Boedapest hamer en sikkel-tour - Communistische tijden, revolutie van 1956, WO I en II

 • Locatie: Budapest, Hongarije
 • Duur: 3 uur (circa)
Van USD 65,08

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Reis door de fascinerende communistische geschiedenis van Hongarije tijdens deze historische wandeling door Boedapest. Gedurende drie uur geeft uw gids u inzicht in het turbulente verleden van Hongarije gevuld met overwinningen, mislukkingen en strijd, van de overheersing van 'Big Brother' tot de val van het IJzeren Gordijn en alles daartussen. Bezoek de omgeving rondom het Hongaarse parlementsgebouw en luister naar verhalen over WOI, WOII, de Hongaarse revolutie van 1956 en de val van de Sovjet Unie terwijl u door de straten van Boedapest loopt en een privé-tentoonstellingszaal bezoekt om een glimp op te vangen van het dagelijkse leven en het communistische regime waar de mensen ooit onder leefden.
Ga terug naar de goede oude tijd toen we in Trabants reden, sterke drank op het werk dronken, in appartementenblokken woonden, in rijen stonden voor bananen, twee paspoorten hadden, bonnenboekjes hadden, er geen tv op maandag was en we geen vrijheid van meningsuiting hadden! Ervaar de periode vóór de opstand van 1956, volg de betogingen, beleef de gevechten, luister naar de verhalen!

Talen tour

Gids Engels
De Hamer en sikkel-tour, zoals het vroeger was, kameraad! Deze tour werd zeer positief beoordeeld door de NY Times, Wall Street Journal en andere grote kranten en neemt u mee op een reis terug in de tijd naar het leven tijdens vijftig jaar communisme.

We vatten samen hoe het allemaal begon, hoe Big Brother ons vertelde wat we wel en niet mochten doen. Wij vertellen u alles over het leven achter het IJzeren Gordijn. Hoe kinderen werden opgevoed, hoe gezinnen woonden, hoe er werd gereisd, waarheen we konden reizen, hoe lang het duurde om een paspoort aan te vragen en vele andere interessante ervaringen, van de zwarte markt tot de rijen voor bananen.

Bovendien bevat de tour een bezoek aan onze eigen expositieruimte, waar we u laten kennismaken met de echte kenmerken van een Hongaars huis door middel van voorwerpen en typisch meubilair. Daarnaast hebben we een uitgebreide collectie communistische voorwerpen, zoals rode en blauwe paspoorten, registratieboeken van de partij, speldjes, medailles, geld en enorme posters die laten zien met welke propaganda wij ooit te maken hadden!

Tijdens de tour laten we u kennismaken met de historische benadering van de afgelopen 200 jaar van de moderne Hongaarse geschiedenis. Het verleden van Hongarije is gevuld met overwinningen, mislukkingen en conflicten. Wij leiden u door deze bewogen tijden via de bezienswaardigheden die de historische uitkomst laten zien en hoe deze het hedendaagse Hongarije hebben vorm gegeven.

Tijdens de tour doorlopen we de Hongaarse geschiedenis die de wereld opschudde met de revolutie van 1956 als een van de belangrijkste thema's. Voorafgaand aan de revolutie van 1956 gaven vele gebeurtenissen, zoals de onafhankelijkheidsoorlog, het Grote Compromis, WO I en WO II, betekenis aan de Hongaarse zoektocht naar vrijheid. Na deze ontdekkingstocht door de recente geschiedenis richten we ons op de nieuwe communistische regering na de Tweede Wereldoorlog, die leidde tot de gebeurtenissen van de revolutie van 1956. De tour voert u langs de herdenking van de eerste protesten en betogingen en de eerste schoten en slachtoffers die ertoe leidden dat de Hongaren terugvochten tegen het verderfelijke regime, en langs enkele van de belangrijkste gebieden waar alles heeft plaatsgevonden. Sommige stops en verhalen hebben betrekking op ons Vrijheidsplein voor de rol die Kardinaal Mindszenty speelde in de revolutie, evenals de betekenis van het plein en het enige overgebleven eerbetoon aan de Sovjet-Unie! Wij omarmen de figuur Imre Nagy met zijn monument ter nagedachtenis aan de man die de leiders in Moskou trotseerde en daar twee jaar later voor moest boeten aan de galg. Een andere stop is het Parlementgebied waar de schoten werden gelost die ertoe leidden dat de opstandelingen de wapens oppakten om de vrijheid te beschermen.

Wij behouden ons het recht voor om tourprogramma's gedurende het hele jaar zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen wegens bouwwerkzaamheden, sluitingen voor evenementen, festivals, enzovoort.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Absolute Tour Center - 1065 Boedapest, Lázár utca 16. (achter het operahuis)
Vertrektijd:
14:30 uur
Duur:
3 uur (circa)
Gegevens terugreis:
In het centrum van de stad, dicht bij het openbaar vervoer.

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Boedapest hamer en sikkel-tour - Communistische tijden, revolutie van 1956, WO I en II

Soviet War Memorial

Inbegrepen:
 • Engelssprekende gids
 • Bezoek aan onze privé-expositieruimte
 • Vele stops om foto's te maken en vragen te stellen
Niet inbegrepen:
 • Entreekosten voor bezienswaardigheden en musea
 • Vervoer naar het ontmoetingspunt of vanaf het eindpunt
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging wordt ontvangen ten tijde van de boeking, tenzij geboekt binnen 2 dagen van vertrek. In dat geval ontvangt u de bevestiging binnen 48 uur, afhankelijk van beschikbaarheid
 • Deelnemers moeten genoeg conditie hebben om tot 3 uur achter elkaar in een gematigd tempo te lopen 
 • Tour vindt plaats onder alle weersomstandigheden
 • Voor een bezoek aan de tentoonstellingsruimte moet u in staat zijn om één trap (met leuning) te beklimmen
 • Tours gaan door bij elke weersomstandigheid, trek wel geschikte kleding aan
 • Leverancier is niet verantwoordelijk voor onvoorziene vertragingen of ongevallen
 • Wij behouden ons het recht voor om tourprogramma's gedurende het hele jaar zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen wegens bouwwerkzaamheden, sluitingen voor evenementen, festivals, enzovoort.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.