Berlijn Super Saver: fietstour door de stad met dagtrip naar Potsdam per trein met fietstour

 • Tourcode: 3933SAVER2
 • Locatie: Berlijn, Duitsland
 • Duur: 2 dagen (circa)

Dit product is momenteel niet beschikbaar

 • Gegevens
Als u een reis naar Berlijn hebt gepland, kunt u de stad en zijn prachtige omgeving ontdekken met deze Super Saver, inclusief een fietstour door de stad en dagtrip naar Potsdam met een tweede fietstour. Combineer de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn met de stad Potsdam die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat - allemaal tegen een gereduceerde prijs! Breng de dinsdag, donderdag, vrijdag of zaterdag door op een comfortabele beachcruiser, ontdek de bezienswaardigheden van Berlijn en leer via uw lokale gids meer over de geschiedenis van deze fietsvriendelijke stad. Neem de volgende dag een trein naar het nabijgelegen Potsdam en ontdek de prachtige paleizen, parken en buurten met de fiets - een ideale trip!

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Fantastische verkenning van de stad
 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Perfecte kennismaking voor nieuwe bezoekers
 • Alle noodzakelijke uitrusting inbegrepen
Fietstour door Berlijn (dag 1, dinsdag, donderdag, vrijdag of zaterdag, 4,5 uur)
U krijgt van uw gids voordat u op uw fiets stapt een korte inleiding over Berlijn. Tijdens de fietstour fietst u op een beachcruiser met een comfortabel, zacht zadel, brede wielen en makkelijk te gebruiken stuur en remmen, en meerdere versnellingen zodat u op een ontspannen manier kunt fietsen. U fietst over minder bekende straten die een unieke kijk geven op het heden en verleden van Berlijn, of u nu voor het eerst in Berlijn bent of er al vaker bent geweest.

Als u langs de bekendste bezienswaardigheden komt, leert u meer over alle facetten van de geschiedenis van de Pruisen, de Weimar Republiek, Hitler en het Derde Rijk tot aan de koude oorlog en het Berlijn van vandaag. Stop om de paar honderd meter om de bezienswaardigheden met uw gids te bespreken en om foto's te maken.

Omdat er zoveel te zien is in deze vlakke, fietsvriendelijke stad, komt u tour over meerdere fietspaden, evenals routes door prachtige parken. Onderweg bezoekt u een biertuin om het authentieke Berlijn te ervaren en zodat de 4,5 uur durende fietstocht minder vermoeiend aanvoelt!

Bekijk in het reisplan hieronder een volledige lijst van bezienswaardigheden.

Potsdam met de trein inclusief fietstocht (dag 2, woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag; 6,5 uur)
In Berlijn reist u met uw gids per trein naar Potsdam, en de fietsen komen ook mee. Bij aankomst begint u aan uw ontspannen fietstocht door dit pittoreske dorpje dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Geniet van de prachtige bezienswaardigheden terwijl u door Potsdam fietst, inclusief een ritje door het historische centrum van de stad en bewonder de schilderachtige rode bakstenen huizen van de Hollandse wijk (Holländisches Viertel). Uw gids zal u wijzen op het Sanssouci Palace en het New Palace, oorspronkelijk het werk van Frederik II van Pruisen, evenals de Orangerie en historische molen die in de schitterende Sanssouci Gardens staan.

Bekijk het prachtige marmeren paleis voordat u het Cecilenhof Palace binnengaat waar Truman, Stalin en Churchill het Akkoord van Potsdam zijn overeengekomen (inclusief toegang). Terug op de fiets fietst u tussen het voormalige West- en Oost-Berlijn via de Glienicke-brug waar spionnen tijdens de Koude Oorlog werden uitgewisseld. Onderweg vertelt uw gids anekdotes terwijl u een aantal historische locaties tegenkomt.

Uw fietstocht duurt ongeveer 4,5 uur en is ongeveer 16 km lang - de ideale manier om het contrast te zien tussen de creatieve universiteitsstad van vandaag en het communistische verleden achter het IJzeren Gordijn. Neem een pauze om te lunchen (op eigen kosten) bij de biertuin - de plek van de oude koninklijke melkveehouderij - voordat u met de trein naar Berlijn teruggaat.

Klik op 'Bekijk aanvullende informatie' om een plattegrond te zien van het ontmoetingspunt.


Programmagegevens

Vertrekpunt:
Alexanderplatz, Berlijn
Vertrektijd:
 • Dag 1: 11:00 uur voor fietstour door Berlijn
 • Dag 2: 9:45 uur voor dagtrip naar Potsdam en fietstocht
Duur:
2 dagen (circa)
Gegevens terugreis:
Beide tours keren terug naar het oorspronkelijke vertrekpunt om ongeveer 15:30 uur op dag 1 en tussen 16:30 en 17:30 uur op dag 2. De tijd waarop u op dag 2 terug bent, hangt sterk af van het tempo van de deelnemers aan de tour.

Aanvullende informatie

Berlijn Super Saver: fietstour door de stad met dagtrip naar Potsdam per trein met fietstour

New Palace in the Sanssouci Royal Park

Inbegrepen:
 • Fietstours
 • Nieuwe beachcruiser-fiets en helm
 • Treinkaartje
 • Gids
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:

 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
Reisplan:

Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie