Wandeling door het Berlijn van de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog

 • Locatie: Berlijn, Duitsland
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 16,67

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Ontdek de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog tijdens deze wandeltocht van een halve dag door Berlijn. Kom alles te weten over de gebeurtenissen die leidden tot de uiteindelijke overgave van Duitsland tijdens uw bezoek aan de belangrijkste historische locaties van de stad die u samen met uw deskundige gids bezichtigt. Kom meer te weten over de Sovjet-aanval wanneer u de route naar het slagveld voor de Reichstag volgt, de locatie van Hitlers bunker bekijkt en ontdekt vanwaar de Duitse luchtmacht werd gecoördineerd. U hoort hoe de Tweede Wereldoorlog verliep en hoe het leven voor mensen in die tijd was, en met name voor degenen die in verzet kwamen tegen het regime, en hoe de gruwelijkheden in 1945 zijn geëindigd.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Ophalen bij een centraal ontmoetingspunt
 • Stap terug in de tijd tijdens een historische tour
Tijdens deze fascinerende historische wandeltocht krijgt u inzicht in een van de belangrijkste periodes van de geschiedenis waarbij u de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog ontdekt tot aan de overgave van Duitsland en de ineenstorting van het nazi-regime in Berlijn op 2 mei 1945. Bekijk waar de Luftwaffe, de Duitse luchtmacht, de Battle of Britain coördineerde, en bekijk de locatie van het Ministerie van Propaganda van Goebbels waar de beruchte speeches zijn geschreven. Volg de route die de Sovjets hebben genomen voor hun aanval op het laatste slagveld voor de Rijksdag en stop bij het Treptower Ehrenmal.

Bezoek de locatie van Hitlers Rijkskanselarij, van waaruit nazi-Europa werd geregeerd, en de locatie van Hitlers bunker. Uw deskundige gids vertelt u over de laatste dagen van Hitler in deze bunker en u krijgt stap-voor-stap te horen hoe hij zelfmoord heeft gepleegd op 30 april, 1945. Tijdens de wandeltocht komt u ook meer te weten over degenen die weerstand boden tegen de nazi's. Kom alles te weten over de Duitse verzetsbeweging die onder leiding stond van Claus von Stauffenberg, Henning von Tresckow en Hans Oster.

Als u langs deze belangrijke historische locaties komt, krijgt u een idee van het leven van de inwoners van Berlijn in die tijd. Uw deskundige gids zal u vertellen hoe de nazi's aan de macht kwamen, over het Lebensraum-beleid van Hitler - de verontrustende politieke ideologie die heeft geleid tot de Holocaust - en over het pad naar oorlog en de vernietiging van Europa.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Centrum van Berlijn, metrostation Zoologischer Garten
Vertrektijd:
10:00 uur
Duur:
4 uur (circa)

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Rondwandeling in het Engels
Code: ENG1000

Wandeltocht door Berlijn (Engelstalig)

Engels
Van
USD 16,67
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Wandeling door het Berlijn van de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog

Final Days of World War 2: Sovjet Memorial Berlin

Inbegrepen:
 • Lokale professionele gids
Niet inbegrepen:
 • Kaartje voor Berlin Transport AB Zone (ong. 2,70 euro)
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Vergeet niet om een kaartje voor Berlin Transport AB Zone mee te nemen (ong. 2,70 euro)
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.

Beoordeling door: Erik-Jan K , november 2015

Jay Jay was onze Ierse guide. We hadden een Engelse tour vanwege een Engelstalig gezelschap. De guide ging diep in op de geschiedenis van alles wat er in en rond Berlijn gebeurt. Zelden iemand zo enthousiast zien vertellen. Hij gaf aan hij eerst Geschiedenis leerkracht zou worden, Als hij dit alsnog besluit te doen hebben de studenten een goede verhalen verteller voor de klas staan.

Beoordeling door: T.A. L , juni 2013

Een geweldig leuke wandeling met Maria de gids die echt heel erg veel over World War 2 wist te vertellen echt een aanrader. Wil je Berlijn leren kennen en haar verleden doe dan de World War 2 Walking tour, een echte aanrader.