Viator Exclusive: privétour naar Vlaamse slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog vanuit Brussel

 • Locatie: Brussel, België
 • Duur: 13 uur (circa)
Van USD 186,32

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Beleef deze zeer aangrijpende privétour van Brussel naar de Vlaamse slagvelden om te gedenken dat het 100 jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog begon en de slag om Passendaele (1917) plaatsvond – een Viator Exclusive die u nergens anders kunt boeken. Bezoek het Duitse 'Studentenfriedhof' in Langemark, de Tyne Cot Cemetery voor militairen uit het Britse Gemenebest en monumenten ter nagedachtenis aan de vele militairen die in de oorlog het leven hebben gelaten. Ontdek waar John McCrae zijn beroemde gedicht 'In Flanders Fields' schreef en bezoek de locaties waar belangrijke slagvelden hebben plaatsgevonden. Tot slot woont u de Last Post-ceremonie bij, een emotioneel dagelijks eerbetoon aan de gevallenen. Bij een privétour hebt u de flexibiliteit om het reisplan te laten aanpassen aan uw interesses en krijgt u meer persoonlijke aandacht van uw gids.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Stap terug in de tijd tijdens een historische tour
 • Alleen bij Viator
 • Dagtrip (van bestemming A naar B)
U vertrekt vanuit uw centraal gelegen hotel in Brussel in een privé-auto met airconditioning. Onderweg vertelt uw gids over de historische achtergrond van deze Viator Exclusive-tour. Luister naar de fascinerende feiten en cijfers over een van 's werelds meest verwoestende oorlogen terwijl u via Gent naar het In Flanders Fields Museum rijdt.

De eerste stop is in het stadje Diksmuide, waar de destructieve 'Dodengang' zich bevindt. Eerst steekt u de beroemde spoorwegdijk over en stopt bij Onze-Lieve-Vrouwhoekje, zodat u zich kunt indenken hoe belangrijk de inundatie door het Belgische leger was. In St. Julien eert het monument ter nagedachtenis van de Canadese strijdkrachten de slachtoffers van de eerste gasaanval in 1915. U vervolgt uw trip met een bezoek aan Essex Farm, waar John Mc Crae zijn beroemde gedicht 'In Flanders Fields' schreef. Daarna bezoekt u Tyne Cot, de grootste begraafplaats ter wereld voor militairen uit het Britse Gemenebest. Hier liggen 13.000 mannen begraven, en er is ook een muur met 35.000 namen van mannen die nog steeds worden 'vermist'. De vreselijke gevechten, ook wel bekend als de 3e slag om Ieper of Passendaele, hebben aan beide kanten talloze slachtoffers gemaakt. U kunt het Memorial Museum Passendaele 1917 (niet inbegrepen) bezoeken, evenals het Polygoonbos en de bijbehorende begraafplaats (ongeveer 2000 grafstenen).

Via Wijtschate komt u aan bij de beroemde Spanbroekmolenkrater, ook wel Pool of Peace genoemd, de grootste mijnkrater gevuld met water in Vlaanderen. We gaan verder naar Mesen, met het monument voor het Kerstbestand, en rijden de heuvel af voor een fantastisch uitzicht op zowel de Ierse toren als de gedenkzuil voor de Nieuw-Zeelandse Divisie, die is gebouwd waar eens de Duitse loopgraven waren. U maakt een stop bij het Ierse Vredespark en uw bezoek eindigt in Ploegsteert, waar u stopt bij het Memorial to the Missing, de gedenkplaat voor Winston Churchill en in de velden waar het Kerstbestand plaatsvond in 1914.

Eenmaal terug in Ieper rond 18:15 uur, hebt u wat vrije tijd voor het diner (niet inbegrepen) en om 20:00 uur precies woont u de Last Post-ceremonie bij aan de Menenpoort, waarin 55.000 namen van vermiste militairen staan gegraveerd. Na afloop van de ceremonie rijdt uw gids u terug naar Brussel, waar u om ongeveer 21:30 uur aankomt.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Uw centraal gelegen hotel in Brussel
Vertrektijd:
8:30 uur
Duur:
13 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert omstreeks 21:45 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Viator Exclusive: privétour naar Vlaamse slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog vanuit Brussel

Viator Exclusive: Private World War I Battlefields Tour of Flanders from Brussels

Inbegrepen:
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Vervoer per particulier voertuig
 • Professionele gids
 • Privétour
Niet inbegrepen:
 • Entree voor de Dodengang in Diksmuide (4 € per persoon) en het Memorial Museum Passendaele (9 € per persoon)
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken
 • Lunch
Aanvullende informatie:
 • U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
 • Indien u speciale verzoeken hebt, als u bijvoorbeeld naar het graf van een familielid wilt zoeken, neemt u vóór de tour contact op met de reisorganisator
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.