Fietstour door Berlijn: Berlijnse Muur en Koude Oorlog

 • Locatie: Berlijn, Duitsland
 • Duur: 4 uur 30 minuten (circa)
Van USD 32,60

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Deze fietstour door Berlijn gaat in op een zwarte bladzijde uit de Berlijnse geschiedenis, de Koude Oorlog, en is een rustige manier om meer te zien van het voormalige DDR, van de muur, en van wat Berlijn de unieke stad maakt die het vandaag de dag is. Is dit uw eerste trip naar Berlijn of bent u al een halve 'Berliner'? Deze fietstocht is voor iedereen een geweldige manier om de stad te zien.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Fiets door de stadsstraatjes om de atmosfeer te proeven
 • Kleine groep garandeert persoonlijke service
Een zeer interessante vier en een half uur durende tour waarop u op een ontspannen manier 10 kilometer fietst. Tijdens deze tour komt u meer te weten over de verdeling van Berlijn en waarom dat is gebeurd, Berlin Airlift, verhalen van spionage door zowel de bondgenoten als de gevreesde geheime politie van Oost-Duitsland (Stasi), de val van het communisme, hoe Berlijn omgaat met het verleden en nog veel en veel meer.

De tour begint met een uitleg over de Berlijnse Muur en de route die u zult volgen, en daarna kunt u op uw comfortabele fiets stappen. U gaat naar beneden in de voormalige belangrijkste boulevard van Oost-Berlijn naar het langste stuk Berlijnse muur dat is overgebleven: meer dan 1 kilometer muur met graffiti. Fiets langs een stuk van meer dan 5 kilometer waar de muur bestond om de verschillen (waarvan er nog steeds veel bestaan) te begrijpen tussen het leven aan beide zijden van de muur.

U brengt ook een bezoek aan het indrukwekkende Sovjet Memorial bij Treptowerpark waar meer dan 5000 Sovjet soldaten liggen die zijn gesneuveld tijdens de laatste weken van de Slag om Berlijn, en kom meer te weten over de stalinistische propaganda op de stenen reliëfs om het gedenkteken.

Na een lunch (niet inbegrepen) gaat de tocht verder met extra checkpoints, verhalen over ontsnappingspogingen (sommige succesvol en andere niet), de laatste ronde 'dodenstrip'-wachttorens, Potsdamer Platz, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en nog veel meer.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Alexanderplatz, Berlijn. Het ontmoetingspunt is gemakkelijk te vinden, en uw gids staat daar op u te wachten.
Vertrektijd:
10:30 uur
Duur:
4 uur 30 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
Keert omstreeks 15:00 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Fietstour door Berlijn: Berlijnse Muur en Koude Oorlog

Berlin Wall
©5248759

Inbegrepen:
 • Fietstour door Berlijn
 • Nieuwe beachcruiser-fiets en helm
 • Professionele gids
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Baby- en kinderzitjes zijn beschikbaar
Reisplan:

Veiligheid:
Omdat er zoveel te zien is en de stad zo fietsvriendelijk is, is een fietstocht simpelweg de beste manier om Berlijn te leren kennen. De tour profiteert van de talloze fietspaden die de stad biedt - meer dan 95% van de tour voert over fietspaden en door parken. Wanneer u wel op straat fietst, rijdt u over de minder drukke wegen. Alle verzekeringen zijn inbegrepen.

Fietsen:
Keihard zadel? Ultradunne banden? Niet op deze tour! De nieuwe beachcruisers met de ronde vormen bieden het toppunt van comfort voor de stadsfietser. Met een comfortabel zadel, brede banden en een stuur dat prettig in de hand ligt, fietst u ontspannen en gemakkelijk. Natuurlijk doen de prestaties van de fietsen niet onder voor het comfort. De uitstekende remmen zorgen ervoor dat u snel kunt stoppen. En dankzij de meerdere versnellingen kunt u zelf bepalen hoe zwaar (of hoe licht) u wilt trappen. Alle fietsen hebben grappige, oversized bellen en unieke namen, waardoor ze waarschijnlijk de coolste fietsen op de planeet zijn.

Weer:
In weer of geen weer. Het weer in Berlijn kan snel veranderen, dus neem een dunne trui of regenjack mee. De fietsen zijn uitgerust met bagagedragers, zodat u niets hoeft te dragen. Er is een beperkte hoeveelheid handschoenen en regenjacks beschikbaar, maar zoals gezegd, u kunt beter het zekere voor het onzekere nemen en er zelf voor zorgen.

Is dit uw eerste trip naar Berlijn of bent u al een halve 'Berliner'? Deze fietstocht is voor iedereen een geweldige manier om de stad te zien en te begrijpen wat Berlijn zo speciaal maakt. Een paar van de talloze redenen waarom:

 • Berlijn is een zeer vlakke, fietsvriendelijke stad en onze tours profiteren daarvan door vrijwel uitsluitend gebruik te maken van fietspaden en rustige wegen.
 • U stopt elke paar honderd meter om de bezienswaardigheden te bespreken, dus de tours zijn niet vermoeiend.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie