooien met duikers in het water laten zakken, maar u kunt wel degelijk haaien zien zonder het water in te gaan: soms komen ze helemaal naar de boot toe gezwommen.
Ga verder naar een andere plaats om naar walvissen te zoeken, afhankelijk van het seizoen, evenals dolfijnen. Tijdens de sardinetrek in de zomer worden ook massa's zeevogels aangetrokken door het bewegende buffet.
Na een 2 uur durende zeecruise keert u terug naar de wal en gebruikt u een lichte lunch in het Great White House (inbegrepen). Vervolgens klimt u weer in de minibus en reist u comfortabel terug naar Kaapstad.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Alle verkopen zijn onherroepelijk en bij annulering wordt 100% van de kosten doorberekend.