Wandeltocht van een halve dag met informatie over Oost-Berlijn en de Koude Oorlog

 • Locatie: Berlijn, Duitsland
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 16,30

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Proef de authentieke sfeer van Oost-Berlijn tijdens een wandeltocht van een halve dag met gids. Bekijk tijdens deze tour, perfect voor geschiedenisliefhebbers, de populairste attracties van de Duitse hoofdstad, waaronder de Berlijnse Muur, Alexanderplatz en het hoofdkwartier van de geheime politie. Hoor van uw deskundige gids u hoe de Duitse Democratische Republiek (DDR) na de Tweede Wereldoorlog werd gevormd en tot het einde van de Koude Oorlog bleef bestaan, en leer hoe het leven was voor inwoners van de DDR in deze periode.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Proef de atmosfeer tijdens een wandelingtocht
 • Kleine groep garandeert persoonlijke service
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
Op deze historische wandeling leert u alles over Berlijn en de Koude Oorlog terwijl u uw gids volgt langs de bekendste plekken van Berlijn. Kom meer te weten over de twee kanten van Berlijn die 40 jaar na de Tweede Wereldoorlog bleven bestaan: de ene helft een bolwerk van het Westen achter het IJzeren Gordijn en de andere helft een hoofdstad die de superioriteit van het communisme wilde bewijzen.

Begin uw tour om 10:00 uur bij treinstation Hackescher Markt in Oost-Berlijn. Ga vanaf daar naar het gedenkteken bij de Berlijnse Muur en leer meer over de veiligheidsmaatregelen die werden getroffen om te voorkomen dat DDR-burgers naar West-Berlijn konden komen. Uw gids vertelt u over de risico's die velen namen om te ontsnappen aan de beruchte veiligheidsdienst, de Stasi, en hoeveel van hen het leven verloren bij hun poging. Ga verder naar de Bornholmer Strasse om de plek te zien waar de muur in 1989 viel en hoor het verhaal achter deze historische gebeurtenis.

Loop over de Karl-Marx-Allee, voorheen beter bekend als Stalinallee, en leer hoe de pompeuze architectuur van deze boulevard was bedoeld om de macht van de communisten tijdens de Koude oorlog te benadrukken.

Breng vervolgens een bezoek aan het voormalige hoofdkwartier van de Stasi, de Oost-Duitse angstaanjagende geheime politie, en ontdek hoe de Oost-Duitse staat haar eigen volk steeds meer bespioneerde, waardoor een systeem van volledige overheidscontrole over de burgers ontstond.

Eindig uw tour bij Alexanderplatz, de plek van de iconische Fernsehturm (televisietoren) in het hart van de voormalige Oost-Duitse hoofdstad.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
S-Bahn-station Hackescher Markt
Vertrektijd:
10:00 uur
Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:
De tour eindigt om ongeveer 14:00 uur op Alexanderplatz

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Wandeltocht van een halve dag met informatie over Oost-Berlijn en de Koude Oorlog

East Berlin and Cold War Half-Day Walking Tour

Inbegrepen:
 • Professionele gids
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Vervoerbewijs voor zones A en B van Berlijn (ong. EUR 7)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Tours gaan door bij elke weersomstandigheid, dus trek geschikte kleding aan
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie