Privétour: Tweede Wereldoorlog - Ardennenoffensief vanuit Brussel

 • Locatie: Brussel, België
 • Duur: 12 uur (circa)
Van USD 205,29

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Kom alles te weten over de Slag om de Ardennen, het enorme verrassingsoffensief van de Duitsers aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, tijdens deze aangrijpende en informatieve privétour vanuit Brussel. Volg de frontlinie van de Slag om de Ardennen en rijd langs gedenktekens, monumenten en bewaard gebleven tanks. Bezoek de Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle en het Deutscher Soldatenfriedhof Bastogne-Recogne. Bezoek de plek waar het Bloedbad van Malmedy heeft plaatsgevonden en bekijk het schitterende Mardasson Memorial ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten bij Bastogne, evenals de begraafplaats waar generaal Patton is begraven. Aangezien u op een privétour bent, zult u meer persoonlijke aandacht van uw deskundige gids krijgen en een meer ontspannen ervaring beleven.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Privétour voor uw groep met gids/chauffeur
 • Privégids voor een meer persoonlijke belevenis
 • Stap terug in de tijd tijdens een historische tour
 • Dagtrip (van bestemming A naar B)
U wordt 's morgens bij uw hotel in het centrum van Brussel opgehaald voor uw privétour langs locaties die van belang waren in de Tweede Wereldoorlog. Uw enthousiaste en goed geïnformeerde gids zal u talrijke historische feiten en anekdotes over het Ardennenoffensief (ook: de Slag om de Ardennen) vertellen en kan het reisplan eventueel aanpassen aan uw persoonlijke interesses.

U reist per luxe privévoertuig naar de Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle, waar bijna 8000 militairen hun laatste rustplaats hebben gevonden. De rijen plechtige graftekens vormen een indrukwekkend beeld. Uw volgende stop is een gedenkplaats tussen Büllingen en Bütgenbach die is opgedragen aan de militairen van de 1e infanteriedivisie (de oudste divisie van het Amerikaanse leger) die zich manmoedig tegen de Duitse aanval hebben verzet. De divisie heeft als bijnaam The Big Red One, vanwege de rode 1 op de schouder.

Uw tour gaat verder naar de locatie van het Bloedbad van Malmédy, waar 84 Amerikaanse krijgsgevangenen bruut zijn afgeslacht door de SS. Tijdens de lunch (voor eigen rekening) in het stadje Stavelot kunt u de gids eventuele vragen stellen. Na de lunch gaat u kijken naar een verlaten Duitse Tiger II-tank in La Gleize, een dorp dat het tijdens de Slag om de Ardennen behoorlijk te verduren heeft gehad.

Ga vervolgens de grens over naar Hamm in Luxemburg en breng een bezoek aan het Luxembourg American Cemetery and Memorial. Zie waar de Amerikaanse generaal Patton en 5076 Amerikaanse soldaten zijn begraven.

Daar vandaan gaat u naar het Deutscher Soldatenfriedhof Bastogne-Recogne, waar bijna 7000 militairen zijn begraven. Geef uw ogen goed de kost wanneer u door Foy rijdt; mogelijk spot u aan de rand van de bossen schuttersputjes die nog in tact zijn. Uw volgende stop is een van de meest aangrijpende locaties van de tour: Mémorial du Mardasson bij Bastenaken. Dit enorme monument is opgezet ter nagedachtenis aan de bijna 77.000 Amerikaanse militairen die tijdens het Ardennenoffensief gewond zijn geraakt of zijn gedood.

Als u meer wilt weten over het Ardennenoffensief, bezoekt u bij het Bastogne War Museum de interactieve displays (voor eigen rekening). In Bastenaken zult u ook een echte Sherman-tank zien en monumenten ter nagedachtenis aan twee beroemde Amerikaanse generaals: generaal McAuliffe en generaal Patton.

Verlaat Bastogne en rijd door de prachtige Maasvallei en via de snelweg terug naar Brussel. Uw gedenkwaardige 12 uur durende privétour langs historische locaties van de Slag om de Ardennen eindigt om ongeveer 20:00 uur bij uw hotel in Brussel.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Uw centraal gelegen hotel in Brussel
Vertrektijd:
7:45 uur
Duur:
12 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Privétour: Tweede Wereldoorlog - Ardennenoffensief vanuit Brussel

Private Tour: World War II Battle of the Bulge Tour from Brussels

Inbegrepen:
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Vervoer per particulier voertuig
 • Professionele gids
Niet inbegrepen:
 • Entree voor het Bastogne War Museum (ca. 12 euro)
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • U ontvangt binnen 48 uur een boekingsbevestiging, afhankelijk van de beschikbaarheid
 • Bastogne War Museum is geopend van dinsdag t/m zondag (dagelijks in juli en augustus)
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.