Culturele reis door Kaapstad inclusief de townships Langa en Khayelitsha en Bo-Kaap

 • Locatie: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 51,15

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Ontdek het culturele erfgoed van Kaapstad en krijg een indruk van het leven in de townships tijdens deze 3,5 uur durende tour. Samen met een deskundige gids bekijkt u de bont gekleurde huizen van Bo-Kaap, ook wel de Maleisische wijk genoemd, en brengt u een bezoek aan drie townships aan de rand van de stad. U komt meer te weten over de Xhosa-cultuur in Langa, kijkt naar artiesten en handwerkslieden die aan het werk zijn in Gugulethu en verkent vervolgens de snelgroeiende township Khayalitsha met een lokale bewoner.

Talen tour

Gids Engels
Kies voor vertrek in de ochtend of de middag, ontmoet uw gids met een touringcar met airconditioning bij uw hotel in het centrum van Kaapstad en reis naar Bo-Kaap op Signal Hill. Deze wijk, ook bekend als de Maleisische wijk, is doordrenkt van geschiedenis en is grotendeels een gemeenschap van nakomelingen van Maleisische slaven.

Vergaap u aan de opvallende Kaap-Maleise architectuur en luister naar het commentaar van uw gids over de meest interessante voorbeelden. Maak foto's van de felgekleurde huizen terwijl u verdergaat langs winkels met aromatische kruiden en cafés die traditionele gerechten serveren.

U rijdt door naar Langa, de oudste en grootste township van de moederstad. Verken het gebied met uw gids en ontdek hoe de levendige gemeenschap - die vóór de apartheid is ontstaan - is doordrenkt van de geschiedenis en de cultuur van de Xhosa, een van de grootste culturele groepen in Zuid-Afrika. Als uw tour plaatsvindt op een zondag, woont u ook een dienst in een plaatselijke kerk bij.

Vervolgens reist u naar Gugulethu dat oorspronkelijk is gebouwd voor werknemers uit de agrarische regio Transkei in de provincie Oost-Kaap. U ziet de voorbeelden van armoede en ontwikkeling, zoals de sloppenwijken, pensions, restaurants en jazzclubs. Vervolgens brengt u een bezoek aan een lokale winkel en ziet u een aantal artiesten en ambachtslieden aan het werk.

Tot slot gaat u naar Khayalitsha op de Kaapse Vlakte. Khayelitsha betekent 'nieuw thuis' en is de grootste township van Zuid-Afrika. U komt langs huizen van steen en beton, maar ook langs geïmproviseerde krotten en krijgt te horen hoe deze snelgroeiende township zich richt op de toekomst. Vervolgens brengt u een bezoek aan een centrum waar bewoners worden onderwezen in vaardigheden zoals weven, voordat u begint aan een wandeltocht met een lokale gids. U bezoekt ook de hut van uw gids om de levensomstandigheden in de township van dichtbij te bekijken.

Na ongeveer 3,5 uur eindigt de tour en wordt u afgezet bij uw hotel in Kaapstad.

Let op: minimaal 2 personen per boeking vereist.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Let op: gratis ophalen en afzetten mogelijk bij hotels in het centrum, aan het Victoria and Alfred Waterfront, bij Green Point en bij Sea Point.
Vertrektijd:
9:00 of 13:30 uur

U wordt vóór deze tijd bij uw hotel opgehaald. Neem contact op met de lokale reisorganisator om uw exacte ophaaltijd na te vragen.

Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:
De tour keert terug op het vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Vertrek om 09.00 uur
Code: EN0900

Vertrekt om 9:00 uur

Engels
Van
USD 51,15
Prijsgegevens
Vertrek 13.30 uur
Code: EN1330

Vertrekt om 13:30 uur

Engels
Van
USD 51,15
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Culturele reis door Kaapstad inclusief de townships Langa en Khayelitsha en Bo-Kaap

Cultural Cape Town

Inbegrepen:
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Gids
 • Vervoer per voertuig met airconditioning
 • Entree
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Minimaal 2 personen per boeking vereist
 • Touringcars zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 • Toiletten zijn aanwezig in bussen met een capaciteit van 28 tot en met 44 passagiers. Er zijn geen toiletten op de minibusjes en Sprinters voor 15 personen. Het voertuig dat wordt gebruikt, is afhankelijk van het aantal passagiers op de dag zelf
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Alle verkopen zijn onherroepelijk en bij annulering wordt 100% van de kosten doorberekend.