Halfdaagse stadswandeling door Berlijn

 • Locatie: Berlijn, Duitsland
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 16,58

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Ervaar het heden en verleden van Berlijn tijdens deze 4 uur durende wandeling met gids door de stadswijk Mitte. Bezoek bezienswaardigheden uit de Pruisische periode, het Keizerrijk, de nazitijd, de Koude Oorlog en de moderne periode, en krijg inzicht in de evolutie van deze fascinerende Duitse hoofdstad. Wandel langs de beroemde Berlijnse Muur en volg Unter den Linden naar de Brandenburger Tor. Bekijk de herbouwde Rijksdag en het Holocaust-monument en luister naar de verbazingwekkende verhalen van de Koude Oorlog in Berlijn bij Checkpoint Charlie. Uw wandeling door Berlijn is ook inclusief een gratis plattegrond van de stad en een reisgids.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Proef de atmosfeer tijdens een wandelingtocht
 • Kleine groep garandeert persoonlijke service
 • Ochtend- of middagvertrek naar keuze
Maak een wandeling terug in de tijd tijdens een ontdekkingstocht door de vele lagen van de geschiedenis in Berlijn, van de Pruisische periode tot de gewelddadige 20e eeuw en de huidige periode van wedergeboorte. Geschiedenisfans en mensen die geïnteresseerd zijn in de opmerkelijke wedergeboorte van het Berlijnse stadscentrum zullen genieten van deze interessante, 4 uur durende trip langs de belangrijkste monumenten die de stad rijk is.

Begin uw dag in het S-Bahn-station Hackescher Markt, waar u uw gids ontmoet. Luister tijdens de tour naar een inleidend overzicht van de vreemde, kronkelige geschiedenis van Berlijn, van de stichting van de stad tot verhalen over de turbulente oorlogsjaren en het moderne tijdperk. Loop over de Berlijnse boulevard Unter den Linden, een verkeersader tussen het Stadtschloss-paleis, de Pariser Platz en de Brandenburger Tor. In de 19e eeuw was deze elegante straat een van de beroemdste in de stad geworden, en hij werd nog grootser naarmate de grenzen van Berlijn verder westelijk kwamen te liggen.

Ga vervolgens naar het Museumsinsel (Museumeiland), en stop bij de Staatsbibliotheek (waar Albert Einstein ooit werkte) en het monument Neue Wache. Ga onder de monumentale Brandenburger Tor door, waar Unter den Linden begint, en bekijk de vlakbij gelegen Rijksdag, waar het Duitse parlement zetelt. Verken de Pariser Platz met Hitlers bunker en het Holocaust-monument voor de vele Joden die zijn omgekomen tijdens het naziregime.

Volg de 'dodenstrip' naar Checkpoint Charlie, het beruchte grenspunt voor degenen die reisden tussen Oost- en West-Berlijn, en breng een bezoek aan de Bebelplatz, de beruchte locatie waar in 1933 boeken werden verbrand door de nazi's. Daarna hebt u tijd voor een wandeling langs de Berlijnse Muur, de grens tussen Oost en West tijdens de Koude Oorlog, en hoort u meer details over de triomfantelijke val in 1989.

Neem even de tijd om te stoppen bij het Topographie des Terrors-museum, waar vroeger het hoofdkwartier van Gestapo en SS was. Uw gids vertelt over de betekenis van de locatie van het museum, bewust gekozen door de leiders van de stad om te komen tot confrontatie en verzoening met de verschrikkelijke momenten van het verleden van Berlijn. Kijk naar beneden in kelders die zijn uitgegraven in het gebouw, een huiveringwekkende plek waar politieke gevangenen vroeger werden gemarteld en vermoord.

Sluit uw tour door Berlijn vrolijker af met een stop in het moderne gebied van de Potsdamer Platz, vroeger een 'dode zone' tussen Oost en West, maar inmiddels weer opgebouwd. Maak daarna een wandeling langs de Friedrichstrasse, een buurt met chique winkels. Uw tour eindigt op de Gendarmenmarkt, waar u een plattegrond van de stad krijgt met nuttige informatie over het Berlijnse openbaar vervoer, uitgaansgelegenheden en musea.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
S-Bahn station Hackescher Markt
Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:
De tour eindigt op de Gendarmenmarkt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Ochtendtour 10:30 uur
Code: EN1030

'Tour vertrekt om 10:30 uur van een centraal ontmoetingspunt in Oost-Berlijn. Tour vindt elke dag van het jaar plaats.

Engels
Van
USD 16,58
Prijsgegevens
Middagtour 14:00 uur
Code: EN1400

Tour vertrekt om 14:00 uur van een centraal ontmoetingspunt in Oost-Berlijn. Tour vindt alleen van 1 april t/m 31 oktober plaats.

Engels
Van
USD 16,58
Prijsgegevens
Morning Tour 9:00am in English
Code: DE0900

Tour departs from a central meeting point in East Berlin at 9:00am. Tour operates in July with English tour guide.

Engels
Van
USD 16,58
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Halfdaagse stadswandeling door Berlijn

Discover Berlin City Walking Tour

Inbegrepen:
 • Kaart van de stad/stadsgids
 • Professionele gids
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:

 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Niet rolstoeltoegankelijk
Reisplan:
 
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.

Beoordeling door: Kristof L , augustus 2016

Heel goed. De gids, Wouter Bernhardt, vertelde het op een rustige manier met veel humor in uitstekend Engels. Veel bijgeleerd, kortom, hij mag altijd als gids optreden.

Beoordeling door: Mattheus W , november 2015

Het was een geweldig interessante toer. Onze gids Dennis was SUPER!!! Hij heeft alles op een geweldige manier verteld, zo prachtig dat er zelfs mensen op het einde van de toer erg geëmotioneerd waren. Was erg aangrijpend. Een aanrader!!!

Beoordeling door: Kim-Han T , juni 2015

Mijn ervaring met een dergelijke tours is dat de reisleider erg belangrijk is. En dat was gelukkig bij ons het geval. Reisleider Rik deed erg goed zijn best en vertelde alles met veel enthousiasme waardoor het erg prettig was om er naar te luisteren. Het is een stevige wandeling maar zeer zeker de moeite waard.

Beoordeling door: Dirk B , maart 2015

Zeer goede gids, Dennis, heeft ons van 10 uur tot 15 uur een fraai stuk van Berlijn laten zien. Zeer interessant en zeer enthousiast gebracht. Een echte aanrader...!!!!!!!!

Beoordeling door: ben H , februari 2014

Veel gehoord+gezien,trek je beste schoenen maar aan.
Gids Rick had er zin in en hield er een straf tempo op na,maar deze tocht is echt een aanrader

Beoordeling door: J.H. R , januari 2014

Echt aan te raden. We hebben heel veel informatie over Berlijn en haar geschiedenis gehoord en gezien. Onze gids was een enthousiaste student. Echt fantastisch.

Beoordeling door: hugo d , november 2013

Tof; de meeste plaatsen hadden wij ondetrussen al bezocht, maar werden door de enthousiaste gids echt in hun kader geplaatst en van commentaar voorzien. Een aanrader voor iedereen die Berlijn voor de eerste keer bezoekt. 5 sterren voor gids en parcours

Beoordeling door: Svend Aage A , augustus 2013

Stor ros til Rick, der guidede os gennem turen. Fantastisk oplevelse levendegjort af hans entusiastiske måde at fortælle om Berlins historie. Kan varmt anbefales. Helt perfekt vil det blive, hvis man efterfølgende besøger de enkelte steder og så bruger den fornødne tid til at fuldende oplevelsen.

Beoordeling door: H M , augustus 2016

Dit was zeer interessant. Leuke enthausiaste gids die de geschiedenis van Berlijn vertelde

Beoordeling door: Bent H , augustus 2013

Meget god og lærerig dag godt fortalt af vores guide (Edo) han var virkelig god til at fremlægge Berlins historie